reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Megami ja wlasnie bardziej bym wolala takie kopertowe czy cos. Cnociaz w domu to i tak moge spac z rozpietymi :p
Co do wagi startowalam z 70kg teraz juz pewnie z 85 jest. No i mam 170cm wiec jestem kulka :p

A ja czesto spie wlasnie w koszuli bez majtek lub w ogole nago jak jest cieplo. I kto wie czyto m.in. dzieki temu nie omijaja mnie bakterie grzyby itp.

Po porodzie wiadomo ze bede w gatkach spac, tak jak i zawsze przy okresie :p dlatego mowilam ze pizamy nie chce na juz czy styczec. Chce kupic normalna na przyszlosc. Pomijajac juz ciaze i polog

Doggi to ja po skreceniu stawu skokowego i peknieciu srodstopia jak sciagnelam gips to noga jak nie moja. Blada, sina i dwa razy chudsza

Jenn no jasne, cała czerwona byłabym bez :-D czasem leżąc sobie zdejmowałam, podkładając podkład pod tyłek. Chodząc czy siedząc nie wyobrażam sobie wietrzenia :p

To zaglądanie to masakra, niby wszystkie na sali to samo przechodziły, ale to jednak mało intymne... I ten cały tłum lekarzy... Na szczęście po drugim porodzie byłam bez obrażeń to mi tylko brzuch macali czy macica się dobrze obkurcza :-) Brrrrrr

Agulqa ja 171, start z 66 teraz 83 :-)
Spanie nago na pewno ma wiele korzyści, przeciwinfekcyjne szczególnie :p

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny , no to trafiłam i tutaj ;-)

Co do pasów poporodowych to u mnie też odradzała babka w szkole rodzenia, gin też. A nie powiem, świtał mi ten pomysł w głowie.

Podkłady czy tam te wielkie podpaski po porodzie z belli są ponoć b.dobre. W rossmanie są tzn. raz są raz nie ma widać branie mają. Ostatnio pojechałam z zamiarem kupna i nie było ani jednego opakowania. No i za wkładkami laktacyjnymi się rozglądam. Jakieś na L są ponoć dobre, mam gdzieś całą nazwę zapisaną ;-)

Mi co zostało do kupienia to wam wymienię:
2 ręczniczki z kapturkiem, waniena ze stelażem (choć mam już upatrzoną to się czaję nie wiem na co),przewijak na komodę, aspirator do noska, szczotka, obcinaczka do paznokci, termometr, butelka zwykła i antykolkowa + szczotka do nich i płyn, smoczek, tetry, flanelki, otulacz, worki na pieluchy, podkład pod prześcieradło , jeszcze jeden albo 2 zestawy kocyk+podusia, no i kołderkę do łózka i pościel. Z kosmetyków to sól fizjologiczna, płyn i balsam, oliwka na główkę, gaziki, płatki, linomag zielony, mokre husteczki, bujaczek, karuzelka i mata + zabawek trochę. No i dla mnie laktator, wkładki laktacyjne, podpaski/podkłady, krem na brodawki, kapturki, majty zwykłe bawełaniane i z siatki no i koszule. Chyba "tylko" tego mi brakuje ;-)

Megami no to ja mialam wiecej kg przy poczatku ;-) ciekawe jak to bedzie nabierajac forme po porodzie ;-)
A co do spania nago to preferuje to glownie moj Ł ;-)

agulqa dziewczyny mają rację, te pasy powodują rozleniwienie mięśni i w efekcie stają się słabsze jeszcze

Doggi mi się wydaje ze po cc poprostu dluzej schodzi brzuch, wszystkie moje kolezanki po sn szybko "wklęsły" a te co miały cc dłużej mialy brzuszek. Ja po 4 mies chyba mialam swoj wyjsciowy. No i cwiczyc nie mozna odrazu :(

Mommy Tiger nie martw się ja też masy rzeczy jeszczze nie mam. Te wkladki laktacyjne to pewnie Lansinoh, miałam je poprzednio i są moim zdaniem najlepsze ale cena nienajlepsza niestety :baffled:

O super z tą promocją rossmanowską, kupie mamie i siostrze na gwiazdkę cosik :-)

Ja jutro po miesiącu odstawiam młodego do żłobka to w kooońcu cos zacznę ogarniać dla małego :)

Jamam kolezanke po cc i widzialam ja jakies niecale 2miechy po porodzie i byla chudsza niz przed ciaza ;-) ale ogolnie szczupla byla. Ja zawsze bylam "dobrze zbudowane". Cycki byly i uda i biodra. Alejednak do moich 63-65kg chcialabym zjechac. Oby sie udalo bo wtedy najbardziej sie sobie podobalam ;-)

agulqa ale ja schudłam szybko tylko brzuch powoli po cc schodzi, dłużej jest zaokrąglony niż po sn. Chociaż nie musi to być reguła na pewno.

reklama
Gosiane , taaak o te dokładnie chodzi :-) Mówisz , że dobre? jakie są jeszcze godne polecenia? Mam J&J i TT ze szkoły rodzenia. Te pierwsze takie sobie mają opinie, TT nawet nawet a najgorsze wkładki chyba z belli?

Po cc ponoć dopiero po pół roku można tak intenstyniej porządniej zacząć ćwiczyć. Ale ostatnio jedna dziewczyna urodziła przez cc blizniaki i jak ona wygląda :szok: Jakby w ciąży wogóle nie była aż zazdraszaczam ;-)

Do góry