reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
agulqa, boskie zakupy!!!

Co do alergii, to nawet pozbycie się psa czy kota nie załatwia problemu, bo alergeny i tak się utrzymują jeszcze kuuuuupę czasu...

ja tam, też odpoczątku robiłam ekspozycje na alergeny ... :)
Agulqa wow ładnie się obłowiłaś, faktycznie bluza słodziasta :) ja też Tymolowi kupowałam czasem rzeczy które niby dla dziewczynek, a w sumei powinny byc unisex.

Wiecie, że ten śpiwór co wczoraj zamówiłam już przyszedł dziś, pocztą polską!!! nie całe 24 h ola Boga normalnie w szoku jestem :-D

sprite macałam bugaboo cam3 i ... chyba jednak zrezygnujemy z Orbita na rzecz cama właśnie. Fakt że gondola jest nizutko (jak ktos ma dużego psa w domu, to się nie nadaje zupełnie, bo by pysk u dziecka non stop był), ale jest duża 77 cm od wew. w orbicie śmieszne 65 cm. no i ile się tą gondolą pojeździ maź 6 mcy. A spacerówka spoko, spora wygodna, wsadziłam w nią tymka i pojedziłam po sklepie, to chlopak z wózka nie chciał wychodzić :D Tylko on już za wielki na wózki i łepetyną o daszek zachaczał ... no ale 3.5 latk sie nie wozi w spacerowce juz,

Generalnie wozek robi wrażenie troche roztelepanego (chodzi na ramie wszystko) co ja uważam za plus, bo dzieciaka będzie w razie w można pobujać i jest bardzo miękki i ma dobra amortyzacje ,,, i te 9 kg wagi to moje marzenie, no 10 doliczając 25 litrowy! kosz (wór, właściwie) na zakupy.

Poczekam na promocje zimową, wtedy do wózka dają gratis spiwór orginalny i koła terenowe i chyba będziemy kupować.

Ostatnia edycja:
Zelka mi ta babka tez wczoraj wyslala i dzis sa. Ale ciesze sie bo body kilka juz mam, teraz tez 3 pajace jakies koszulki wiec z ciuszkow niewiele mi potrzeba.

Czy takie male dzieci nosza rajstopy/rajtuzy czy jak to zwac inacxej?:p

No i policzylam wydatki. Ogolnie ok 3-4tys musimy jeszcze liczyc na bobasa. Skad siano brac tego nie wiem :-(

Agulqa pewnie i mogą, ale rajtki niewygodne z takim małym, co mu idzie 10-8 pampków na dzień, bo to więcej się omęczysz z zdejmowaniem zakładniem, niz ponosi, tak myslę ja przynajmniej.
Ja dla Tymka pierwsze rajtki kupowałam na 3-6 mcy - ale to mial z 4,5 mca napewno, jak nie lepiej:tak:

Agulqa super zakupy!
Co do rajtków to tak jak Żelka napisała lepiej poczekać aż dzieć trochę większy będzie.
Ja dla moich dzieciaków kupowałam chyba dopiero jak raczkować zaczynały, bo mi nie było szkoda jak poniszczyli.

Karpanna no nie przesadzaj:-D

No a co wtedy maluchowi? Bo chyba body i pajac to malo w zime

Tasia w inie lipa z lumpami :-( a tw polspiochy podobaja mi sie musialabym kupic kilka. Moze mama w kaliszu cos w lumpie znajdzie

Mam drugiego kota :-) i kocham go tak jak nienawidze kotow ;-)

Załączniki

• 1411569502957.jpg
    1411569502957.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Do góry