reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Karpanna ja u mojego młodego stosuję mixa baby jakoś od pół roku, ale on już duży chlopak jest :-D jest bardzo wydajna, fajna delikatna pianka się robi i jak dla mnie ma super zapaszek. Poza tym mam też osobno szampon i mleczko.
Sudocremu tak samo nie powinno się za dużo na wargi stosować bo ponoć skleja...brrr
Oliwka na ciemieniuche :-)

reklama
To ja się pochwalę, że wczoraj kupiliśmy pierwsze drobiazgi dla maluszka :-) tzn. nożyczki do paznokci, szczotkę do włosków, pieluszki tetrowe a z droższych rzeczy termometr bezdotykowy ten co polecała kiedyś bada Co prawda szczotka ma różowy uchwyt ale myślę, że maluszkowi - jeśli będzie chłopcem - nie będzie to przeszkadzać :-D

Ja nie stosowałam emolientów bo nie było potrzeby, najpierw używałam płynu Ziajka a potem Nivea. Teraz jakieś kolorowe kupuję z Rossmanna.
Fotelik kupuję ten co Sprite.
Kupiłam 2 paczki tych pampersów z Superpharm, termometr też kupiłam bo nie mamy- a jako że mam do nich pecha to przynajmniej nie będzie mi żal jak się za pół roku rozwali...

Ja do pupy stosowałam w razie problemów Clotrimazol i Tormentiol na zmianę i pomaga do dziś ten patent;-) Na lekkie zaczerwienienie mam krem Nivea przeciw odparzeniom.

A zamiast Sudocremu polecam Sudomax, bo ma też panthenol w składzie i tak bardzo nie wysusza.

Karpanna tak chodzilo o ciemieniuchne. W moich stronach mowi sie po prostu ciemiaczko, nie uzywa sie okreslenia ciemieniuchna.

Nam podpowiedziala polozna zeby uzywac zamiennie kremu na odparzenia z posypka. Wlasnie dlatego ze kremy sklejaja i maja cynk. Poza tym mowila ze u chlopcow nie powinno sie smarowac jaderek kremem bo sie przyklejaja do nozek. Wiec mowila ze najlepiej raz krem raz posypke

reklama
Doggi u mnie w okolicach wszyscy mowia ciemiaczko i chodzi o ta skorke na glowce dziecka ktora po porodzie pozniej staje sie twarda itp. Ja w kazdym razie wiem do mam smarowac oliwka i to mi starczy ;-)

Do góry