reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Nulini dokładnie ja też nie lubię, tym bardziej nie lubię tego uczucia jak siedzisz i wstajesz i czujesz jak coś z ciebie wypływa NIENAWIDZĘ TEGO!

Ale ze mnie matka wariatka... Poszłam do rossmanna kupić dezodorant dla mnie i T i co kupiłam? Mokre chusteczki, płyn do kąpieli, pampersy, płyn na odparzenia i do Buzki na zimę, majtki poporodowe, płyn do higieny intymnej, ech nie mogłam się powstrzymać

Moja wyprawka praktycznie gotowa! Właśnie wpisałam sobie ba listę to co kupiłam i tak naprawdę tylko pościel, wózek i przewijak zostały :D

Ostatnia edycja:
reklama
Nulini ja tez okres mam maks 4dni, na 5 to jak juz to lekkie plamienie.

Doggi ja to samo. Uczucie wyolywajacej krwi to po prostu masakra. Na sama mysl mi niedobrze
Co do wyprawki zazdroszcze. Ja dalej w miejscu stoje

Mamy wątek z wyprawka? Jak tak to weź tam Doggi wpisz co masz haha bo ja nawet nie wiem co powinnam kupić :-D jakoś nie mogę tego ogarnąć może jak zobaczę listę to się przeraże i zacznę coś w tym kierunku robić :-D

ja po porodzie też krótko krwawiłam - już w szpitalu używalam zwykłych majtek i podpasek zamiast tych wielkich pieluch ;)

goferek, agulqa - rok temu dla Młodego kupowałam u tego sprzedawcy łóżeczko (teraz znowu będę kupować identyczne). Tylko białe i 70x140. Zarówno z łóżeczka jak i sprzedawcy jestem bardzo zadowolona - dziś zmieniliśmy na juniorskie i Antek właśnie w nim nyna. :)

Femme spokojnie, jeszcze kupę czasu ;) ja z ola wyprawkę zaczęłam dopiero robić kolo 33tc :p tzn wtedy dopiero listę zrobiłam a zakupy dopiero jakieś 2-3tyg później na ostatnią chwilę ;) mamy wątek z wyprawka tan chyba są popisane juz różne rzeczy do kupienia

Ej, bo to Doggi taką presję wywiera!!!
Ciągle pisze o zakupach i ja też zaczynam nerwowo panikować, chociaż przecież mam jeszcze kuuuuuuupę czasu :-p
A z kosmetyczno-higienicznych rzeczy nie mam NIC :-D
Mam chustę i wózek, więc nosić i wozić mam w czym :-D

Nulini Ł tez sie smieje ze chuste mamy wiec ze szpitala mozemy wrocic ponad 20km na nogach ;-)

Dobra, kupilam.
UWAGA UWAGA!!!
przewijak, dwa przescieradelka do lozeczka, termoopakowanie do butelki, 10pieluch tetrowych i podklady 60x60 do lozeczka lub do mnie bo tez pewnie sie przydadza. Za wsio dalam 130zl bo kupilam przez aplikacje allegro i dali mi kupon rabztowy na 20zl, wiec wyszlo ze przesylka kurierska gratis i 5zl dodatkowo ;-)

Teraz z Ł czekamy na kolejny kupon i zakupow ciag dalszy ;-)

reklama
Nulini bo ja sobie wkręciłam ze w grudniu ja nie chce juz myśleć o niczym poza świętami i zapomnieć o wyprawce i oczekiwaniu :) i jak już zaczęłam kupować to przestać nie mogę :( ale przynajmniej będę miała spokój niedługo i będę mogła zacząć prac (bo te ciuszki od bratowej to będą wymagać kilku prań zanim będą dobre dla dziecka są w stanie masacrycznym :()

Agulqa_b u mnie w szpitalu jak ojciec przychodził odbierać żonę i dziecko ze szpitala to bez fotelika/nosidła nie wypuszczali! I nie ważne czy pieszo czy czy jak, trzeba było przyjść z fotelikiem i koniec kropka. Nawet z wózkiem nie można było bo dziecko za małe i trzeba było autem z fotelikiem pod pachą!!!! Pamiętam że bardzo mnie to wtedy zdziwiło!
Agulqa_b wow takie zakupy to ha KOCHAM! Muszę też sobie w takim razie ściągnąć aplikacje ;)

Do góry