reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Podpaski mam Bella Mama.
Podkłady na łóżko jakieś najtańsze z apteki, ale w moim szpitalu nie zmieniają pościeli i pływanie we własnej krwi jest średnio przyjemne.
Z Tosią używałam Sudocremu, teraz kupuję Bephanten.

reklama
Ja smarowałam Nivea baby Kojący krem przeciw odparzeniom, nic się nie działo. Miałam też próbkę Bepantenu i był fajny, dobrze się rozsmarowywał, tylko ciut droższy.
A podkłady to jeśli chodzi o podpachy to takie duże Bella mama różowe, ale ja zachwycona nie byłam, nie wiem czy nie starczyłyby jakieś dobre megaduże podpaski.

Mialam na mysli te duze podpaski dla nas. Czemu zamawiacie przez neta? Wychodzi taniej niż np w rossmanie? Po doliczeniu transportu?
Podklady dla mnie na lozko kupuje w aptece.

Jak się zamawia dużo rzeczy u jednego sprzedawcy to ładnie się cena przesyłki rozkłada. Bo jak mam tylko podkłady kupić to rzeczywiście lepiej ruszyć dupkę.

Ja higieniczne rzeczy (podkłady, podpaski, nakładki na sutki, Oilan, Bephanten, Octanisept, nawet butelkę LOVI i smoczki) zamawiam przez doz.pl. Aptekę mam pod domem, to sobie odbiorę, a ceny porównywalne z marketami/allegro, więc nie chce mi się rozdrabniać...

Nam babka na szkole rodzenia polecala PURELAN . No i mowila ze bephanten trzeba zmywac z piersi przed karmieniem a PURELANu wlasnie nie ;-) tyllko nie wiem czy na dupke soe nadaje bo ona mowila zeby na brodawki stosowac to.

Ja podklady zamowie jakies na necie, w sensie takie 60x60 na lozko. A podpachy to chyba sa w szpitalu. Nawet nie wiem dokladnie, babka ze szkoly rodzenia nam na ostatnich zajeciach powie co do szpitala musimy miec dla siebie i co dla bubika. Nooo i jestem zadowolona ze powiedziala ze jakby co to laskom co do szkoly rodzenia chodza na okres nawaly pokarmu moze pozyczyc laktator elektryczny z poradni laktacyjnej. Na 3-4dni spoko mzoe wypozyczyc wiec kupie jakis reczny tylko :-)

Ja wlasnie u jednego sprzedawcy wiecej rzeczy bede brac wiec spoko ;-)

U mnie podpasek-podkładów nie dawali i miałam Bella Mama. Zużyłam 1,5 op i przeszłam na podpaski. Teraz dostałam próbki z Canpola i mam jeszcze te pół opakowania Belli więc powinno starczyć.

A majtki to siateczkowe muszę kupić i zwykłe babcine majty bawełniane, bo te Canpol jednorazowe wspominam tragicznie. Całę dupsko wiecznie mokre od potu.

Ja muszę kupić jakieś meble dla Domi to mi się zwolni komoda:-) Używane chcę kupić, ale czekam aż jakaś okazja zbiegnie się z posiadaniem gotówki:-) Poza tym to pokrowce na przewijak, majtki poporodowe, płyn do kąpieli, pieluchy i resztę mam.

No ja siateczkowe szybko porzuciłam na rzecz zwykłych ciemnych bawełnianych dużo wygodniej!! Alecta pamiętam ze podkłady używałam tylko przez 4 dni potem już podpaski bo mój pológ to był śmiech na sali jsk okres (a ja mam okresy słabe i trwają max 4 dni) i ja po 3 tyg tylko plamilam a po 4ech śladu połogu nie było :D

A jak to jest z pologiem po cesarce? To że się nic z siebie nie wypychalo ma jakich wpływ na pológ po cc? Tak właśnie mnie yo zaintrygowało

Doggi niestety cc żadnego wpływu nie ma.
Ja po ciąży z Nikolą miałam połóg jakieś 4 tyg, a po Tymku bite 6 tygodni z czego przez 4 jak z kranu ze mnie leciało :-/

reklama
Do góry