reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Laydeek no tak jak się kupuje na dwójkę to też inaczej ;-) ja juz nie planuje w najbliższym czasie może kolo 30 :p to mi ten wózek potrzebny na max 5 miesięcy bo później juz mam spacerówke fajna po Ninie ;-)

Co do sprzedawcy nie pomogę bo jeszcze nic nie kupowałam :-D

reklama
Femme za to tu u nas ciezko o jakiekolwiek oerty na necie nie wspomne o ofertach godnych uwagi.

Laydeek ja mialam takie samo nastawienie. Ze kupie porzadny wozek, 3w1 i bedzie dla drugiego i moze nawet dla trzeciego dziecka. I tak jak Ty uwazam ze 1300zl za nowy ze wszystkim to wcale nie jakos duzo ;-) tyle ze jak sytuacja u mnie sie zmienila to musze plany tez zmienic i tyle

A my ciągle myslimy nad łóżeczkiem, mieliśmy opcję od stolarza za 250 zł ale chyba wolimy dopłacić 70 zł i wziąć Pino 2 w 1 o którym kiedyś pisała m.in. agulqa.... będzie od razu tapczanik na później...

Któraś ma to Pino, jak ono się prezentuje na żywo??

Teraz jeszcze ze sprzętów komoda...

Ja koszule do karmienia mam chyba ze 3 jeszcze z pierwszej ciąży, nie będę kupować nowych.
Agulqa- ja bym nie ryzykowała nie mieć wózka, wolałabym kupić jakiś używany, nawet za grosze. Weź pod uwagę, że nie zawsze można korzystać z chusty, czasami dzieci nie lubią takiego noszenia, poza tym czasami lekarz nie pozawala korzystać (np. jak jest asymetria ciała u dziecka czy problemy z nóżkami). Poza tym mam koleżanke fizjoterapeutkę dziecięcą i ona np. nie uważa, że takie ciągłe noszenie zwłaszcza maluszków kilkumiesięcznych nie jest wskazane...

agulqa, strasznie żałuję, że bliżej nie mieszkasz, u mnie na OLX używanych wózków 3w1 na pęczki :-(

Kolejny wydatek z głowy - byłam z rodzicami na cmentarzu, wracając wstąpiliśmy do Biedry i akurat były ręczniczki, przecenione na 13,99zł, wzięłam dwa, chciałam sama zapłacić i tata mnie wyśmiał, że bez przesady i on kupi :-D Więc 30zł zaoszczędzone :-D

a u mnie też chyba odpadnie wydatek na kołyskę. jak się bardzo postaramy, to wciśniemy (mam nadzieję) łóżeczko po młodym do sypialni! sobie to w głowie rozplanowałam, obym się nie rozczarowała :tak:. czyli tylko nowy materac do łóżeczka musiałabym kupić :tak: i młodemu nową kołdrę i poduszkę (bo on ciągle śpi na niemowlęcej), a ten komplet dla nowego lokatora :-)

Doggi, masz gdzieś tanio taki materiał (na pościel)? materiał.jpg
ten w zygzaki.

Załączniki

• materiał.jpg
    materiał.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Nulini- takie zakupy to ja też lubię :D

No nie powiem, że ja nie :-D Bo znowu musiałabym moje zaskórniaczki wydać :-p

sprite, ja to przed planowaniem z calówką po pokojach latam, żeby się właśnie nie rozczarować :-D I też nas czeka zakup materacyka do łóżeczka, ale na Allegro po 70zł, więc bez tragedii :tak:

agulqa, wiadomo, że sobie poradzisz, ja tego absolutnie nie kwestionuję :-D Tylko pokombinuj, gdzie w Polsce masz jakiś znajomych, którzy mogliby Ci kupić i przywieźć ewentualnie wózek, a jak nie, to my za wysyłkę samej WIELKIEJ spacerówki na Poczcie Polskiej płaciliśmy 26zł, więc moim zdaniem to wcale nie dużo jak za wysyłkę tak wielkiej paczki ;-) Wielu ludzi pisze, że odbiór tylko osobisty, bo nawet nie wiedzą, że na poczcie można takie gabaryty wysłać ;-)

Do góry