reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

A mój Tatuś (gdy mnie jeszcze nie było na świecie) wygrał 5 z premią w totka (wtedy nie było jeszcze 6) :D Cała kasa poszła na wykupienie mieszkania, ale uważam, że limit na wygrane wyczerpany. Chociaż.. w pierwszej czy drugiej klasie podstawówki wygrałam maskotkę - pieska! ;)

Sprite - widziałam kiedyś babeczkę z takim :) I miała też gondolę wpinaną do maclarena - dziwnie to wygląda ale mówiła, że często lata a wiadomo - maclareny są leciutkie :)

McPeral - na to wycięcie na pępek nie patrz - łatwiej jest wywinąć pampersa by nie haczył o kikuta niż bawić się w takie ułożenie by trafić w wycięcie :)

Mi dada i z rossmanna jakoś nie pasowały :) Używałam pampersów active baby i huggiesów na zmianę (w zależności od tego co było w promocji). Teraz tak samo, chociaż huggies można dostać już teraz chyba tylko w Tesco, ale cena niższa niż pampersów i są nieco większe. Za to nikomu nie polecam pampers sleep and play (te pomarańczowe) - kupiłam kilka paczek i rozdałam. Nie kumam pieluch, które nie mają w pasie nic elastycznego. Teraz kupuję też dadę ale pieluchomajtki - są bardzo wygodne gdy dziecko już stoi i marudzi przy przebieraniu. Są droższe od pieluch, dlatego używam ich tylko gdy Młody ma mega wielkiego focha i nie chce się ubrać (łatwiej mi takie założyć niż zapinać pampersa gdy ucieka) lub na spacerze gdy go przebieram (nie muszę go kłaść).

McPearl - ja do mycia butelek używałam płynu Biały Jeleń :D Tańszy a hipoalergiczny (tylko nie ma napisane, że do mycia butelek). :) Pojemniki a aventu - nadal używam :) Jak zrobię Młodemy np. kisiel na soku i biorę go na spacer, czy pakuję owoce na zagrychę. :)
Chusteczki do smoków? Pierwszy raz słyszę. :D
Butelki z Aventu - dla mnie te co na zdjęciu (natural) były super :) Tylko nie można do nich dokupić uchwytów (gdy dziecko starsze). Planujesz karmić piersią czy butelką, że butle kupujesz? Bo jeśli mm, to polecam jeszcze coś takiego - niezastąpione na całodniowe wyjścia, czy choćby na spacer:
BabyOno

McPearl, Agulqa - powodzenia z wielorazówkami, ja wytrzymałam tylko 2 czy 3 tygodnie :D

perelka - gratuluję udanych zakupów :)

AZA - to fakt. Biedne dzieci... ale za to bogatsi rodzice ;) Ojjj, gdyby drugi był chłopak.. ;)

My zakupy planujemy dopiero po skończonym 20 tygodniu - muszę mieć więcej pewności, że Olga nie ma siusiaka ;)

Co wy macie u siebie za lumpeksy? Ja dzisiaj weszłam do jednego - body za 15 zł, sukienki za 25. Wyszłam z pustymi rękoma, bo chyba kogoś pogrzało. Tańsze kupię nowe ubranka na wyprzedaży.

reklama
nieobecna, mój dziadzio trafił 5 w totka i wymienił samochód na nowy z salonu :-D A widzisz, u nas Sleep&Play się sprawdziły, jakiś czas ich używaliśmy i byłam bardzo zadowolona, kupowaliśmy w promocji zawsze na zapas... Spoko, u mnie w niektórych lumpach ceny też jak nówek ze sklepu :baffled:

nieobecna, jak wszystko będzie dobrze to oczywiście biedzie na piersi. Butelki to na początek do popitek. A kupuję komplet bo wydaje mi się najbardziej atrakcyjny. Z tymi Avent Natural spotykam się po raz pierwszy, ale i zwykłe mnie przy Mikołaju nie zawiodły. Dobrze wiedzieć o tym Białym Jeleniu, na przyszłość pewnie sprawię.

Co do wielorazówek to właśnie boję się czy będzie mi się chciało, ale to i tak chciałam z Chin sobie takie tańsze posprowadzać, kilka sztuk...na nasze polskie za 60-100 zł za sztukę to mnie nie stać...

To u mnie butelki i smoczki nuk oli bardzo pasowały różnych próbowałam ale ostatecznie padło na nuki i teraz też kupie nuk jakoś tak mi się najbardziej widzą ;)

Doggi, ja mam tak z LOVI :-D Smoczki z LOVI, butelki z LOVI, laktator z LOVI i teraz też chcę, bo bardzo je lubiłam i Młoda też :-D Można było zmieniać ustniki, dodawać uchwyty, mega wygodne były :-D

Femme chodzi mi o cos takiego Spiworek dla dzieci do spania - Szukaj w Google

Jakby byly w miare ok to mozesz mi jeden kupic (tak do 10zl wlasnie) chetnie odkupie bo ja trafilam na sciuchrane tylko :p wzorek moze byc inny oczywoscie ale unisex mnie interesuje bo mie wiem co bedzie :-(

Ja wygalam raz w gabinecie kosmetycznym microdermabrazje po tym jak zaprojektowalam im logo :p no i najlepsza wygrana to moj Ł haha :p

Noeobecna sprobuje wielorazowek, najwyzej odsprzedam :p jak nie sprobuje to sie nie dowiem :p w inie tez nie ma ciekawych lumpkow wiec mam bede chyba czesto wysylac w kaliszu i cxesciej do niej jezdzic :p a z cenami w chinskich sklepach i lumpach przesadzaja ostro.

Mcpearl maxz juz kakies wielorazowki na oku? Jesli tak podaj link ;-)

agulqa - mam taki śpiworek :) Jest super gdy dziecko ma ponad 3 miesiące, gdy się rozkopuje. Bo taki maluszek (a przynajmniej mój Antek), jak był mniejszy to się za bardzo nie ruszał w nocy. A potem jak się wierci to przynajmniej jest cały czas przykryty. Warto kupić w większym rozmiarze bo nie przeszkadza, że jest za wielki. Ja kupiłam w lumpeksie, jest z FF (cena na nim 10 zł).

Kupiłam dzisiaj dla Młodej 2 pary pajacyków i sukieknę z getrami - akurat była wyprzedaż w tesco. No i Młodemu masę ciuchów (np. 2 koszylki za 12 zł i koszulka + spodenki za 13) :)

I.. dla tych co nie lubią różu u dziewczynek - moje dzisiejsze zakupy:
WYPRAWKA córka 3 KOMBINEZONY 2 KURTKI CUDKO 0-3-6M (4440630459) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

:D

reklama
Co do pieluch foliowych to dobrze, że się z nimi nie spotkałam. Huggies nie lubię bo są sztywne, pomarańczowe Pampersy szybko przesiąkały. Jak dla mnie to tylko zielone Pampersy i Dada:) Butelek używalam i dalej będę używać Tommee Tipee bo mają kształt zbliżony do piersi :))) Za miesiąc będę kupować taki zestaw: Tommee Tippee NOWY ZESTAW STARTOWY 0%BPA tanio (4418486975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nieobecna śliczne te ciuszki choć trochę drogie :))) No ale komplecik konkretny :)

Do góry