reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Unita popieram dziewczyny pomysł ze spacerówką dla noworodka to nie jest dobry pomysł,jeszcze gdybyś rodziła w maju,czerwcu to może,ale nie zimą,a jeżdżenie samochodem to nie spacer :tak:

reklama
Hej. Ja przy obu dziewczynkach miałam gondolę którą użytkowałam jakieś 7 miesięcy a rodziłam wiosną. Potem spacerówką ze śpiworkiem cieplutkim. Przy Julce miałam Bartatinę a przy Mai X ladera. Teraz muszę kupić wózek 3 w 1 taki polski na mocnych pompowanych kołach i amortyzatorach bo drogi mamy jak na wsi. Może nie są piękne ale duże i wygodne dla dzidzi a to najważniejsze. Chcę mieć wyjmowaną gondolkę żeby wnieść synka na 1 piętro a wózek zostanie na dole.

Unita jakież coraz częściej myślę o suszarce tym bardziej ze wybrałam ręczniki i 3dzien schną :/
Co do wózka dla mnie gondola to must have bardzo lubię spacerować i spaceruje dużo z Olą 10km dziennie robiłam

Bada popieram w 100%! A nie ma nic lepszego jak spacer z malutkim misiaczkiem w wózku <3

Jezyk, patrzyłam, fajna jest. Tylko faktycznie czy taka kruszynka w spacerówce będzie się miała dobrze, to nie wiem, szczególnie, że to zima w pełni będzie. Potrzebowałam od Was takiego zapewnienia, że gondola niezbędna :-D Po prostu kupię i już :tak: Jakaś praktyczna strona mnie się ostatnio ciągle odzywa i zastanawia, co niezbędne, a co nie...
Doggi ja właśnie pierwszy tydzień bez suszarki funkcjonuję i już mi się nie podoba - wszystko gnije, zamiast się suszyć. Poza tym zimą przykładowo piorę zimową kurtkę popołudniu, wrzucam do suszarki i wieczorem jest czyściutka i pachnąca. Poza tym ubrania z suszarki wyjęte w porę, nie przesuszone nie są tak pogniecione i można bez prasowania się obejść. Wyciąga się mięciutkie, cieplutkie i pachnące. A przy maleństwie to w ogóle duże ułatwienie...
A propos prania, idę pościel wrzucę, póki pogoda w miarę ładna, to może wyschnie jeszcze dziś ;-)

Unita oj racja racja ja przy Oli sterty ubrań porozwieszane wszystko mokre nic nie schnie... Latem jeszcze ok było ale tak od września zaczęły się schody ;/

mąż wczoraj mówi-i co jak Gniewko się urodzi to prosimy od wszystkich kasę i kupujemy suszarkę? wiadomo,że nie starczy na suszrkę i się dołoży lub weźmie resztę na raty,ale cieszę się,że już bierze to pod uwagę :-p

u mnie też suszarka po całym domu wędruje,ale najgorszy jest mój pies,który potrafi mi sto razy pod praniem przejść i później siedze ze szczoteczką i odkudłacam,nienawidzę tego :tak: a i jeszcze wózek dojdzie,fotelik i ta nieszczęsna suszarka,a gdzieś to wszystko trzeba trzymać

Unita są spacerówki ze specjalnymi pseudo Godolkami, ale a zime to to sie chyba nie nadaje ... po za tym, zależy jaka spacerówa, bo parasolki są dośc kiepsko amortyzowane (a właściwie to wcale) więc dla noworodka się nie nada. W gondoli ciepło przytulnie i dobra osłona dla maluszka przed wiatrami śniegami itd. Może późną wiosnę dałoby rade przehulać w rozkładanej na płasko spacerówce, ale w zimie nie przejdzie.
Suszarka moje marzenie, ale póki co w moim mikro mieskzanku ledwo się pralka mieści :-D

Widziałam, że temat wózków znów się zaczyna :tak::tak: ja dalej nie wiem co zakupie, ale concord chyba jednak odpadnie ... małż wynalazł jakiś wózek, oglądaliśmy go w Wawie i jest zachwycony - mi z wyglądu w się średnio podoba, ale funkcjonalności ma boskie :szok: tylko kosztuje sporawo :crazy:

reklama
Do góry