reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla naszych maleństw

Ja raczej do obcinania paznokci będe używać nożyczek dla niemowląt - niewiem jakoś chyba będe sie bała obcinać cążkami :baffled:

reklama
Fajne... ja jakos w sklepach znajduje jedynie takie bez fajnych wzorkow ubranka.

Wzbogacilam sie o wkladki laktacyjne ( 1op 30sztuk, myslicie, ze starczy), majtki jednorazowe poporodowe (1op 7 szt), cazki (zamowione na allegro), przewijak na lozeczko (allegro), i ubranka.
Powiem wam ze czesc kupilam np. na rozmiar 62 a jak przymierzam z innymi to sa one jak na 56cm, i tak wyladowalam z kilkoma body na rozmiar 56cm, poza tym mam spioszki i pajacyka na 56, a na 62 mam spioszki, polspioszki i koszulke, ze 2 pajacyki na rozmiar 74 czy jakos tak (prezent), lozeczko od znajomej i materacyk, prawdopodobnie wanienka tez nam w spadku skapnie.
A myslalyscie juz o koszuli? i o stanikach?

Ja tez mysle juz zeby kupic wkladki laktacyjne i laktator reczny....na poczatek chyba wystarczy 30 szt. jakby co to sie dokupi...;-)

Poza tym 1 pizamke i 1 koszule juz mam - takie ciazowo-do karmienia...w pizamce juz spie, bo przynajmniej wygodnie, wiec cos jeszcze dokupie...
A stanik poki co mam juz taki bawelniany 2 szt. i nosze je juz teraz, bo w moim rozmiarze nie umialam znalezc takiego co by mnie nie uciskal (a jak uciska za bardzo to mi cieknie z piersi :baffled: ). A co do stanika po porodzie to nie mam pojecia, bo dopiero wtedy podobno najbardziej powiekszaja sie piersi.....wiec Bog jeden wie jaki rozmiar bede potrzebowac....az sie boje :-D

reklama
ogladala ktoras Mamo juz jestem? Mowili tam, zeby dla dziecka zaraz po urodzeniu nie uzywac poscieli - to jest poduszki i koldry :)baffled: ), i ze ochraniacz na lozeczko tez nie zabardzo, no chyba,z e bedzie naprawde dobrze przywizany. Czy ja cos nie tak zrozumialam?
Wiem ze poduszki nie nalezy uzywac, ale koldry tez nie? dziwne?

Do góry