reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Żelka, to poleć coś wartego uwagi :tak:

Nulini, a jak będziesz oglądać te kosmetyki to spróbuj wyczytać, czy one się nadają od 1 dnia życia, bo ja takiego info nie wyczytałam, ale to może ze zmęczenia, bo juz późno w tej superpharm byłam.

reklama
ja używałam Nivea baby,płynu do kąpieli,a teraz czytam na opakowaniu,że po pierwszym miesiącu więc nie wiem co kupię,a po kąpieli używałam oliwki tej samej firmy i mieli super skórę,Antoś miał atopową skórę i coś tam zmienialiśmy,ale nie pamiętam,a teraz czytam,ze oliwka zatyka pory,więc dochodzę do wniosku,ze co jakiś czas "moda "się zmienia,ale Alicji niczym nie smarują,albo smarują wazeliną i taki bobasek nie pachnie tak cudnie jak po oliwce czy balsamie :tak: teraz kupiłam dla Gniewka mleczko Nivea,bo chcę smarować jego malutkie ciałko :-)
w moim szpitalu też teraz nie kąpią,a przy starszakach kąpali

Bada oliwka od wielu lat jest passe mi dermatolog mówił żeby nie używać dla siebie a już tym bardziej dla dziecka bo daje tylko chwilowe natluszczenie a tak na dłuższą metę wysusza skórę

U nas oilatum wesoło w życie jak Ola miała około 2-3 miesiące no okazało się ze po mamusi ma atopowa skórę i rąk do roku było a jsk skończyła rok problemy się skończyły

tak wiem o tej oliwce,ale po pierwsze zobacz jakie ja mam duże dzieci :-D a po drugie ja aż tak bardzo się nie przejmuje opiniami "ekspertów",żebym uważała ich wszystkie nowości i badania za kategoryczne :happy: nie wiem,czy nie kupię oliwki jak mi ten basam nie przypadnie do gustu,nie sądze ,żebym jakąś straszną krzywdę tym dziecku wyrządziła ;-)

baby dream z rossmanna jest bez dodatków i konserwantów ale nie mogę doczytać czy od dnia urodzenia.moje dzieci sie w tym kapia i jest fajny.

w rossmannie sa w promocji podklady higieniczne dla dzieci jak kogos interesuja chyba 4 zl taniej

Bada m. balsam nivea baby jest fajny ładnie nawilża i się wchłania no i ładnie pachnie

Ja oliwki nie lubię ale każdy używa co mu pasuje. Przy starszej miałam ale po zużyciu 1 butelki zrezygnowałam. Kiedyś oliwka była obowiązkowa :-)

Ja nadal nie wiem jaki kocyk kupić małemu oglądam te minky i inne i sama nie wiem,:no:

Polecam też kremy z rossmanna z serii sensitiv.

Ostatnia edycja:
Ja od urodzenia używałam Hippa ale po ok 2 tyg skóra się wysuszyła i zaczęłam Emolium, później naprzemiennie. Bratowej pediatra powiedziała, ze nawet kilkumiesięczne dziecko jest zdecydowanie za małe na kąpiel w zwykłym żelu - tylko emolienty.

reklama
Dominika leżała po urodzeniu tydzień pod lampami, bo miała żółtaczkę i strasznie jej skóra schodziła. W szpitalu smarowali ją ciekłą parafiną. Później w domu smarowałam i oliwką i parafiną i jakoś nie widziałam skutków ubocznych;-) Kąpałam w Ziajce, a dupkę przemywałam zwykłym mydłem Bambino

Do góry