reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Doggi fajny bajer jak ktoś ma większe fundusze przeznaczone na malucha i nastawia się na karmienie butelką. W innym przypadku można spokojnie sobie odpuścić;-)

Zgadzam sie z tasia.
Ja jestem inny przypadek.
Planuje karmic cycem wiec mi niepotrzebne takie gadzety :-D
Ja zamierzam z rzeczy do karmienia kupic laktator w zestawie z butelka i to wsio :p

Swoja droga... czy jesli dwa dni po porodzie kobieta dalej ma siare lub bardzo malo pokarmu mozna to rozkrecic ? Nie wiem, herbatki, laktator, masowanie. Cokolwiek?

Pewnie, ze można. W zasadzie to normalne, że w tym czasie ma jeszcze tylko siarę a mleka mało. Wystarczy by karmić dziecko tak często jak chce, a w razie co laktator :-)

Doggi fajny bajer - przy mm wielka wygoda!

Ostatnia edycja:
Doggi ja na pewno chce sprobowac. Jak wyjdzie zobaczymy. Ale nastawiona pozytywnie jestem.

Megami pytam bo kolezanka tydzien temu urodzila. Pytalam czy karmi piersia czy mm. Mowi ze mm bo miala bardzo malo pokarmu i mlody sie nie najadal. Tyle ze ja wyczytalam ze takiemu malochowi co kilka h te 5-10ml siary w zupelnosci starcza...

Agulqa tak jak napisała Megami dziecko samo rozkręci laktację jak będzie się je często przystawiać. Ja pokarm miałam od 3-4 doby dopiero. U nas silna żółtaczka spowodowała, że Dominika nie chciała jeść i laktacja się nie rozkręcała. Nic nie robiłam, żadnych masaży, laktatorów czy herbatek nie używałam.

reklama
Trudno powiedzieć czy się najadał czy nie. Pewnie wisiał często i życzliwi lekarze kazali dokarmiać. No ale nie ma co teorii snuć :-)

Do góry