reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

To wiadro to dla mnie okropne :baffled: wygląda na niewygodne.
Wanienkę z ikei zamieniłam na zwykłą :-p i lepiej mi się kąpało :tak: Pomysł z deską do prasowania "kupiłam" :tak:
Ja dowanienki kupiłam t a gąbkę ale w sumie to żałuję bo nie wiem czy lepszy nie byłby hamaczek Hit -HAMAK HAMACZEK do kąpieli w każdej WANIENCE (527520895) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy uprać łatwo i wogóle.

A jeśli chodzi o ręcznik czy okrycie, to miałam okrycie i szybko zrezygnowałam i kożystałam z dużego ręcznika "normalnego" :tak: opatuliłam maleńką i było ok, a to okrycie takie małe :sorry2:

reklama
Marys nie przejmuj sie, ja poza materacykiem, monitorem oddechu, lozeczkiem (wszystko odziedziczone:)) i kilkoma podstawowymi ciuszkami tez nic nie mam, ale dzisiaj wylicytowalam sliczniusi zestaw ciuszkow na allegro za 28 zl, nawet moj M sie zdziwil hehe;-)wozek kupimy juz po porodzie, wczesniej tylko porzadne nosidelko, wanienke zwykla, ten wklad do wanienki, a z kosmetykami tez nie bedziemy szalec, tylko spokoj;-)zreszta inna bajka, ze moj M sie chce wiekszoscia zakupow zajac, a ja mam do niego pelne zaufanie:tak:ja sie zaczynam powoli rozgladac za koszulkami do szpitala, ale tez nie na dziko:tak:tylko spokoj Laseczki, tylko spokoj:tak:

ale fajnie gosiaczku - brawo!:happy:

20 tetrowych pieluch mi zupełnie wystarczyło - miałam też z 5 flanelowych - też się przydały do podkładania na przewijaku, we wózku

u nas pampersy okazały sie najlepsze - nigdy nie odparzyły mimo, że nie przebieraliśmy po każdym siusianiu, tylko jak już robiły sie ciężkie;-)

termometra nigdy nawet nie odpakowaliśmy z pudełka :-D - łokieć był bezbłędny a Maks lubił akurat b. ciepłe kąpiele przy temp. książkowej płakał

z kosmetyków - johnson lubi uczulać! polecam bubchen - choć trudno dostępne

ręczników z kapturkiem używamy do dziś:-) - mozna kupić takie większe - dla mnie są super bo Maks ma długie włosy, a nie mamy suszarki i ten narożniczek dobrze wchłania, potem idzie spać w wilgotnych -przynajmniej poduszki nie ma mokrej;-)

a tak generalnie - i tak dla każdej wygodne okaże się coś innego:-D

a my nadal czekamy z zakupami...
jak by tu wybrac dobra wanienke?

Ja na razie wiem, że jeśli chodzi o wanienkę to polecono mi wybranie większej aby uniknąć kupowania dwóch.
Odradzono mi też wszelkiego rodzaju udogodnienia np. podparcia plecków, nóżek i czegoś jeszcze, które utrudniają pielęgnację.
Zobaczymy co powiedzą w szkole rodzenia bo temat na pewno zostanie poruszony.

oj dziewczynki zaczynam sie przerazac jak piszecie o tych wszystkich rzeczach:baffled: my poza masa ciuszkow (tak sie zastanawiam kiedy synus zdarzymy synusia ubrac w to wzystko nim wyrosnie), gabki do wanienki, rozka i 2 paczek pampersow jeszcze nic nie mamy:dry:
ale dzis przeprowadzilismy powazna rozmowe i w przyszlym tygodniu jedziemy na zakupy.. zaczniemy od wozka, a co do reszty to najpierw musze poczytac ten watek pare stron do tylu i liste stworzyc;-) ale mam tydzien, takze moze sie wyrobie.. mam nadzije, ze uda nam sie przynajmniej wiekszosc kupic juz za tydzien;-)

Przypomniało mi się że do pielęgnacji maleńkiego noska bardzo przydała mi sie woda morska- używałam "merimar".

Mimo że karmiłam piersią to żałuję że nie miałam laktatora( przydatny przy nawale mleka kiedy maleństwo nie zjada wszystkiego ;-) )

Śpiworki do spania miałam 3 i dobrze że nie miałam w nie własnego wkładu finansowego ;-) (pożyczone od kuzynki) bo moja mała nie chciała w tym spać.

Wszystko to sprawa indywidualna każdej z nas, czego będzie używała ;-) I tak naprawdę wszystko okaże się w TZW PRANIU bo dzieci też są różne.

Trzy dni temu wpadło mi w oko na allegro piękne ubranko, no wypisz wymaluj dla mojego synka :-D:-D Obiecałam sobie, że z ciuchów nic już nie kupię.... ale wczoraj nie wytrzymałam :zawstydzona/y: Więc czekam na przesyłkę.
Zostają mi kosmetyki do kupienia, wózek, i fotelik. Wózek i fotelik upatrzony :tak: tylko kasa i kupować :-D Ale to za miesiąc.

Frezja właśnie chciałam napisać o tej wodzie morskiej i zgadzam się z Tobą rewelacyjna sprawa:-)

Z ikei polecam takie pojemniczki ja mam je zawieszone na łóżeczku w tym mniejszym miałam przegotowaną wodę do podmywania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207 i takie podkłady się przydają
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419 ja akurat miałam jednorazowe belli ale fajna sprawa. Gabi kąpałam w pokoju więc później ja ubierałam i itp. na łóżku i czasami zdarzały się wypadki pod tytułem nagłe siusianie hehe wiec podkład się przydał:-)

reklama
Jejku laski,jeszcze tyle czasu,a Wy już pampersy:szok: Chociaż jakby się zastanowić,to mam gdzieś paczkę huggisów na basen:-D
Ja się nie spieszę.
Chciaż dziecko mi przed chwilą powiedziało "mamusiu musimy przejrzeć zabawki,które są zepsute i dokupić dzidziusiowi co brakuje":szok: skąd on ma takie pomysły:-D
Tak jak tu dziewczyny pisały,wiele rzeczy okaże się nieużytecznych,niewygodnych,albo się dziecku nie spodoba.I wsio wyjdzie w praniu.
Także spokojnie.:tak:
Acha,wodę morską też polecam.

Do góry