reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Bada ja właśnie dlatego Tymkowi dawałam czasem butle.
Dzięki temu kiedy musiałam gdzieś wyjść nie było problemów z karmieniem.

powiem Wam,że warto od czasu do czasu dać mleko z butelki ,bo mam teraz przykład w rodzinie,Alicja ma 3,5 miesiąca i cały czas cycek i szwagierka chciała sobie spokojnie na zakupy świąteczne jechać zostawiła małą z naszą teściową i był taki ryk,bo ona nie chciała z butli mleka mamy i trzeba było wracać do domu:-p

Bada prawda, chociaż zdażają się wyjątki. Mój cycuś syniodo 4 mca jadł bez różnicy czy to butla czy cyc (kilka razy w tygodniu odciągałam pokarm i podawałam w butli, żeby sprawdzić ile faktycznie zjada :))

więc po 4 mcu odciągnełam butle mleka i radośnie poszłam sobie na imprezę, skusiłam się na piwko i szocika :-D:-D:-D
Wracam tak w porę północnego karmienia chce dać butelkę i co? i pupa blada :-D Mój syn stwierdził że butle fe, moje mleko fe (mm które było na zaś kupione fe) ma być cyc, nie pomagało że to nie ja podawałam butle itd itp ... pogłodował troche :p i od tamtej pory na butelkę nie spojrzał :-D

Agulqa czekamy na fotki :)

Dagi ja mam medele swing i jeszcze jakiś starszy model medeli z konkretną pompą, która ponoć była używana nawet w szpitalach i z czystym sumieniem polecam! U mnie sprawdziła się rewelacyjnie i nie zmieniłabym na inny :-) ja tak samo planuję karmić cycem i jak znowu będę miała taki nawal jak przy młodym wiem, że mnie mój swing uratuje ;-)
U mnie w szpitalu tak samo korzystają z pomp medeli więc chyba się sprawdziła firma ;-)
Bada racja choć mój mały za cholerę nie chciał pić na początku z butli.. tylko cyc i nie było zmiłuj. .

Elutka fajnie, że jesteś zadowolona. A kurde ja czytałam opinie na necie i na 15 komentarzy było 7 o tym, że silniczek szybko się pali a producent daje tylko pół roku gwarancji na ta część akurat, później były jeszcze opinie o tym, że traci sile ciągu mimo kilku mocy poza tym tak jak napisałam dla mnie cena jest ogromna w porównaniu z tym co jest w zestawie.
Bądź tu mądrym i pisz wiersze po takich komentarzach. Zobaczymy popytam babkę jutro w sklepie ona powinna też mieć pojęcie na ten temat i wiedzieć czego więcej schodzi.

Ostatnia edycja:
Swojego jeszcze nie rozpakowywalam, odparzać jakieś gumowe części?

Ja będę sterylizować i te butelki i te gumowe części :tak:

Moje dziecko na szczęście z chęcią żarło z butli i ssało smoczki :-D
Dzięki temu nie miałam problemu z wyrwaniem się z domu, a akurat w lutym zbierałam ostatnie wpisy do indeksu, więc butla była kilka razy niezbędna ;-)

Dziewczyny, a od kiedy daje się herbatki maluchowi bo ja wiem, że dawałam z butli herbatki ale od kiedy to nie mogę sobie przypomnieć...

reklama
Do góry