reklama
No właśnie nie wiem jak te stelaże się sprawdzają, widziałam je tylko na allegro, ale ja nie mam gdzie wanienki ustawić, chyba że będę klęczeć przy niej na ziemi (bez sensu), nawet z nakładką na wannę odpada bo mam taką udziwnioną wannę, że nie da rady.
Rozwiązanie o którym pisze wiki jest bardzo dobre, ale my na razie nie urządzamy pokoiku dziecinnego tylko maluch będzie miał łóżeczko w naszej sypialni i pomimo że nie jest mała to ten mebel mi się nie zmieści, a tego się złożyć nie da, poza tym zamówiłam już komodę do sypialni na której planuję urządzić przewijak i nie potrzebuję wanienki z przewijakiem, wolałabym składany stelaż do zwykłej wanienki najlepiej właśnie z wężykiem żeby nie dźwifać tego pełnego wody do wylania.
Ale skoro te stelaże takie niestabilne to już nie wiem .
Rozwiązanie o którym pisze wiki jest bardzo dobre, ale my na razie nie urządzamy pokoiku dziecinnego tylko maluch będzie miał łóżeczko w naszej sypialni i pomimo że nie jest mała to ten mebel mi się nie zmieści, a tego się złożyć nie da, poza tym zamówiłam już komodę do sypialni na której planuję urządzić przewijak i nie potrzebuję wanienki z przewijakiem, wolałabym składany stelaż do zwykłej wanienki najlepiej właśnie z wężykiem żeby nie dźwifać tego pełnego wody do wylania.
Ale skoro te stelaże takie niestabilne to już nie wiem .
Moja kuzynka kąpała swojego synka (teraz ma 4 m-ce) w specjalnym wiaderku dla niemowlaków - pradzili im to na szkole rodzenia.
Jak mi opowiadali jak to wygląda to zrobiłam taakie oczy .
Dziecko zanurza się w pionie do wody - prawie po szyję. Pionowa pozycja w wodzie jest podobno dla dzieca lepsza niż pozioma. Przytrzymuje się je za głowę i myje. Dziecko ma swobodę ruchów w tej wodzie i podobno było zachwycone tymi kąpielami.
Zastanawia mnie kilka spraw:co z niezagojonym pępkiem, i jak sobie poradzić samemu przy tej czynności?
Jak mi opowiadali jak to wygląda to zrobiłam taakie oczy .
Dziecko zanurza się w pionie do wody - prawie po szyję. Pionowa pozycja w wodzie jest podobno dla dzieca lepsza niż pozioma. Przytrzymuje się je za głowę i myje. Dziecko ma swobodę ruchów w tej wodzie i podobno było zachwycone tymi kąpielami.
Zastanawia mnie kilka spraw:co z niezagojonym pępkiem, i jak sobie poradzić samemu przy tej czynności?
Faktycznie dziwne....chociaz po tym co przeczytalam ostatnio w jednej z "mądrych" książek, chyba nie powinno mnie nic dziwić.....
A mianowicie przeczytałam, ze dopoki kikut pepowinny nie odpadnie, higiena dziecka polega tylko na przemywaniu...bez kapieli...A potem tylko kąpanie raz w tygodniu.....
SZOOK!!!! Amerykanskie zwyczaje, czy co???
Mnie to sie wydaje, ze bobasa kąpie sie codziennie...i tak od urodzenia....
A mianowicie przeczytałam, ze dopoki kikut pepowinny nie odpadnie, higiena dziecka polega tylko na przemywaniu...bez kapieli...A potem tylko kąpanie raz w tygodniu.....
SZOOK!!!! Amerykanskie zwyczaje, czy co???
Mnie to sie wydaje, ze bobasa kąpie sie codziennie...i tak od urodzenia....
sami
Fanka BB :)
No ja tez jestem w szoku według mnie to dzidzie codziennie trzeba kapać. No ale na początku to można maleństwo lekko namydlić np. na przewijaku a potem tylko delikatnie w wanience opłukać - moja koleżanka tak właśnie na początku robiła i omijała pępuszek.
A czy będziecie używały pudrów bo chyba teraz mało kto używa - ale niewiem.
I jakie kosmetyki będziecie używać bo jonsona (chyba tak sie pisze) słyszałam, że mocno uczulają.
A czy będziecie używały pudrów bo chyba teraz mało kto używa - ale niewiem.
I jakie kosmetyki będziecie używać bo jonsona (chyba tak sie pisze) słyszałam, że mocno uczulają.
Wanienka superowa, a widzieliscie taka co ma wmontowany termometr i pojemniczi na mydelko i szampon? tez fajne sa....
skarpetki rewelacja... gdzie wy te cuda znajdujecie?
Ja przewijka biore taki nakladany na lozeczko. Zawsze mozna go gdzies indziej polozyc, na stole albo kanapie. Rozmawialam z kolezanka ktora niedawno rodzila i mowi, ze np.oliwki wogole nie uzywala. Uzywala na samym poczatku tylko mydlo i linomag na cale cialko. Sudocremu wogole nie miala. Ja myslalam, zeby kupic albo ten Oilantum (emulcje do kapieli) albo wlasnie Nivea jest takie od pierwszych chwil zycia. Aha i jeszcze chyba zdecydujemy sie na cazki do paznokci a nie nozyczki, co wy na to?
skarpetki rewelacja... gdzie wy te cuda znajdujecie?
Ja przewijka biore taki nakladany na lozeczko. Zawsze mozna go gdzies indziej polozyc, na stole albo kanapie. Rozmawialam z kolezanka ktora niedawno rodzila i mowi, ze np.oliwki wogole nie uzywala. Uzywala na samym poczatku tylko mydlo i linomag na cale cialko. Sudocremu wogole nie miala. Ja myslalam, zeby kupic albo ten Oilantum (emulcje do kapieli) albo wlasnie Nivea jest takie od pierwszych chwil zycia. Aha i jeszcze chyba zdecydujemy sie na cazki do paznokci a nie nozyczki, co wy na to?
NICZKA - nie widzialam, takiej wanienki o ktorej mowisz, masz jakies zdjecie?
A przewijak ja tez bede kupowac taki na lozeczko....:-)
A nad tym czy cazki czy nozyczki musze sie zastanowic...A dlaczego wydaje Ci sie, ze cazki lepsze?
A przewijak ja tez bede kupowac taki na lozeczko....:-)
A nad tym czy cazki czy nozyczki musze sie zastanowic...A dlaczego wydaje Ci sie, ze cazki lepsze?
reklama
Podziel się: