reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja też bez przewijaka ani rusz tym bardziej, że koło łóżeczka wisiał przybornik z rzeczami do pielęgnacji. Podgrzewacz sporadycznie używałam a sterylizator tylko na początku.

Agulqa i co, ten City bierzecie czy jeszcze myślicie?

reklama
Aza ten co upatrzylismy poki co to camarelo sevilla. Ale Ł ma jutro wolne i planuje go wyciagnac do jakiegos sklepu typowo z wozkami. Moze cos innego lepszego znajdziemy

Ja kupuje za to lekka spacerowke. Znalazlam juz fajna uzywana pliko mini. Statszak jezdzi na razie w pliko P3 ale ja juz nie potrzebuje tak duzego wózka. Wole cos leciutkiego.

A dla maluszka kupilam uzywana gondolke do peg perego za 140 z przesylka :-). Pozniej dokupimy spacerowke i tqm sie wpina gondole. Później jal bede na komp to pokaże o co mi chodzi :-)

gosiane, my zawsze motaliśmy kieszonkę, jakoś nam tak najwygodniej było :tak:

Oj, rzadka kupa na cały przewijak zdarzała się, oj zdarzała... Masakra...

Nulini to moja ola płakała dwa dni jak sama zasypiala pierwszy dzień 15 min drugi 5 a trzeciego tylko się do mnie uśmiechnęła, pomachala i przesłała buziaka :) złote dziecko, no cóż teraz pewnie będzie zupełnie inaczej :/

kasiekz u nas zasada każdy śpi w swoim łóżku :) i tak się ola nauczyła i nawet jak jest chora to chce być u siebie
U nas tez wszyscy zdziwieni byli bo my z nia ceyvhodzilisny do znajomych, di knajpek i dziecka jakby nie było, za to teraz sobie odbija i jest małą wariatka ;) ale do restauracji nadal z nią możemy iść i jest grzeczna :)

Nulini to moja teściowa zawsze mówi "ja wam życzyła żebyście nameczyli się tak jak ja a wy to nawet nie wiecie co to niemowlak" :) wiec idąc za zasada każde dziecko jest inne to już się boje czego Stachu mi dostarczy

jezyk przytulanki i zimny chów nie wykluczają się :) Ola uwielbia przyjść przytulic się dać buziaczka, powiedzieć "kocham cie kochana mamusiu i tatusiu" a to wszystko pomimo tego że nie było ziuziania, lelania itp :)

Nulini nasz przewijak tez K.O. A to był jakiś drogi skur***yn a się rozpadł :/

agulqa_b no u nas przewijak bardxo się przydał bo mnie po porodzie nic nie bolało tylko krzyż, i jakbym miała przewijać skulona to bym zdechla chyba

gosiane ka byłam pewna że sikanie na matkę i robienie kupki podczas przewijania to będzie to będzie codzienność a Ola ani razu nic takiego nie zrobiła szalone dziecko, aż się boje tego ci mnie od stycznia czeka

Doggi, my za przewijak daliśmy nie więcej, niż 50zł, ale rozpadł się dość późno... U nas zimny chów ograniczał się właśnie do tego, że nie było lulania, noszenia i pozwalania na wszystko, jak miała skoki czy akcje wymuszania, to twardo obstawaliśmy przy swoim i nie dawaliśmy się ugiąć, może przez to jest teraz taka grzeczna i posłuszna :tak: Za to właśnie strasznie boję się drugiego bobo, jak będzie skrajnie różne, to osiwieję :szok:

Oj strzał kupy z przewijaka na pół pokoju.... zdarza się. Kiedyś nieprzytomi zmienialiśmy całą swoją pościel, bo była na linii ognia:-D

Sterylizatora nie miałam, podgrzewacz miałam ale nie używałam. Takie akcesoria zależą od tego czy będziemy karmić piersią czy butelką. Jeśli któraś chce spróbować sama karmić to myślę, że nie ma co na zapas kupować.

No tak, ale nie musisz go mieć na już. A wiadomo, że na początku dużo wydatków tym bardziej jak ktoś spodziewa się pierwszego dziecka. Bardziej o to mi chodziło:-)

reklama
nie wiem jak u was,ale przy Mikołaju koleżanki,brat pytali co byśmy chcieli i takim sposobem dostaliśmy- w prezencie dla dziecka- przewijak ,podgrzewacz,karuzelkę do kołyski i tak by coś kupili a tak miałam co potrzebowałam
my szwagrowi i bratu (chłopcy urodzili się a 2 miesięczną odstępem) tez kupiliśmy po karuzelce,a że ja zapobiegliwa już pół roku przed porodami miałam te prezenty ;-)

Do góry