reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
widziałam, ze są raty, ale nigdy nie wgłębiałam się w temat :blink:

czy ma ktoś wanienkę na stojaku/czy ktoś planuje kupić? jeżeli tak, to coś konkretnego polecacie?

Ja jeszcze na raty z allegro nic nie brałam
Sprite ja się właśnie nad takim stojakiem zastanawiam bo mamy prysznic i kręgosłup zacznie znowu dokuczac jak się będziemy tak codziennue schylac do kąpieli

Nulini nie wiedziałam że tak łatwo na allegro z tymi ratami to bardzo fajnie :) a duże odsetki są? Wypatrzylam sobie super bieżnie na allegro i właśnie tam było napisane ze można na raty, i się zastanawiam jak to wygląda

Sprite, ja mam wanienkę na stelażu i przy Tosi też miałam, tylko stojak był wyższy :-( Teraz się zastanawiam, czy nie wymienić samego stojaka na wyższy, bo jednak plecy będą boleć przy niskim :-(

Doggi, na Allegro bez kupienia możesz zrobić symulację rat i zobaczysz, ile więcej wychodzi :tak: Ja kupiłam lapka za 1529zł, a na raty wychodzi mi 1672,32zł (12 rat), czyli 143,32zł więcej :tak:

No właśnie nie ma tragedii z tymi dodatkowymi opłatami, a jak bym miała w sklepie kupować, to trzeba mieć umowę albo zaświadczenie o zarobkach albo wyciągi z konta, a na Allegro wpisujesz ile zarabiasz i w 15 minut uruchamiają pożyczkę :tak:

Pamiętam, jak dostałam umowę w swojej pracy (na pół etatu, ale czas nieokreślony), poszłam do Tesco, bo chciałam Młodej kupić rowerek biegowy, a że były raty 0%, to chciałam wziąć na 3 raty i mi nie dali!!! Bo za krótko pracuję i za małe dochody!!! Poje.bani :eek:

Nulini ja tam nie patrzę na ile rat jest 0% bo zawsze możesz spłacać po kilka na raz a po spłaceniu się dzwoni i mówi żeby zamkneli kredyt :) Co do allegro to też nie wiedziałam, że są takie w miarę ciekawe oferty kredytowe.

AZA, a to nie jest tak, że jak się wcześniej spłaci, to można jakąś tam karę płacić? Nigdy się w sumie tym nie interesowałam tak dokładnie ;-)

Teraz jak wrócę do jakiejś normalnej pracy, to wezmę sobie lustrzankę na raty, strasznie mi się marzy od dawien dawna...

reklama
Nulini ooo widzisz bo ja chcialam te meble z allegro na raty a nie wiedzialam co i jak. Ale ze wzgledu na brak 0% nie wzielzm. Chociaz gdybym kasy nie miala no juz to bym se zdecydowala. Dobrze woedziec jak to dziala ;-)

Nulini no to my tesciom te tablety bralismy i tez problem bo Ł ma umowe tylko na rok, a tescia firma w ktorej pracuje nie ma siedziby w polsce wiec musialo byc na mnie. Kit ze tesciu zarabia 1tys euro

Ja jak bralam tableta to na 10rat splacilam w 2. Teraz stol tez planujemy szybciej splacic. Zadnych kar nie mamy za to

Do góry