reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja zawsze chciałam mieć parkę i teraz nie brałam innego scenariusza pod uwagę :)))) Córa miała być za pierwszym razem i niestety moje plany w obu ciążach nie wypaliły. Nawet Konrad ma na mnie focha bo chciał siostrę :)))) Wiem jednak, że będzie im łatwiej bo będą w jednym pokoju.

to wiadomo dlaczego Konrad ma tego focha - przez wspólny pokój ;)

reklama
Agulaq_b nie chciałabyś widzieć ile ja mam.....toc to przesada. Ostatnio liczyłam wszystko to powiem Ci, że jestem nienormalna i mówię tu o tym najmniejszym rozmiarze, a i tych od 3-6 czy 6-9 tez mam sporo.

dagi to normalne w pierwszej ciąży ... z resztą teraz jak córe mam mieć to też mnie szał zakupowy dopadaszczególnie jeśli cghodzi o ciuchy, ale bardzo mało kupiłam rzeczy nowych, większość od mam z grup z fb :) bo na nowe mym nie wyrobiła :-D

ciuchy.jpg a jeszcze mam cała taką wielką siate z toyzrus zapakowaną (tyle ze wszystko to ciuchy od 0 do 12 mcy, plus sporo pudeł po pakach pampersa z ciucghami po synku do przebrania :O)

Załączniki

• ciuchy.jpg
    ciuchy.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 55
ja mam dwóch braci jeden starszy o 10 lat - w patrzona w niego byłam od dziecka ;) , drugi młodszy o 5 lat - z tym to wojny toczyliśmy, dopiero jak on dorósł to się jakoś dogadujemy..

i od zawsze marzyłam o pierwszym synku :) i od początku czułam że będzie chłopiec - choć dla mnie nie ważna płeć najważniejsze by zdrowe dzieciątko było :)

Ja mam siostrę młodszą o 15 lat, to duża różnica, dopiero zaczynamy się dogadywać. I cieszę się, że Nina też będzie miała siostrę.

Znalazłam wczoraj w szafie moje staniki do karmienia z pierwszej ciąży, w sumie mam 2 takie na noc białe i 3 takie ładniejsze na dzień (2 czarne i jeden biały). Więcej nie będę kupować, mam nadzieję tylko ze będą pasować. znalazłam też koszulę do karmienia jeszcze jedną, w sumie są 4:-)

Ja też mam bardzo dużo ciuszków, ale prawie wszystko dostaliśmy. Kupiłam może 10 sztuk. W szafie mam ciuszki tylko do rozmiaru 62. Reszta pochowana w kartonach. Mam jeszcze bardzo dużo na rozmiar 68. Na razie jeszcze nie kupuję większych, bo może też dostanę i wtedy na pewno tego nie wynosi :-) Mój się śmieje, że nie musimy prać przez pierwsze 3 miesiące tyle tego jest :-)
10847920_10203493511644011_7328356064207135568_n.jpg

Rzeczywiście sporo nam się tego uzbierało. Na szczęście do poprania i wyprasowania została tylko pościel, ale to zrobię na początku stycznia, jak będę rozkładać łóżeczko. :-)

reklama
Moj brat to jak moj synus :p
Chociaz ustawiam go do pionu bo kazdy wkolo rozpieszcza
Wiec ja zawsze ta niedobra jesyem :p

Ja myslalam ze mzm sporo, przy was to nie mam nic :p

Do góry