reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Nulini jakbym miała piętro albo ogródek to pewnie też bym zainwestowała ;-) tak samo jak drugie będzie w nocy kilka razy chciało jeść to i podgrzewacz się przyda ;-) mi te rzeczy były zbędne ale wielu mamą ułatwiają życie na pewno ;-) zależy od dziecka i warunków :-D

reklama
femme, no dokładnie tak, jak piszesz :-D Ja się jesienią jeszcze za chustą będę rozglądać, tzn. już wiem którą, tylko znaleźć w miarę tanią :baffled:

Ja chustę to na lato bym brała ostatnio widziałam babeczke fajnie to wygląda ;-) po domu typ bez sensu a na dworze w zimę nie będę używać :p

Doggi, chcę NATI. To jest taka niższa półka, ale już dobra jakość, u mnie na styczniu 2011 wszystkie najpierw pokupowałyśmy AZIMI (straszny badziew), a później reszta się przerzuciła na NATI i były zachwycoe, a mnie stać nie było i się użerałam... Tylko chcę kupić używkę, bo już będzie przełamana ;-)

Chusty w paski i gładkie - NATIBABY - chusty do noszenia dzieci, nosidełka, pościele dziecięce, bluzki do karmienia

femme fatal, u nas się przydała przez rok, jak już Młoda chodziła, to ani razu nie użyłam, ale po domu wiem, że też się przydaje, np. przy skokach czy ząbkowaniu, zamiast tulić, bujać, to wiązałam i w momencie usypiała a ja miałam wolne ręce ;-)

femme ja właśnie wole na zimę chustę będę się bobasem ogrzewać (o ile będzie taki cieplokrwisty jak tatuś i siorka) ;)

Nulini a no widzisz tu wychodzi znowu różnica w dzieciach :p moja w ogóle nie była noszona bujana itp jej najlepiej było w swoim łóżeczku :-D

femme, źle się wyraziłam, Tosia też była traktowana "po macoszemu", nie było noszenia na rączkach, unikałam tego jak ognia, ale chociażby katar tak jej się dawał we znaki, że jednak zdecydowanie lepiej jej się spało pionowo ;-)

reklama
Doggi, najtrudniej było rodzinie wytłumaczyć, ale na szczęście udało się uniknąć rozpieszczenia ;-) Duża wygoda, jak dziecko nie jest uwiązane do rąk. Z resztą później usypianie też było "na zimno", na początku potrafiła i godzinę płakać, żeby do niej przyjść i z nią usypiać, ale po tygodniu przyzwyczaiła się, że nie z nami te numery :-D

Do góry