reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Karpanna ja u mojego młodego stosuję mixa baby jakoś od pół roku, ale on już duży chlopak jest :-D jest bardzo wydajna, fajna delikatna pianka się robi i jak dla mnie ma super zapaszek. Poza tym mam też osobno szampon i mleczko.
Sudocremu tak samo nie powinno się za dużo na wargi stosować bo ponoć skleja...brrr
Oliwka na ciemieniuche :-)

reklama
To ja się pochwalę, że wczoraj kupiliśmy pierwsze drobiazgi dla maluszka :-) tzn. nożyczki do paznokci, szczotkę do włosków, pieluszki tetrowe a z droższych rzeczy termometr bezdotykowy ten co polecała kiedyś bada Co prawda szczotka ma różowy uchwyt ale myślę, że maluszkowi - jeśli będzie chłopcem - nie będzie to przeszkadzać :-D

Ja nie stosowałam emolientów bo nie było potrzeby, najpierw używałam płynu Ziajka a potem Nivea. Teraz jakieś kolorowe kupuję z Rossmanna.
Fotelik kupuję ten co Sprite.
Kupiłam 2 paczki tych pampersów z Superpharm, termometr też kupiłam bo nie mamy- a jako że mam do nich pecha to przynajmniej nie będzie mi żal jak się za pół roku rozwali...

Ja do pupy stosowałam w razie problemów Clotrimazol i Tormentiol na zmianę i pomaga do dziś ten patent;-) Na lekkie zaczerwienienie mam krem Nivea przeciw odparzeniom.

A zamiast Sudocremu polecam Sudomax, bo ma też panthenol w składzie i tak bardzo nie wysusza.

Karpanna tak chodzilo o ciemieniuchne. W moich stronach mowi sie po prostu ciemiaczko, nie uzywa sie okreslenia ciemieniuchna.

Nam podpowiedziala polozna zeby uzywac zamiennie kremu na odparzenia z posypka. Wlasnie dlatego ze kremy sklejaja i maja cynk. Poza tym mowila ze u chlopcow nie powinno sie smarowac jaderek kremem bo sie przyklejaja do nozek. Wiec mowila ze najlepiej raz krem raz posypke

reklama
Doggi u mnie w okolicach wszyscy mowia ciemiaczko i chodzi o ta skorke na glowce dziecka ktora po porodzie pozniej staje sie twarda itp. Ja w kazdym razie wiem do mam smarowac oliwka i to mi starczy ;-)

Do góry