reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Megami pewnie. Jednak to kolejna kolezanka co nie probowala mimo ze "tak bardzo chciala karmic". I po prostu zaczelam sie zastanawiac czy serio to takie trudne czy sie nie chce. Wiem ze w niektorych przyoadkach po prostu sie nie da i juz

reklama
Doggi jak ktos bez cyca to fajny wynalazek:) Ja mam same dobre wspomnienia (bo do stycznia karmilam;p) to nie potrzebuje podgrzewaczy. Dla tych co modyfikowane planują to tez mega ulatwienie bo widze ze tu woda wlatuje juz w odpowiedniej temperaturze;)

Ja mam minky i polecam tym co jeszcze zastanawiaja sie! Sama sobie kupilabym ale duzy rozmiar 300zl! Aaaa

Ja dla mlodego duperelki mam po corze tj.wozek,fotelik,lozko,materac (nie uzywala),posciel,wanienka itp. I pare ciuszkow uniwersalnych. Tak wiec dokupie reszte dopiero w grudniu:)

U mnie przed porodem zero nawet siary. Zrobili cc, dali malą do nakarmienia a ta przyssala sie jak pijawka i zaczelo leciec. Zycze kazdej takiej sytuacji. Od razu multum mleka bez problemow:)

Ostatnia edycja:
Agulqa trudno jest gdy dziecko chce wisieć na cycku 24h. Wtedy rzeczywiście człowiek i otoczenie zastanawia się co jest nie tak. Dominika była takim dzieckiem i nei ukrywam, że mm było w domu i czasem podawałam. Czemu? Bo chciałam odpocząć;-) Ale ja nastawiłam się, że nie dam jej więcej niż 90ml dziennie mm. Czasem tydzień nie dawałam, czasem codziennie butla szła w ruch.

To moja koleżanka tak miała ze jej córa na cycku wisiała całymi dniami i nocami i położna jej poradziła smoka uspokajacza (ona była anty smoczkowa) i się okazało ze wiki właśnie tego potrzebowała i wtedy to musiała wybudzac małą tak dla odmiany do cyca ;)

Doggi z tego powodu kupiłam/dostałam 6 albo 8 smoczków i wszystkie nowiutkie czekają na nową uzytkowniczkę;-) Teraz też będę próbować "zasmoczkować" jeśli sytuacja będzie tego wymagała

Doggi, do mnie przemawia ładowanie w samochodzie, oj, bardzo mi tego przy Młodej brakowało!!!

Ja tam jestem pro-smoczkowa, Młoda błyskawicznie dostała i to było WYBAWIENIE :-D
Teraz też się wyposażę :-D
A odsmoczkowanie poszło szybko i bezboleśnie ;-)

reklama
Nulini u nas podobnie, Ola smoka szybko dostała bo potrzebowała go i bez niego ryk, dramat, a zaczęła z niego rezygnować sama miała pół roku to tylko na noc do spania potrzebowała a jak miała 8-9 miesięcy to już nawet do spania mię chciała :) a bałam się ze bedxie z tym smoczkiem do śmierci latać a ona w pewnym momencie już go po prostu nie potrzebowała :)

Do góry