witam porannie. Zamierzam robić tak samo jak przy dziewczynkach chyba że będą jakieś kłopoty ze skórą ( oby nie ). Przez 1 tydzień myć w samej wodzie ( rada wielu lekarzy i położnych ) a potem mycie naprzemienne żel zwykły - emolient. Dziewczyny skórę mają piękną gładką. Nawet żadnych balsamów nie stosujemy. POlecam ten sposób.
reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
sprite, ja kremów nie używam, więc wczoraj interesowały mnie tylko pampersy
U mnie Młoda już w szpitalu miała skórę jak tarka, czerwoną, podrażnioną, więc emolientów używaliśmy od samego początku, ale wlewałam do wody i taką wodą myłam, nic więcej. Nie pamiętam, jak długo, ale po kąpieli już niczym nie smarowałam, żadnych kremów, balsamów, etc.
U mnie Młoda już w szpitalu miała skórę jak tarka, czerwoną, podrażnioną, więc emolientów używaliśmy od samego początku, ale wlewałam do wody i taką wodą myłam, nic więcej. Nie pamiętam, jak długo, ale po kąpieli już niczym nie smarowałam, żadnych kremów, balsamów, etc.
agulqa_b
Fanka BB :)
Nam mowila lekarka i polozna na szkole rodzenia ze emolienty dla maluchow sa najlepsze bo myja cialko ale nie zmywaja natiralnejc fory bakteryjnej co w pierwszych kilka miesiecy jest bardzo wazne
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
U mnie w szpitalu używali Balneum, ale ja szłam po taniości
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Sprite, no właśnie jakiś czas temu wygrałam zestaw kosmetyków MIXA dla mamy i Maluszka, muszę zobaczyć, co tam mam, bo nawet nie wiem
A w zakupowym szale kupiłam sobie torebkę na Allegro
A w zakupowym szale kupiłam sobie torebkę na Allegro
reklama
Żelka
Fanka BB :)
PrzY Tymku w szpitalu myli samą wodą ... teraz tam gdzie będe rodzić nie myją wcale. (Dziecko kąpie się dopiero w domu - zgodnie z zasadą że maź płodowa ma super działanie nawilżająco, chroniące itd itp i najlepiej jak się sama wchłonie).
Młodego nigdy niczym nie smarowałam po kąpieli, na początku przez pare dni zuzywałam próbki emoiletów do kąpania, potem już żel baby dream.
Teraz chce spróbować, czegoś bez parabenów i innych konserwantów ... mam w sklepie taki płyn do kąpieli nagietkowy - daje efeky jak po emoiletach a nie zawiera tyle chemii. Zobacztmy
Młodego nigdy niczym nie smarowałam po kąpieli, na początku przez pare dni zuzywałam próbki emoiletów do kąpania, potem już żel baby dream.
Teraz chce spróbować, czegoś bez parabenów i innych konserwantów ... mam w sklepie taki płyn do kąpieli nagietkowy - daje efeky jak po emoiletach a nie zawiera tyle chemii. Zobacztmy