reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Nulini dzięki za edycję, bo nie potrafiłam tego połączyć iż link robił mi się na całym tekście:p

U mnie zaś nie było zimnego chowu;) Zawsze jak płakała to na rączki, spała z nami w łóżku;) Ale ona od zawsze była aniołkiem. Nigdy nie wykorzystywała tego i nie chciała siedzieć tylko na rękach. Przychodzili znajomi i oczy wywalali, że np. całe 6 godz. spała obok nas w wózku jak my dyskutowaliśmy;) Ogólnie wolała mimo wszystko wózek. Zasypia bezproblemowo z nami lub sama;) Nie wiem od czego to zależy, może od charakteru dziecka? Mój mąż tez jest taki, że on nie pozwoliłby na to aby ona dłużej płakała, więc zostawianie jej w pokoju odpadało. Jakoś sama nauczyła się;)

Polecam podgrzewacz i termos Philips Avent czyli 2w1 na wszelkie wypady, wakacje czy potrzebę gorącej wody do zrobienia mleka w nocy. Ładnie wygląda, zajmuje mało miejsca w torbie, doskonała jakość, bardzo długo trzyma gorącą wodę (na drugi dzień można jeszcze robić z niej mleko dla dziecka:p). Super szybko podgrzewa słoiki już dla starszego bobasa a więc na wypady wakacyjne rewelka np. na plaży podgrzewałam sobie słoik i gotowe. Bez potrzeby szukania gniazdka z prądem. I nie płacimy za prąd jak w przypadku tradycyjnego podgrzewacza z grzałką. Mleko podgrzewa w 2-3min.:)
Philips Avent Podgrzewacz Z Termosem Scf256/00 - Ceneo.pl

femme ja też bez sterylizatora, bo butelek nie posiadałam;) Nianie dostałam ale przy domu i piętrze była niezbędna np. grill wieczorkiem na dworze i mogłam słuchać;) Przewijak też uważam za zbędny wynalazek;)

doggi
ja mam nosidełko egonomiczne Tula. Nie obciąża twojego kręgosłupa jak i dziecka. Używam tylko na wypady w góry (ale u mnie co 2 tyg.) czy na wakacje zamiast wózka. Moja ma 2 latka i jeszcze lubi w niej siedzieć;) Są po ok. 420zł, ale ja kupiłam w promocji za 300zł, więc można trafić jakiś mniej wypasiony kolor w promocji:D Nic się nie przeciera i nie mechaci, nie poci (100% bawełna), więc można śmiało kupić używaną. Dla niemowlaków z wkładką i dla dzieci od 7kg już bez wkładki. No i chyba mają tylko pozytywne opinie;) Tula - Nosidełka i Chusty do Noszenia Dzieci — Nosidełko Ergonomiczne TULA

Ostatnia edycja:
reklama
kasiekz, Tosia generalnie też była bardzo spokojna, nie płakała, nie jęczała, dużo z nią jeździliśmy ze znajomymi, znajomi do nas przychodzili, nigdy nie było problemu, aż się wszyscy śmiali, że my to w ogóle nie wiemy, że mamy dziecko. W łóżku spała z nami jako niemowlę, bo łatwiej mi było karmić, teraz też czasem w nocy przychodzi się potulić ;-) Na szczęście nasz "zimny chów" nie wypaczył jest, jest kochanym Aniołkiem, grzeczna, spokojna, przytulaska jakich mało :-D

To nosidło też dużo dziewczyn u mnie polecało, jak się nie chce "motać" z chustą to nosidło jest świetnym rozwiązaniem :tak:

u mnie też zimnego chowu nie było,za to były wieczne kolki :tak:lulanie,bujanie,noszenie,ale nie narzekam
a u mnie przewijak się bardzo sprawdził,za pierwszym razem nie miałam i trzeba było cudować,okrywać kanapę,żeby nie została zabrudzona,a i dla pleców porażka,a przy Mikim już kupiłam i teraz też kupię bo dla mnie to super wynalazek

Kuźwa, wcielo mi posta ;-) w kazdym razie sterylizator uwazam za zbedny, wygotuje butelki potem bede myc. Podgrzewacz pewnie wyjdzie w praniu ;-) nie czytalam dokladnie ale zastanawiam sie jal dziala ten co pradu nie potrzebuje ;-)

Przewijak musi byc dla mnie. Kregoslupy u mniw w rodzinie slabe i mnie moj tez czesto dokucza.

Przy Mlodym mimo mieszkania w domu nianie uzylismy moze ze 3 razy ;-) nam w bloku raczej sie nie przyda.

Oj noworodkowa kupka potrafi daleko polecieć! I to właśnie wtedy, gdy zmieniamy pieluszkę :-D Przewijak łatwiej ogarnąć sprzątając :-D To plus kręgosłup są dla mnie wystarczającymi zaletami przewijaka.

reklama
Doggi, chcę NATI. To jest taka niższa półka, ale już dobra jakość, u mnie na styczniu 2011 wszystkie najpierw pokupowałyśmy AZIMI (straszny badziew), a później reszta się przerzuciła na NATI i były zachwycoe, a mnie stać nie było i się użerałam... Tylko chcę kupić używkę, bo już będzie przełamana ;-)

Chusty w paski i gładkie - NATIBABY - chusty do noszenia dzieci, nosidełka, pościele dziecięce, bluzki do karmienia

femme fatal, u nas się przydała przez rok, jak już Młoda chodziła, to ani razu nie użyłam, ale po domu wiem, że też się przydaje, np. przy skokach czy ząbkowaniu, zamiast tulić, bujać, to wiązałam i w momencie usypiała a ja miałam wolne ręce ;-)

Ja mam 2 ich chusty. Jedna bawełniana a druga bambusowa na lato. Duzo z nich korzystałam, także w domu bo u nas był istny sajgon z zasypianiem, spaniem i kolkami. Jak sie go zostawiło samego w łożeczku to było żyganie itd wiec sie namordowalismy niezle. W kazdym razie jak jeszcze nie siadal to zawiazywałam go sobie w fasolke i tak usypial w koncu.

U nas przewijak tez musial byc bo jakos tak wyygodniej na podwyzszeniu obslugiwac bobasa, szczegolnie ze robi sie to wielokrotnie w ciagu doby.

U nas tez lubił się zdarzyć mega sik na nas/pokój/lóżko czy cokolwiek co znajdowało się w pobliżu :)

Do góry