reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
żelka - ja zasypki nie używałam w ogóle położna zabroniła mówiąc że to wchodzi między wargi i tylko może zaszkodzić. Tylko linomag zielony. Myjesz zawsze od cipki do pupci. W tym samym kierunku smarujesz fałdki, ja warg nigdy nie smarowałam.

Żelka- no ja też zasypki nie używałam. Z maścią też trzeba ostrożnie, żeby nadmiar nie powchodził pomiędzy wargi do tego po kupce dobrze doczyścić wszelkie fałdki. Ale wszystko to kwestia przyzwyczajenia;-)

no właśnie o to mi chodzi, generalnie wiecie ja nie jestem za używaniem maści, innych ciap itd (o kierunku podmywania to wiem - bo to się z wiekiem nie zmienia :p). Tylko że przy synku po każdej kupie, pupa szła pod kran, woda z delikatnym mydełkiem i po sprawie. Dziewczynek to nie można chyba tak często podmywać, bo ph, flora bakteryina itd ...same problemy z tymi babami :D

a no to pięknie, najwygodniejszy i najprostszy sposób. Chusteczki te nawilżane to ja też tylko w terenie używałam, ewentualnie w nocy. A są jakies płyny do higieny intymnej 0+ czy nei ma potrzeby stosowania ? Sorki za głupie pytania, tak chciałam córeczkę, a tu proszę ile zagadek pielęgnacyjnych :D

Ja tylko mokrych chusteczek używałam i wszystko było ok woda tylko jak jakieś odparzenia były a zdarzyły się może ze 2 razy max.
Ale niczym nie smarowalam i nie pudrowalam.

reklama
Do góry