reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

U mnie sprawa zakupów przedstawia się następująco...
Dla siebie do szpitala mam już wszystko oprócz stanika do karmienia (czekam, bo nie wiem jaki rozmiar kupić) i nakładek na deske klozetową.
Z ciuszków potrzebuję dokupić tylko kombinezonik polarkowy (właśnie licytuje na allegro), czapeczkę jedną cienką i jedną grubszą, niedrapki i skarpetki frotkowe ze 3szt.
Z pozostałych rzeczy mam juz:
łóżeczko, materac, komplet pościeli, wanienke, przewijak, smoczki, nożyczki do paznokci, szczoteczke do główki, termometr do kąpieli, dwa rożki, kocyki polarkowe, kilka pieluch tetrowych i flanelowych, małe tetrowe ściereczki, fride do noska
Muszę dokupić:
wózek, fotelik (na szczęscie na koszt teściów), leżaczek, śpiworek, poszewki na zmiane, wszystkie rzeczy kosmetyczno-apteczkowe: preparaty do smarowania, kąpieli, waciki, patyczki, chusteczki, pampersy, podkłady do przewijania, ceratke pod prześcieradło, ręczniczki kąpielowe, kocyk ciepły akrylowy, jakąś poduszke z kołderką do wózka, podkład gąbkowy do wanienki, myjke, pieluchy tetrowe i flanelowe, małą butelkę, termometr do ciała, śliniaki, coś do prania dla niemowląt...
... i pewnie cos jeszcze dopiszę do tej listy

Sporo tego zostało...:szok:

reklama
Mnie się wydaje trochę za płytka, tzn dobra może na sam początek ale później fajnie jest jak maluszek cały prawie w wodzie przykryty sie pluska i nie marznie wtedy.

bo jesli chodzi o wanienki to chyba najlpesze sa te zwykle..
od tylu lat stosowane i zawsze sie sprawdzaja.
Nie wiem z reszta, tak tylko mysle.
Ja raczej bede wybierac zwykla, tradycyjna wanienke

Dziewczyny, robiłam rekonesans w Warszawie, jeśli idzie o zakupy dla malucha. I znalazłam dwa sklepy, gdzie można kupić praktycznie wszystko i taniej (różnica np. na smokach czy butelkach TT ok. 3-4 zł. w porównaniu ze sklepami Świat Dziecka czy Smyk; jeśli idzie o ubranka, to podobnie), a przy takich ilościach rzeczy, jakie kupujemy, wg mnie warto przyoszczędzić. Jeden sklep w Starych Babicach (przedłużenie Bemowa), a drugi w okolicach Targówka (na Chojnowskiej). Może którejś mamie z Wwy się przyda? Dla przybliżenia cen, koszt jednej dobrej jakościowo pieluchy tetrowej ok. 1,80zł. W Smyku cena mnie zabiła...Nie wiem jednak, jak mają się ceny artykułów dla niemowlaków w innych miastach i miasteczkach.
Oczywiście przez internet pewnie taniej, ale sklep na Chojnowskiej ma w int. ceny ciut większe niż na miejscu + oczywiście koszty wysyłki.

A tak sobie uzmysłowiłam, że mam termin na 31 marca/ 1 kwietnia, więc pewnie jako jedna z pierwszych się rozpakuję:) więc tym bardziej zabieram się za kompletowanie rzeczy. W porównaniu z Wami jestem w polu.

Ostatnia edycja:
W Smyku,Świecie Dziecka itp. to wszystko zawsze jest dużo droższe (pomijając wyprzedaże).Zdarzało mi się widzieć rzeczy 2-3 razy droższe:szok: Także z góry sobie darujcie,w takich sklepach to trzeba obejrzeć,a kupować gdzie indziej:-p

reklama
Do góry