reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Stokrotka Agulqa bosche to juz wiem dlaczego ludzie na oxl wystawiają takie starocie np.za 50zl szafka:) Heheh.

Agulqa Bada polecam bo ja mam uzywke suszarke za 500zl. Stan super. Stala w kancelarii prawnej i suszyli w niej np.koszule i to okazyjnie:)

Za autem tez sie rozgladamy i na pewno renault scienic ten miniwan. Kase pozyczamy od brata i mozemy oddawac na raty w takiej wysokosci w jakiej bedziemy miec mozliwosc wiec super:)

reklama
Kasiekz ja też bym pozyczyla od rodziców czy moich czy T ale T nie chce i koniec :p a tak dużo łatwiej by było i nikt krzywdy by nie miał :p

Ja z takich większych remontów to przed porodem chciałabym zrobić gładzie i pomalować naszą sypialnię. Bo maluszek będzie z nami spał co najmniej 8-9 miesięcy a w sumie sypialnia akurat w najgorszym stanie. Pomalować może mój M, pod koniec listopada operują mu przegrodę nosa więc będzie potem trochę w domu na zwolnieniu. Ale do gładzi trzeba wziąć ekipę... w sumie koszt nie będzie zawrotny- jakieś 1500 zł ale i to trzeba skądś wziąć. I chcemy też kupić taką wąską komodę z Ikei i dostawić do szafy, druga komoda pójdzie do salonu a trzecia będzie dla malucha, na górę damy przewijak. Chciałabym to zrobić do końca listopada żeby w grudniu mieć już spokój.

Kasiekz ja bym na Waszym miejscu przemyślała jeszcze tego Scenica...
Moja szwagierka w takowym w ciągu 6 miesięcy 3 razy skrzynie biegów naprawiała nie wspominając już o innych rzeczach.
Z resztą na swoim własnym przykładzie mogę potwierdzić, że samochodów na F i francuzów się nie kupuje:baffled:
Mieliśmy kiedyś Forda - non stop u mechanika, Renówka - szkoda gadać, Fiat - nawet nie wystawiam na sprzedaż tylko od razu na złom oddaje:baffled:

A nam samochód na f służy już 4 lata bez żadnych remontów. No wiadomo, że co roku wymiana oleju, ale tak to smiga aż miło. Także tutaj zależy na co się trafi, na to nie ma reguły:)

Alecta zgadzam się z tobą moi znajomi mieli scenica to tez wiecznie coś kosztownego się psulo mimo że fajne i pojemne auto to kosztowne bardzo taka duuuza skarbonka

My myślimy nad trzema skoda octavia combi, audi (nie wiem które wszystkie dla mnie takie same) tez combi lub VW Passat tez combi

Nas tez niestety ten remont pochlonie. Dzisiaj zerwalam troche tapety w jednym pokoju i nie myslalam ze sciany sa w az tak tragicznym stanie, jakas porazka totalna. A gipsowanie do tanich nie nalezy :-(

Stokrotka no u nas tez kinkiet z lazienki nad lustrem wykrecony, wieszaczki itp. W jednym oknie zostala moskitiera, pewnie zapomnieli o niej ;-) ale jaki syf zostawili to szok :-\ w kuchni do mebli mozna siem przykleic

Kasiek ooootoz to :-)
My poki co wszelkie meble i agd ograniczamy do min. Planujemy tylko lodowke uzywana za jakies 300zl wyczaic i koniec. Nie wiem skad wezmiemy kase na remont :p

Alecta ja mam forda i poki co nie narzekam...

Agulqa_b od tapety ściana to masakra! Bo ten klej to takie ustrojstwo że za nic nie chce zejść pamiętam jak z rodzicami zrywalismy tapety dramat, pociesze cie ze mnie czeka cis gorszego na dole w salonie mamy taki oblesny korek na ścianach w sumie to na schodach i na korytarzu na górze tez nawet drzwi zaklajstrowane tym są bleeee jak Sheldon zaczął ten korek zjadać to cześć odchodzi razem z tynkiem a jak oszczędzi tynk to klej który został na ścianie to dramat warstwa chyba z cm i z czego to nie mam pojęcia ale twarde jak kamienien wiec to będzie wyzwanie!

Doggi, Skody polecam z całego serca, mam taki sentyment do tej marki, że brałabym w ciemno każdą :-D No, może poza Citigo :-p

W mojej rodzinie Fordy są od zarania dziejów, przerabialiśmy większość modeli, rodzice swoim Mondkiem jeżdżą 8 lat i tylko wtryski, ale to w dieslach wiadomka, teraz brat ma Fiata i też zadowolony, my naszego Demonka męczymy 1,5 roku i nic się z nim nie dzieje.
Co jak co, ale ja do Fordów mam zaufanie i nigdy nic się z nimi nie działo (no dobra, nie licząc rdzy, ale to i w Oplach słaby punkt ;-)).
Ale Renault bym za darmo nie chciała, wahaliśmy się nad Espacem i nie nie...

reklama
Nulini no u mnie w rodzinie były skody i nimi się bosko jeździ nie psuly się i w ogóle cudne autka dlatego nalegał na octavia ale stary kręci nosem bo dość długa jest octavia o 105cm dlyzsza od tego audi co T chce ale za to mniej lansiarskie :p pasata miał kumpel i był zachwycony wymienił na audi i teraz chce wrócić do Passata bo tak mu z nim było dobrze ;)

Do góry