reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

witam porannie. Zamierzam robić tak samo jak przy dziewczynkach chyba że będą jakieś kłopoty ze skórą ( oby nie ). Przez 1 tydzień myć w samej wodzie ( rada wielu lekarzy i położnych ) a potem mycie naprzemienne żel zwykły - emolient. Dziewczyny skórę mają piękną gładką. Nawet żadnych balsamów nie stosujemy. POlecam ten sposób.

reklama
sprite, ja kremów nie używam, więc wczoraj interesowały mnie tylko pampersy :-D

U mnie Młoda już w szpitalu miała skórę jak tarka, czerwoną, podrażnioną, więc emolientów używaliśmy od samego początku, ale wlewałam do wody i taką wodą myłam, nic więcej. Nie pamiętam, jak długo, ale po kąpieli już niczym nie smarowałam, żadnych kremów, balsamów, etc.

Nam mowila lekarka i polozna na szkole rodzenia ze emolienty dla maluchow sa najlepsze bo myja cialko ale nie zmywaja natiralnejc fory bakteryjnej co w pierwszych kilka miesiecy jest bardzo wazne

Nulini, ja jeszcze oglądałam te dziecięce kosmetyki, ale nic w promocji nie widziałam oprócz Mixy, której nie znam. a krem używam pod makijaż. nie wyobrażam sobie bez, więc zakup konieczny ;-)

Sprite, no właśnie jakiś czas temu wygrałam zestaw kosmetyków MIXA dla mamy i Maluszka, muszę zobaczyć, co tam mam, bo nawet nie wiem :eek:

A w zakupowym szale kupiłam sobie torebkę na Allegro :-p

reklama
PrzY Tymku w szpitalu myli samą wodą ... teraz tam gdzie będe rodzić nie myją wcale. (Dziecko kąpie się dopiero w domu - zgodnie z zasadą że maź płodowa ma super działanie nawilżająco, chroniące itd itp i najlepiej jak się sama wchłonie).
Młodego nigdy niczym nie smarowałam po kąpieli, na początku przez pare dni zuzywałam próbki emoiletów do kąpania, potem już żel baby dream.

Teraz chce spróbować, czegoś bez parabenów i innych konserwantów ... mam w sklepie taki płyn do kąpieli nagietkowy - daje efeky jak po emoiletach a nie zawiera tyle chemii. Zobacztmy :)

Do góry