reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

A ja wczoraj zaczęłam tak myśleć nad prezentami...

Chciałam znów dla rodziców zaszaleć i tacie kupić alkomat, a mamie znowu jakiś bon do sklepu, ale nie wiem, czy w tym roku bracia łaskawie się dołożą do prezentów :wściekła/y:

No i tak zaczęły mi po głowie chodzić prezenty hand made, ale bardziej jakieś likiery, nalewki, etc., bo bibelotów szczerze nienawidzę, mimo, że piękne...

reklama
O i super, chyba je widziałam w Lidlu. Netto nie kojarzę jakoś w mojej okolicy...
Hand made... zazdroszczę :tak: Jestem antytalencie do tego, nawet guzików sama nie przyszywam :zawstydzona/y: A likier dla mamy i teściowej to super pomysł, na święta jak znalazł :-) W kuchni sobie radzę, nalewki zrobić też mogę. Nulini jakie robisz ?

Ja używam dokładnie tych z Lidia tylko w Pl inna szata graficzna, czasem robią promocję i wrzucają 100szt i cena 4,99 zawsze :-)
Nulini ja dla dzieciaków już zamówiłam a dla reszty zrobię pewnie pierniczki i ładnie zapakuje

Ja o prezentach na święta jeszcze nie myśle- zamówiłam tylko prezent na Mikołaja dla Niny- na razie kwestia wyprawki.
Mąż wrócił ze szpitala i robimy zakupy:-)zamówiliśmy materacyk do kołyski, adaptery do wózka, wybraliśmy fotelik samochodowy- jutro po niego pojedziemy. Jutro planuję pokupować rzeczy na Allegro i może w Rossmanie. Umówiłam się też w końcu z koleżanką od której mam odkupić część ubranek dla Jagody. W ogóle ogarnęłam to co już mam i wyszło mi, że mam mnóstwo bodziaków z krótkim i długim rękawem na rozmiar 62 a na 56 prawie wcale. Z kolei pajace to mam tylko na 56 a na 62 wcale.... więc trochę zakupów mnie jeszcze czeka.
Co do pieluch to ja jedynki i 2 raczej pampery oryginalne, 2 już na wet trochę mam, 1 planuję ze 2 opakowania kupić. Dla mnie Happy były za sztywne, mogą być też Huggiesy.

Ja mam rozne rozmiary. 56 nie mam duzo ale wydaje mi sie ze pojde do szpitala z tym co mam a jak okaze sie ze maly w tym plywa to na szybko cos kupie. Bo wkurze sie jak kupie a on bedzie duuuuuzy ;-)

Ja na szczęście od 56 do 68 mam wszystkiego po trochę więc głowa spokojna. Wszystko praktycznie kupione za grosze, trochę po młodym albo po kuzynostwie.

Unita, to miłych wrażeń podczas pierwszego suszenia ;-)

w Auchan pampersy 1 są w cenie 19,.. coś (ale nie kosztują 20 zł).

reklama
To ja dzisiaj podczas prasowania stwierdziłam, że 62 mam może 2 body i kilka pajacy, które niby są 62, ale bardziej pod 68 podchodzą.
Ogólnie wszystko 56 i 62 muszę kupić.
W czwartek u nas w jednym lumpku ma być dostawa to może się wybiorę, bo podobno tam często rzeczy dla małych dzieci są.

Do góry