reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Nulini, to był prezent na chrzest :)

mi się marzy taka zabawkowa kuchnia dla młodego. widziałam jak bawi się w Ikea. super! tylko cena samej kuchni bez garnków itp. 500 zł...

reklama
hmm... no co Wy ;) ja mam chłopca, a przecież najlepsi kucharze to mężczyźni :-):-):-):-):-)

a tak serio, to jak widziałam jak młody wkłada do garnków kiełbaski, marchewki, myje pomidory, wkłada do mikrofalówki brokuły. no piękny widok :-):-) jakoś mnie rozczulił i chyba uzbieram na taką kuchnię na prezent świąteczny :tak:

No te kuchnie z Ikei to masakra z ceną... A zaś te badziewne plastikowe to malizny, mojej Tośce to do brody, bez sensu :-( Z resztą i tak nie miałabym gdzie jej postawić :-(

a moja kuzynka zrobila sama kuchnie ze sztywnego porzadnego kartonu. nie wiem dokladnie jak ale skubana kupila nawet jakis najtanszy plastokowy kranik, zamontowala miske jako zlew itp i kuchnia pierwsza klasa ;d kuchnia stoi oczywiscie w kuchni i jak ona gotuje obiad to maly Tymon tez w tym czasie gotuje :)

edit
jakby ktos chcial dziecku sprawic radoche kilka inspiracji ;) Zabawki z tektury - zrób to sam | Strona 5 | Baby online

Ostatnia edycja:
Tasia co do nosidła to my używaliśmy sporadycznie i nie na jakieś maratony więc dla mnie było ok. Mały nawet w nim usypiał. Większość nosił je mój mąż :))))

Co do leżaczków to tak... cudowna rzecz... Mały siedział w nim jak gotowałam lub się kąpałam. Ja kupiłam używkę za 80 zł takową: МУЗИКАЛЕН ШЕЗЛОНГ Miracles & Milestones Fisher price - Онлайн магазин с детски и бебешки стоки Leżaczek ten ma muzyczkę z głośniczkami, wibrację, kręcące się zabaweczki i 2 grzechotki więc pełny serwis :)))))

reklama
agulqa, uwielbiam takie prace, dzięki za linka! :) na dzień dziecka robiliśmy w pracy bajkę dla bobasów. nie mieliśmy za dużo kasy, więc pozbieraliśmy kartony, kupiliśmy farbki i powstała fajna dekoracja - domek, zamek, krzaki, drzewo, nawet skały i rzeka z materiału. a ile radochy przy tworzeniu tego miałam :-D. mam nadzieję, że jak młody skończy 3 lata to będziemy razem mogli zrobić domek czy autko z kartonu (póki co psoty mu w głowie, a tu potrzeba trochę skupienia ;-)).

Do góry