reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Zależy do czego. Jałowe można położyć bezpośrednio na ranę, bez obawy o zakażenie. Niejałowe są jak waciki :p Do przemywanie itd w sam raz.

megami mi wlasnie chodzi o to by przemywac oczka, buzke itp
nie chce zwyklych wacikow zeby pylki nie zostawaly
chyba ze ktoras z Was ma jakies sprawdzone waciki dla bobasow?

Waciki są zdecydowanie bardziej delikatne, ja na pewno będę stosować waciki kosmetyczne. A do pępka patyczki do uszu dla dzieci takie rozszerzane ;-)

Szczęśliwego dnia cd :-) Zadzwoniła po mnie mama,żebym podjechała po nią na miasto, czekała pod sklepem z art dziecięcymi, kupiła mi 2 komplety pościeli, wkład - kołderka i poduszka, prześcieradła, zimową czapeczkę i grube śliczne body na wyjście ze szpitala:-) A ja na poczet kasy, która w końcu przyjdzie kupiłam 2 okrycia kąpielowe i gruby kocyk.

Ja nie kupuję patyczków do uszu, kiedyś sobie zapchałam ucho patyczkiem, lekarz powiedział, że takich patyczków kategorycznie nie wolno używać a dla dzieci to wręcz powinno się zakazać.

Została mi do kupienia z pierdółek sól fizjologiczna do oczek, waciki.
Z grubszych zakupów: wózek, niania, leżaczek i na później mata i nosidełko.

Wypiorę dzisiejsze zakupy i mogę się zabrać za prasowanie, bo ciuszki wyprałam w weekend. W tym tygodniu chcę już spakować torbę i napisać mężowi kartkę co ma zabrać na wyjście dla mnie i dziecka.

Wczoraj zajęcia ze szkoły rodzenia mieliśmy w szpitalu, zmierzyliśmy czas dojazdu- 35min.
Czekając na położna podjechało autko z rodzącą, której odeszły wody jak wysiadała z auta, spotkanie z lekarzem trwało ok 1,5godz i wychodząc położna powiedziała, że ta babeczka już kończy rodzić a była to pierworódka.

reklama
goferek zycze nam wszystkim takiego porodu:D

super ze mama taki prezent sprawila
ja juz sie nie moge doczekac jak pozamawiam te wszystkie *******ki
tylko oczywiscie kasa nasza w powietrzu wisi co mnie wkurza na maksa!

Do góry