reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Najlepszy laktator to dzidziuś, nie ma co ukrywać. Nie raz tak miałam, dziewczyny migiem pierś opróżniały, a ja ledwo co odciągałam...
A na zwiększenie produkcji to samo stymulowanie ssania się liczy. Polecam system 7-5-3. 7 minut stymulować (odciągać) jedną pierś, 7 drugą, 5 jedną, 5 drugą, 3 jedną i 3 drugą ;-)

Słód jęczmienny podobno też fajnie działa :)
Sama nie korzystałam, bo po prostu przystawiam kiedy woła i jakoś ta produkcja się dostosowuje.

Alecta - kombinezonik super, taki sam kupiłam w wersji męskiej ( biały a w środku biały w brązowe paseczki ). Jak go dostaniesz już to sprawdź bo mój okazał się dwustronny :) dałam 10 zł plus 8 wysyłka jak nówka

jenn to masz plan jak ja ;-) ja od 2 dni chyba też w dzień tylko pierś (ale tak ok. 19 kapitulowałam dotychczas i trochę dawałam mm), a w nocy mm żeby lepiej się najadł i lepiej spał - chociaż i tak jakoś nie chce spać ale to chyba z innych przyczyn. Napisz potem jak Ci poszło.

agulqa czemu czas skończyć kp??:sorry: przecież Twój ładnie pije z piersi a to, że nie odciągasz laktatorem to chyba nie problem? bo jak mały Ci ściągnie to już laktator nie ma co ciągnąć?

Ja ściągnęłam dzisiaj 40 ml bo mały nie chciał się dobudzić i myślałam, że cycek mi pęknie, resztę dojadł ok. 15 minut. Także chyba trochę produkcja ruszyła :tak:

Emilchen ale mojemu nie starcza ta ilosc ktora mam. W tym problem, dzis w koncu sie najadl. Oproznil obie piersi plus 50ml wczesniej sciagnietego mleka. I byla cisza. A tak jak je tylko z piersi to krzyczy caly czas. Spokoj tylko przy cycku

agulqa a może nie ssie tylko przysypia i tylko ciągnie cyca jak smoka bez połykania mleka?
A jak dajesz dodatkowe mleko w butelce to zawsze Ci całość wypija? Bo ja mam problem ile mu dać dodatkowo bo wydaje mi się, że on wiecznie jest głodny i zje każdą ilość jaką bym mu dała. Nigdy nie wypluwa butli, chyba, że zaśnie i przestaje ssać po prostu.

Emilchen kazda. Tzn prsewaznie najpierw daje butle i dopajam piersia.
No i kiedy traktuje piers jak smoka to wiem, ale jak pije tez wiem bo slysze ze polyka ;-)

reklama
Ja zawsze ustawiam laktator na 3 (max) I mam wrazenie, ze to odciaganie Cale wieki trwa. Zamowilam drugi laktator, to bede mogla w tym samym czasie 2 piersi troche oproznic. Dzisiaj siedzialam od 4.15 do 5 rano z laktatorem. Myslalam, ze sie przy tym zestarzeje .

Do góry