reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
a jeszcze mam pytanie o worki próżniowe. jeżeli macie sprawdzone to podeślijcie linka, bo ja nie byłam zadowolona z moich poprzednich worków, dlatego wolę teraz kupić coś sprawdzonego (ja miałam też takie z wieszakiem na kurtki, ale badziew straszny).

Ja mam najtańsze z allegro i porażka. Typowe jednorazówki, które po otworzeniu nie dają się już dobrze odessać. Gdzieś mam jeszcze jeden worek zapakowany to jutro przeczytam i napiszę co to za "cudo".

Od 2 lat używam viledy ten płaski z wiadrem i odsączarką. Super zmywa szybko i dokładnie. Te z okrągłe jak pocięte w paski do mnie nie przemawiają. Wcześniej miałam ten okrągły pocięte paseczki też viledy. Dla mnie płaskie wygrywają.
Kilka dni temu kupiłam w Aldi mop płaski tj. kij z wkładem za 15 zł i jestem mega zadowolona. Nie muszę targać wiadra z wodą bo płuczę mopa ręczenie w umywalce. Mop zbiera pięknie. Na sucho działa jak miotła a na mokro zmywa.

Goferek gratuluję zakupów. To żeś zaszalała :)

Nulini takie zakupy to ja lubię :)))

Co do mopów płaskich to ich niecierpię... Brud zamiast się ładnie przyczepiać do niego to był tylko przesuwany i aby się go pozbyć trzeba jak zwykłą ścierą zebrać z podłogi. Zwykły paskowy ładnie łapie i nie trzeba łap brudzić. Ja mam dziwactwo dotyczące rąk i co chwilę myję. Myślałam kiedyś nad mopem parowym ale chyba też trzeba go płukać.

Worki próżniowe uwielbiam ale chyba więcej ich w śmieci poszło niż zostało. Zauważyłam, że lepiej kupować te mniejsze bo te duże nie trzymają. Oczywiście trzeba pamiętać aby jakiś guzik czy zamek nie był na wierzchu bo dziura załatwiona (zalatwiłam tak 2). Oczywiście trzeba również pamiętać gdzie go stawiamy bo ja jeden niechcący przebiłam w piwnicy o choinkę.

Ostatnia edycja:
Aza to chyba masz pecha do tych worków ,ja kupiłam 2 worki w biedrze i nic mi się niedzieje,a wszystkie kurtki całej rodziny tam mieszcze,ale fakt wkładam do szafy lub do pojemnika na pościel w łóżku:tak:
mop parowy posiadam,ale ostatnio nie używam :-p nie mogłam znaleźć nowych nakładek i schowałam go w ciemną dziurę

reklama
Od dłuższego czasu używam worków próżniowych bo bez nich nie pomieściłabym ubranek dzieci.Na wiosnę wyciągam lekkie ubrania a na jesień odwrotnie. Worki też są super na wakacje. Można więcej zabrać, do kupienia są odsysacze specjalne.

Do góry