reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
żelka - ja zasypki nie używałam w ogóle położna zabroniła mówiąc że to wchodzi między wargi i tylko może zaszkodzić. Tylko linomag zielony. Myjesz zawsze od cipki do pupci. W tym samym kierunku smarujesz fałdki, ja warg nigdy nie smarowałam.

Żelka- no ja też zasypki nie używałam. Z maścią też trzeba ostrożnie, żeby nadmiar nie powchodził pomiędzy wargi do tego po kupce dobrze doczyścić wszelkie fałdki. Ale wszystko to kwestia przyzwyczajenia;-)

no właśnie o to mi chodzi, generalnie wiecie ja nie jestem za używaniem maści, innych ciap itd (o kierunku podmywania to wiem - bo to się z wiekiem nie zmienia :p). Tylko że przy synku po każdej kupie, pupa szła pod kran, woda z delikatnym mydełkiem i po sprawie. Dziewczynek to nie można chyba tak często podmywać, bo ph, flora bakteryina itd ...same problemy z tymi babami :D

a no to pięknie, najwygodniejszy i najprostszy sposób. Chusteczki te nawilżane to ja też tylko w terenie używałam, ewentualnie w nocy. A są jakies płyny do higieny intymnej 0+ czy nei ma potrzeby stosowania ? Sorki za głupie pytania, tak chciałam córeczkę, a tu proszę ile zagadek pielęgnacyjnych :D

Ja tylko mokrych chusteczek używałam i wszystko było ok woda tylko jak jakieś odparzenia były a zdarzyły się może ze 2 razy max.
Ale niczym nie smarowalam i nie pudrowalam.

reklama
Do góry