reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Hej. My rozglądamy się za wózkiem i mamy na oku 3 modele : X-lander XA, Quinny Speedy SX, Mutsy 3 rider. Może któraś z Was miała do czynienia z takimi wózkami.

Jeśli chodzi o mnie to odpadły w przedbiegach... cena niestety zrobiła swoje :D

A co do pieluszek jednorazowych to aktualnie posiadam dwa pampersy, które dostałam w paczkach dla przyszłych mam :D
Myślę, że kupię kilka paczek z różnych firm żeby sprawdzić, które Maks będzie lubił najbardziej :D

Ostatnia edycja:
reklama
My na razie mamy paczkę pampersów 1 i 2, zastanawiam się nad kupieniem do szpitala paczki pampersów z Belli z wycięciem na pępuszek, bo chyba tylko Bella ma wycięcie takie.

Ja mam pieluszki Pampers Activ baby od teściówki, ale od 4kg. Kupiliśmy jeszcze Dada z Biedronki, choć opinie są podzielone, ale 30 zł za 78 pieluszek to nie jest chyba drogo, a dzidziuś i tak wszystkie zakupka szybciutko, tylko na wyjścia i na noc bedę używać lepszych. Zresztą, mam zamiar w domu w dzień opierać sie na tetrowych, ale zobaczymy, czy się uda ;-)
Zamykają jeden sklep z ciuszkami dla dzidziusiów, musze tam dzisiaj podskoczyć, mam 30 zł, może coś uda mi się kupić :-)
Jeśli chodzi o wózek, to kolo Częstochowy jest na pęczki producentów (m.in. Roan, Tako, Coneco...) więc jak sobie poogladam, podotykam, to wybiorę, ale poszukam używki, oczywiście kompletu, bo taniej :happy:

My na razie mamy paczkę pampersów 1 i 2, zastanawiam się nad kupieniem do szpitala paczki pampersów z Belli z wycięciem na pępuszek, bo chyba tylko Bella ma wycięcie takie.

Tak z Belli mają wycięcie na pępuszek

Nadii po przeliczeniu na sztuki, taniej wychodzi jak kupisz w Rossmanie, tam paczka ostatnio kosztowała niecałe 23zł.

OOO to rzeczywiście się opłaca w Rossmanie, tylko że u mnie w mieście nie ma... Najbliżej w Gorzowie ok 25km, ale jak przy okazji będe to napewno zajde :tak: Ale mimo wszytsko z kosztem przesyłki paczka wynosi 17,2 zl to ma się prawie 6 zł w kieszeni a w ofercie są aż 4 opakowania

Ostatnia edycja:
co do pieluszek - kupiliśmy w tesco te belli 1, paczka 42 szt za ok. 21 zł
przedtem nigdzie ich nie widzieliśmy więc od razu wzięliśmy 2 paczki i potem w domu jak rozpakowałam to zobaczyłąm jakie one malusie, cóż, trudno, najwyżej będzie miał co chwilę zmieniane pieluszki, pewnie do szpitala też wezmę żeby używali moich, bo co ja potem z nimi zrobie

sylvii - w tej belli jest takie male wycięcie na pępek

kilka moich znajomych strasznie zachwala pieluszki tesco. i chyba najpierw ich sprubuje. w sobote jedziemy do polnocnej zobaczyc co tam ciekawego maja i kupic choc troche tych pieluch bo to rzeczywiscie bedzie szlo jak woda

Hej,z pieluszkami dziewczyny to pierwsze nieważny rozmiar,tylko muszą być typu newborn.Mają inny wkład,taki,co wchłania rzadkie kupki.większe już inny "środek" mają.
Ja tam tylko pampersy na początek,potem pewnie na zmianę z huggisami,nie ryzykuję z innymi.

reklama
Do góry