reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Ja oglądałam ten program. Kołderke chyba można używać według mnie ale ekspertem nie jestem. Poduszke to wiem, że nie bo dzidzia powinna leżeć na płaskim.
Może doświadczone mamy kwietniowe sie wypowiedza na ten temat :-)
Niczka to widze, że wzbogaciłaś sie o wiele nowych rzeczy - fajnie.
Ja wkładki latacyjne też już kupiłam i też narazie 30 jakby co to sie dokupi.
Do szpitala oprócz dwóch koszul takich rozpinanych z przodu i szlafroka to jeszcze nic niemam. Tak w lutym bede kupować już wszystko chyba.
Ostatnio kupiłam 10 pieluszek tetrowych. I tak mięcitki kocyk w serduszka.
A czy bedziecie te wszystkie nowe ubranka prać czy tylko płukać i prasować :confused:

reklama
Ja zamierzam prac i prasowac. proszek juz zakupilam.
A gdzie kupilyscie te koszule rozpinane, bo te co ja widzialam na miescie sa ble...
Ja chyba jednak kupie przynajmniej jeden stanik dla karmiacej juz teraz.
Anusia_ch jak to jest z ta kolderka? A mzoe ktoras inna mamcia jest zorientowana bo ja jzu nie wiem.

hej kochane co do koszul to moja mamcia ma sklep z bielizna damska i meska i pizamki tez ma i ostatnio przywiozla takie koszule dla mam karmiacych nie maja nic z przodu rozpinanego tylko takie rozciecia po boku zeby wyciagnac cycka hehe jak bede miala czas zrobie jakieś koszuli fotke i wkleje pozdrawiam goroco a cena to chyab z tego co pamietam to 35 zł i pewnie też taka bede miala do karmienia :) chyba ze cos jeszcze innego mamcia przywiezie na sklep :) buzka

Ja mam wlasnie taka pizamke z rozcieciami :-)
Rodzaj taki jak w linku: /www.allegro.pl/item158248555_dla_karmiacej_nowe_capri_pizamy_pies_rozm_l.html
z tym ze nie w pieski tylko w roze :-)

Dziewczyny,
jeśli chodzi o kołderkę to ja używałam od początku. W rożek zawijałam Olę jak brałam ją do karmienia, ale przez krótki czas. Jestem trochę zdziwiona tą opinią o kołderkach, ale widocznie co jakiś czas jest jakiś nowy pogląd na sprawę. Myślę, że warto mieć i to i to.

ja tez uzywalam kolderki od poczatku ale tak jak mowi anusia pewnei co jaksi czas cos nowego wymysla;-) ja mysle trzeba wszsytko brac na swoj wlasny rozum...rozek super w szpoitalu mi sie sprawdzil i w domu do karminia co do koszuli itp no ja niemam nic..buu zostaje na koncu jak zawsze z zkaupami...

dziewczyny ja dokupilam w Polsce 20 pieluch tetrowych, 2 reczniki
wyposazenie do lozeczka z allegro te 10 czesciowe w pszczolki
skarpetki czapeczke kaftanik i wkladki laktacyjne oraz mydlo szare.
wkladek to moglabym juz zaczac uzywac bo juz leci mi pierwsze mleko ale na razie malo- na szczescie !!!!!!

reklama
Widzę że u Was zakupy pełną parą. Myśmy zakupili wózek, tak więc chyba największy wydatek już za nami. Teraz jeszcze te wszystkie drobiazgi.
Fajnie macie że już Wam mleko leci, u mnie pokazały się raz 2 krople żółtej siary na brodawkach i na tym koniec, tak się boję że nie będę miała pokarmu.

Do góry