reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Najlepszy laktator to dzidziuś, nie ma co ukrywać. Nie raz tak miałam, dziewczyny migiem pierś opróżniały, a ja ledwo co odciągałam...
A na zwiększenie produkcji to samo stymulowanie ssania się liczy. Polecam system 7-5-3. 7 minut stymulować (odciągać) jedną pierś, 7 drugą, 5 jedną, 5 drugą, 3 jedną i 3 drugą ;-)

Słód jęczmienny podobno też fajnie działa :)
Sama nie korzystałam, bo po prostu przystawiam kiedy woła i jakoś ta produkcja się dostosowuje.

Alecta - kombinezonik super, taki sam kupiłam w wersji męskiej ( biały a w środku biały w brązowe paseczki ). Jak go dostaniesz już to sprawdź bo mój okazał się dwustronny :) dałam 10 zł plus 8 wysyłka jak nówka

jenn to masz plan jak ja ;-) ja od 2 dni chyba też w dzień tylko pierś (ale tak ok. 19 kapitulowałam dotychczas i trochę dawałam mm), a w nocy mm żeby lepiej się najadł i lepiej spał - chociaż i tak jakoś nie chce spać ale to chyba z innych przyczyn. Napisz potem jak Ci poszło.

agulqa czemu czas skończyć kp??:sorry: przecież Twój ładnie pije z piersi a to, że nie odciągasz laktatorem to chyba nie problem? bo jak mały Ci ściągnie to już laktator nie ma co ciągnąć?

Ja ściągnęłam dzisiaj 40 ml bo mały nie chciał się dobudzić i myślałam, że cycek mi pęknie, resztę dojadł ok. 15 minut. Także chyba trochę produkcja ruszyła :tak:

Emilchen ale mojemu nie starcza ta ilosc ktora mam. W tym problem, dzis w koncu sie najadl. Oproznil obie piersi plus 50ml wczesniej sciagnietego mleka. I byla cisza. A tak jak je tylko z piersi to krzyczy caly czas. Spokoj tylko przy cycku

agulqa a może nie ssie tylko przysypia i tylko ciągnie cyca jak smoka bez połykania mleka?
A jak dajesz dodatkowe mleko w butelce to zawsze Ci całość wypija? Bo ja mam problem ile mu dać dodatkowo bo wydaje mi się, że on wiecznie jest głodny i zje każdą ilość jaką bym mu dała. Nigdy nie wypluwa butli, chyba, że zaśnie i przestaje ssać po prostu.

Emilchen kazda. Tzn prsewaznie najpierw daje butle i dopajam piersia.
No i kiedy traktuje piers jak smoka to wiem, ale jak pije tez wiem bo slysze ze polyka ;-)

reklama
Ja zawsze ustawiam laktator na 3 (max) I mam wrazenie, ze to odciaganie Cale wieki trwa. Zamowilam drugi laktator, to bede mogla w tym samym czasie 2 piersi troche oproznic. Dzisiaj siedzialam od 4.15 do 5 rano z laktatorem. Myslalam, ze sie przy tym zestarzeje .

Do góry