reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

goferek, zazdroszczę, ja mam 3 Lidle i we wszystkich to samo :-(

Suseł, niby zimy nie było, ale jak my pojechaliśmy w góry, to się kozaki przydały ;-)

reklama
Agulqa rozne:) Ja np.mam nebulizator i nie zamienie za zadne skarby na inhalator:)

Elutka te miekkie sniegowce z Decathlona...sa mega! Tez mialam:) Mam nadzieje ze w tym roku tez mają w sprzedazy bo mlodej noga urosla od zeszlej zimy z 23 na 25!

Ostatnia edycja:
Nebulizator rozbija cząsteczki wodne tworzac pare, mgielke ktora inhaluje dziecko. Mloda po tym mega odetkana. Nie musisz wlewac zadnej wody, czyscic potem itp. Wlewam tylko 0,5 ampulki soli fiz. lub 3kropelki takiego plynu co mi pediatra przespisala i gotowe. Po inhalacji wsio do pudelka i z glowy.

Też jestem ciekawa czym się różni, bo z tego co wiem nebulizator to pojemnik na lek, który wytwarza mgiełkę. Powszechnie przyjęło się nazywać słowem "inhalator" - zestaw w skład, którego wchodzi nebulizator, kompresor i akcesoria (maseczki, ustnik, przewód, końcówka do nosa).

Edit. w takim razie to to samo ;)

Do tego mam rozne koncowki np.dla malutkiego bobasa smoczek z dziurka i do noska wlatuje mgielka, maska dla doroslego a cora trzyma sobie sama w reku ta zwykla plastikowa koncowke przy bajce:) Ma duzy zasieg wiec nie musi trzymac nad tym glowy czy miec przytkanej do nosa:)

Nie wiem:) Nie znam się. Są różne inhalatory. Obecnie coraz więcej inhalatoró ma funkcję nebulizacji. Pediatra mnie pytała czy mam nebulizator czy inhalator - bo te krople co mi przepisała są do nebulizacji (tak na opakowaniu jest napisane). Podam taki przykład. Sąsiadka ma inhalator i tam nie leci mgiełka jak u mnie a wytwarza się inhalująca para którą dziecko wdycha. I ona potem tą wodę z płynem wylewała. Mi szwagierka poleciła nebulizator i tak kupiłam;) Ale teraz są na pewno nowsze inhalatory. Nie znam się, trzeba na necie poczytać.

reklama
kasiekz, w takim razie ja się nie spotkałam z inhalatorem, bo to, co mam - Medel Family - to też nebulizator, też mam pojemnik na płyn, też nic nie myję, też jest para wodna, też mam 2 maseczki (dla dziecka i dla dorosłych) i 2 końcówki osobne (do nosa i do gardła dla dorosłych) i też jestem ciekawa, jak wygląda inhalator :-D

Do góry