reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Doggi, ja majtek siateczkowych tylko w szpitalu używałam, ale mój połóg to był dramat, nawet po bitych 6 tygodniach do gina poszłam, bo ciekło ze mnie jak z kranu :baffled:

alecta, no to połóg miałam jak Twój po Tymku :confused2:

agulqa, ja miałam siateczkowe, ale i tak codziennie zakładałam nowe :-p

Tasia, najpierw też miałam do sutków Maltan, ale nic mi nie dawał :baffled:

reklama
Ja generalnie też bo jsk wróciłam do domu to już normalne zakładałam ale u mnie pológ skąpy był naprawdę i te duże podkłady zakładałam tylko na noc i wtedy z majtkami z siatki ale nawet niepotrzebnie bo zwykła podpaska by wystarczyła. Ja byłam w szoku ze u mnie tak to spokojnie przeszło i się nawet trochę martwilam czyvwszystko ok ale i gin i położna powiedzieli że wszystko pięknie się goi i ze mam się cieszyć wiec teraz pewnie dla odmiany pomecze się trochę :p
Bo ze mnie tak naprawdę leciało tylko w dobę porodu jak zaczęło ze mnie lecieć po urodzeniu oli (urodziłam o 3 w nocy) tak kolo 20 tego dnia już zaczynało lecieć dużo mniej a potem było już jak taki mój okres po prostu ;)

Ja pierdziele nie wyobrazam sobie by lecialo ze mnie jak z nulini. Nienaiwdze okresu a co dopiero takich ilosci krwi. Musze kupic podklad ceratkowy na materac do naszego lozka. Bo jakbym krwia miala zalac to sie wkurze :p

No mnie wkurzalo najbardziej to ze nie można tamponow używać :( no ja id dobrych 6 lat tylko tamponow używam i te podpaski to była masacra a tak to bez wiekszych brewelsvji to przeszłam. Z resztą urodzenie dziecka i to pierwszego to taka zmiana w życiu ze jakoś tak ten pierwszy miesiąc mija ze nawet nie wiadomo kiedy, baby blues, zadomowienie maluszka, zapoznanie się, nauczenie jak żyć razem więc ten pierwszy miesiąc to rach ciach ciach i masz już miesięczne dziecko ;)

Ja po cc krwawiłam krótko, miałam wrażenie jakoś trochę wyczyścili, za to plamienie miałam jeszcze 6 tyg po, ale już skąpe bardzo, wkładki sobie radziły.
Na brodawki też miałam Maltan i mi dawał dużą ulgę. Bepanthen też był dobry, ale miałam tylko próbkę więc szybko się skończyło a nie kupowałam, bo był za drogi i faktycznie chyba go trzeba zmywać.

Ja oczywiście nie pamiętam jak to u mnie było? :sorry: ale to znaczy ze musiało być ok bo tak by mi w pamięć zapadło :p

Na sutki nic nie musiałam używać nie wiem co to ból przy karmieniu ;-) oby tym razem tak samo było :-)

A ja odzyskam swoje łóżeczko po Ninie jupi :-D nie będę musiała pożyczać :-) wiec zostaje mi tylko pożyczyć wózek głęboki na tych kilka miesięcy i kupić jakiś porządny fotelik ;-)

reklama
agulqa, jak z kranu lało się ze mnie z tydzień, a później normalny obfity okres. Tych wielkich Bella Mama zużyłam 2 opakowania i później już normalne podpaski, ale ja okres mam 3-4 dni, więc bite 6 tygodni to był KOSZMAR!!!

Doggi,
ja też tylko tampony, nie cierpię babrać się z podpaskami...

Maltanu na pewno nie trzeba zmywać, ale ja kupię Bephanten, bo ma więcej zastosowań i Młoda też ma czasem dupcię podrażnioną, to będzie idealnie ;-)

Do góry