reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

A mój Tatuś (gdy mnie jeszcze nie było na świecie) wygrał 5 z premią w totka (wtedy nie było jeszcze 6) :D Cała kasa poszła na wykupienie mieszkania, ale uważam, że limit na wygrane wyczerpany. Chociaż.. w pierwszej czy drugiej klasie podstawówki wygrałam maskotkę - pieska! ;)

Sprite - widziałam kiedyś babeczkę z takim :) I miała też gondolę wpinaną do maclarena - dziwnie to wygląda ale mówiła, że często lata a wiadomo - maclareny są leciutkie :)

McPeral - na to wycięcie na pępek nie patrz - łatwiej jest wywinąć pampersa by nie haczył o kikuta niż bawić się w takie ułożenie by trafić w wycięcie :)

Mi dada i z rossmanna jakoś nie pasowały :) Używałam pampersów active baby i huggiesów na zmianę (w zależności od tego co było w promocji). Teraz tak samo, chociaż huggies można dostać już teraz chyba tylko w Tesco, ale cena niższa niż pampersów i są nieco większe. Za to nikomu nie polecam pampers sleep and play (te pomarańczowe) - kupiłam kilka paczek i rozdałam. Nie kumam pieluch, które nie mają w pasie nic elastycznego. Teraz kupuję też dadę ale pieluchomajtki - są bardzo wygodne gdy dziecko już stoi i marudzi przy przebieraniu. Są droższe od pieluch, dlatego używam ich tylko gdy Młody ma mega wielkiego focha i nie chce się ubrać (łatwiej mi takie założyć niż zapinać pampersa gdy ucieka) lub na spacerze gdy go przebieram (nie muszę go kłaść).

McPearl - ja do mycia butelek używałam płynu Biały Jeleń :D Tańszy a hipoalergiczny (tylko nie ma napisane, że do mycia butelek). :) Pojemniki a aventu - nadal używam :) Jak zrobię Młodemy np. kisiel na soku i biorę go na spacer, czy pakuję owoce na zagrychę. :)
Chusteczki do smoków? Pierwszy raz słyszę. :D
Butelki z Aventu - dla mnie te co na zdjęciu (natural) były super :) Tylko nie można do nich dokupić uchwytów (gdy dziecko starsze). Planujesz karmić piersią czy butelką, że butle kupujesz? Bo jeśli mm, to polecam jeszcze coś takiego - niezastąpione na całodniowe wyjścia, czy choćby na spacer:
BabyOno

McPearl, Agulqa - powodzenia z wielorazówkami, ja wytrzymałam tylko 2 czy 3 tygodnie :D

perelka - gratuluję udanych zakupów :)

AZA - to fakt. Biedne dzieci... ale za to bogatsi rodzice ;) Ojjj, gdyby drugi był chłopak.. ;)

My zakupy planujemy dopiero po skończonym 20 tygodniu - muszę mieć więcej pewności, że Olga nie ma siusiaka ;)

Co wy macie u siebie za lumpeksy? Ja dzisiaj weszłam do jednego - body za 15 zł, sukienki za 25. Wyszłam z pustymi rękoma, bo chyba kogoś pogrzało. Tańsze kupię nowe ubranka na wyprzedaży.

reklama
nieobecna, mój dziadzio trafił 5 w totka i wymienił samochód na nowy z salonu :-D A widzisz, u nas Sleep&Play się sprawdziły, jakiś czas ich używaliśmy i byłam bardzo zadowolona, kupowaliśmy w promocji zawsze na zapas... Spoko, u mnie w niektórych lumpach ceny też jak nówek ze sklepu :baffled:

nieobecna, jak wszystko będzie dobrze to oczywiście biedzie na piersi. Butelki to na początek do popitek. A kupuję komplet bo wydaje mi się najbardziej atrakcyjny. Z tymi Avent Natural spotykam się po raz pierwszy, ale i zwykłe mnie przy Mikołaju nie zawiodły. Dobrze wiedzieć o tym Białym Jeleniu, na przyszłość pewnie sprawię.

Co do wielorazówek to właśnie boję się czy będzie mi się chciało, ale to i tak chciałam z Chin sobie takie tańsze posprowadzać, kilka sztuk...na nasze polskie za 60-100 zł za sztukę to mnie nie stać...

To u mnie butelki i smoczki nuk oli bardzo pasowały różnych próbowałam ale ostatecznie padło na nuki i teraz też kupie nuk jakoś tak mi się najbardziej widzą ;)

Doggi, ja mam tak z LOVI :-D Smoczki z LOVI, butelki z LOVI, laktator z LOVI i teraz też chcę, bo bardzo je lubiłam i Młoda też :-D Można było zmieniać ustniki, dodawać uchwyty, mega wygodne były :-D

Femme chodzi mi o cos takiego Spiworek dla dzieci do spania - Szukaj w Google

Jakby byly w miare ok to mozesz mi jeden kupic (tak do 10zl wlasnie) chetnie odkupie bo ja trafilam na sciuchrane tylko :p wzorek moze byc inny oczywoscie ale unisex mnie interesuje bo mie wiem co bedzie :-(

Ja wygalam raz w gabinecie kosmetycznym microdermabrazje po tym jak zaprojektowalam im logo :p no i najlepsza wygrana to moj Ł haha :p

Noeobecna sprobuje wielorazowek, najwyzej odsprzedam :p jak nie sprobuje to sie nie dowiem :p w inie tez nie ma ciekawych lumpkow wiec mam bede chyba czesto wysylac w kaliszu i cxesciej do niej jezdzic :p a z cenami w chinskich sklepach i lumpach przesadzaja ostro.

Mcpearl maxz juz kakies wielorazowki na oku? Jesli tak podaj link ;-)

agulqa - mam taki śpiworek :) Jest super gdy dziecko ma ponad 3 miesiące, gdy się rozkopuje. Bo taki maluszek (a przynajmniej mój Antek), jak był mniejszy to się za bardzo nie ruszał w nocy. A potem jak się wierci to przynajmniej jest cały czas przykryty. Warto kupić w większym rozmiarze bo nie przeszkadza, że jest za wielki. Ja kupiłam w lumpeksie, jest z FF (cena na nim 10 zł).

Kupiłam dzisiaj dla Młodej 2 pary pajacyków i sukieknę z getrami - akurat była wyprzedaż w tesco. No i Młodemu masę ciuchów (np. 2 koszylki za 12 zł i koszulka + spodenki za 13) :)

I.. dla tych co nie lubią różu u dziewczynek - moje dzisiejsze zakupy:
WYPRAWKA córka 3 KOMBINEZONY 2 KURTKI CUDKO 0-3-6M (4440630459) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

:D

reklama
Co do pieluch foliowych to dobrze, że się z nimi nie spotkałam. Huggies nie lubię bo są sztywne, pomarańczowe Pampersy szybko przesiąkały. Jak dla mnie to tylko zielone Pampersy i Dada:) Butelek używalam i dalej będę używać Tommee Tipee bo mają kształt zbliżony do piersi :))) Za miesiąc będę kupować taki zestaw: Tommee Tippee NOWY ZESTAW STARTOWY 0%BPA tanio (4418486975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nieobecna śliczne te ciuszki choć trochę drogie :))) No ale komplecik konkretny :)

Do góry