reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

i ja też tylko pampersy:happy:
te new born mają taką specjalną siateczkę w środku - właśnie przepuszczającą mleczne kupki niemowlaka - że się po pupie nie rozmazują tylko wchłaniają jak siuśki

sylvii - ja miałam tego Quinnego i byłam baaardzo zadowolona, tyle, że uczulam na hamulec nożny - wtedy się psuł w tych wózkach, jak jest teraz nie wiem
mutsy też jest super - nie kupiliśmy go tylko dlatego, że nam się do bagażnika nie mieścił - więc lepiej sprawdzić (teraz chyba chcemy się na mutsy zdecydować - tylko oczywiście sprawdzimy czy wchodzi do auta)
rzeczywiście te wózki drogie - ale potem b. łatwo je sprzedać w korzystnej cenie, więc de facto wychodzi korzystnie (nas półtora roku używania nowego Quinnego + gondoli wyniósł około 150 zł:tak: - choć teraz może się już tak nie udać:sorry2: )

reklama
:-)
A mi właśnie przyszła największa z paczuszek: laktator, termo-opakowanie, termometr do wody, smoczki do butelki, zabaweczki, aspirator, pudełko na smoczek, chusteczki, pojemniki do przechowywania żywności (mleka), nakładki na sutki, patyczki do uszu, grzebyk i szczotka, butelki, smoczki, zabaweczki, rożek, podkłady, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, kocyk, elektroniczna niania i poduszka-klin :-)

Załączniki

• DSC08231.JPG
    DSC08231.JPG
    56,1 KB · Wyświetleń: 53
a my dzisiaj kupilismy kocyk, niedrapki, termometr do mierzenia temp i do wody, nio i oczywiscie kolejna paczke pampersow i 5 paczek chusteczek do pupy:tak:
nio i musze oproznic ktoras z szaf, bo w tej do ktorej chowalam dzidziusiowe "przybory" juz nie ma miejsca;-) policzylam same chusteczki i mamy 14 paczek:-D hi hi taze teraz pora pomyslec o innych akcesoriach;-) moze jutro cos nam sie uda wiecej kupic;-) mam nadzieje, ze na karoce dla synusia sie zdecydujemy:tak::-)

klucha09 ja plan zakupowy mialam juz mniej wiecej od 2 tygodni;-) tzn 2 tygodnie temu mielismy jechac na zakupy, ale jakos tak natchnienia mi do tej pory brakowalo:dry: teraz korzystam z tego, ze mezus ma urlop:tak: jeszcze jutro nam zostalo, bo od czwartku wraca do pracy:-(

:-)
A mi właśnie przyszła największa z paczuszek: laktator, termo-opakowanie, termometr do wody, smoczki do butelki, zabaweczki, aspirator, pudełko na smoczek, chusteczki, pojemniki do przechowywania żywności (mleka), nakładki na sutki, patyczki do uszu, grzebyk i szczotka, butelki, smoczki, zabaweczki, rożek, podkłady, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, kocyk, elektroniczna niania i poduszka-klin :-)

nadii a laktator jaki kupilas? reczny?

hejka:)
Ja tez przy Marlence używałam pampersów firmy Pampers te 1 są super bo z siateczka i nic nie przecieka taka np kupka po każdym jedzeniu. jedynek kupiłam 1 paczkę i to wystarczyło bo Marlenka urodziła się 3880 a wiec przeszłam od razu na 2:-D Teraz tez tak zrobię.
Później próbowałam i Hagisów i z Biedronki i z Rosmsana i Teskowych i z Lidla ale za każdym razem była masakra... dupka odparzona i zaczerwienienia wielkie. Zawsze wracałam do pampersów pampersa:tak: Moim zdaniem sa najlepsze bo nic nigdy nie przeciekało. kupuje zawsze na promocjach albo w Macro:tak:Często sa dobre promocje w realu teraz tez własnie była i te pierwsze paczki juz kupiłam. Co do chusteczek to moim zdaniem sa dobre Dzidziusia albo BOBINI te zamykane bo nie wysychaja i tez nic sie nie działo przy tej Marlenki wrazliwej małej dupce :tak:
I zawsze linomag używałam a też dużo wypróbowałam bo rózne były kłopoty. Przy kazdej zmianie pieluszki zawsze smarowałam a jak sie cos działo to sudokrem pomagal ale tylko w awariach:) albo taki krem robiony przepisany przez pediatre:-)

I ja tylko pampersów :tak:
Z Natalą trochę experymentowałam i zawsze wracałam do pampersa bo, a to przelatywało gdzieś bokiem, a to odpażyły....
Miałam i dada i tesco i te rosmanowskie i w sumie tesco najgorsze-takie foliowe, odpażały, rosmanowskie takie szerokie i grube a chłonność hmmm:zawstydzona/y: Jak dla mnie pamperski najlepsze były tzn dla córci :-D mięciutkie, chłonne, wygodne :tak:
ale to moje zdanie.

reklama
Do góry