reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

A ja wracając do mojego łożeczka, które wczoraj wypatrzyłam na allegro, a dokładnie o takie mi chodziło :-), dziś rano wstaję, patrzę na aukcję, a u jednego sprzedawcy już się skończyły, i nie wystawia nowej aukcji, a u drugiego zostało 1, więc pomyślałam, że ono do mnie woła, no i kupiłam. Łóżeczko z przykrywaną szufladą z materacem z kompletem pościeli + ochraniacz na szczebelki, dodatkowo dokupiłam drugą zmianę pościeli i dwa prześcieradła :-) i jestem bardzo zadowolona, umówiłam się na odbiór osobisty tak za około dwa tygodnie, bo wtedy przyjdzie wypłata, no i jeszcze pozostaje mi powiedzieć mojemu P. chociaż w sumie może powiem dopiero za dwa tygodnie, bo już prawie będzie luty, a łóżeczko w lutym mieliśmy kupić... no, a w sumie głupio mi tak samej się cieszyć.

reklama
Mnie się wydaje trochę za płytka, tzn dobra może na sam początek ale później fajnie jest jak maluszek cały prawie w wodzie przykryty sie pluska i nie marznie wtedy.

Po waszych wypowiedziach, zaczęłam szukać w książkach i gazetach coś na temat kapieli. Piszą, że dziecko nie powinno być całe zamoczone. W pomieszczeniu, w którym będzie kąpane dziecko powinno być ciepło - temperatura ok.24-25 stopni. Ja akurat w łazience mam cieplutko, bo grzeje podłogówka i kaloryfer, więc raczej maluszek nie zmarznie. A jak już nie będzie grzać podłogówka to kaloryfer jet na prąd, więc w każdej chwili mogę go włączyć.
A co do mnie, to mi się wydaje, że na pare misięcy jest wstarczająca, bo później mam zamiar kąpać w normalnej wannie. Mi najbardziej chodziło o pierwsze miesiące. Ta wkładka dla noworodka mnie zainetresowała w tej wannie.

A ja kupiłam dzisiaj leżaczek o którym pisałam :-)
O to On :

Lezaczek.jpg

Aha, i jeszcze komu to miałam napisać :confused:,
marys chyba tobie odnośnie tego sprzedawcy na allegro, paczka doszła, wszystkie rzeczy tak jak zamówiłam, wydają sie dobrej jakości, rożki, nakrycie kąpielowe z kapturem, pieluchy tetrowe i flanelowe, termometr, i takie inne pierdólki, no i bardziej higieniczne rzeczy, jak wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podkłady do przewijania, majtki jednorazowe i pas poporodowy, ale bedę się ściskać :-), także na prawdę polecam, i fajnie bo wszystko od jednego sprzedawcy, więc koszt tylko jeden.

Spaczyna w takim razie ja poprosze o linka jakiegos, skoro tak chwalisz tego sprzedawce;-) wiem, ze juz raz podawalas, ale cos ostatnio na tym watku duzo jest pisane i znalesc nie moge:zawstydzona/y:

poczytałam sobie wasze posty dziewczyny życzę wam szybkiego i lekkiego porodu :tak:ja po raz 3 zostałam mamusią w listopadzie więc gdybyście miały jakieś pytania to chętnie pomogę:-Dpozdrawiam

ania_g slyszalam ze te lezaczki sa swietne, to ten wibrujacy??
a widzialam fajne wkladki dla noworodkow takie przyklejane ze mozna je wstawic prosto do wanny i nie potrzzeba wanienki do tego wiec sie chyba na taka pokusze. mniej problemu i mniej gratow

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry