reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Fajny wózeczek :) Mi tez podobaja sie 3 funkcyjne - z funkcą fotelika samochodowego,ktory mozna zamontowac na wózek. Wczoraj jak byłam w hurtowni, to sprzedawcy od razu odradzili mi 3 kolowe- bo niby niestabilne i łatwo wywrotne :( i odradzili tez te funkcje z fotelikiem, bo twierdzili,ze firma,ktora robi wózki powinna robic tylko wozki. Fotelikami powinni zajmowac sie inni...w koncu chodzi o bezpieczenstwo dziecka czasie jazdy samochodem...
Niby logiczne...ale sama nie wiem co o tym myslec...bo w sumie napaliłam sie na tez 3 kolowy.

reklama
sara - ja miałam 3 kołowy Quinny na pompowanych kołach - byłam z niego baaaaaaaardzo zadowolona - byż zwrotny i lekko się prowadził - do niego pasują foteliki maxi cosi , które są bardzo dobrej jakości i dobrze wypadają w testach - w ogóle wiele firm zagranicznych robi wózki, do których pasują foteliki produkowane przez firmy specjalizujące się tylko w fotelikach - np maxi cosi - dokupuje się adaptery i wszystko pasuje - a fotelik wpinany w stelarz to super komfortowa sprawa:happy2:

u nas decydujące było jeszcze to czy wózek mieści się do bagażnika - mamy specyficzny mały samochód i niewiele wózków się mieściło, warto to jednak sprawdzić, bo znajomi mmieli duże wygodne samochody z dużymi bagażnikami a Inglesina, za którą dali majątek im się nie mieściła, a tego wcześniej nie sprawdzili

Ja powiem szczerze, że 3 - kołowy kojarzy mi się z taczką..........:-)
Słyszałam takie opinie jak SARA i że się źle prowadzi.

;-)Kago masz racje maxi cosi foteliki sa super, moja corka miala od 0-9 kg a teraz ma od 9 -18 kg a nastepny tez zamierzam kupic od 18-35 kg ;-)
najnardziej pogoba mi sie funkcja ze mozna go rozłozyc jak dziecko zasnie ;-)

Dla malej mialam wozek emmaljunga ale nie bylam z niego zadowolona tylko z gondoli bo spacerówka za ciezka i za duza i jak mila pol roku kupilam parasolke i tamten sprzedaloam...
taki byl ten wozek: Nowa Emmaljunga Smart Duo Combi Wyprzedaż wys 0 (422113998) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Wozek to ja chyba kupie w marcu albo po urodzeniu dziecka...;-)

I jak sie kupuje wozek ja zwracalam uwage na: wage i czy ma wszytkie akcesoria ...

Ostatnia edycja:
Ja na razie też nic nie kupuję, bo zostawiliśmy wszystko po Ani (od razu planowaliśmy, że chcemy drugie dziecko). Mam wszystkie ciuszki, łóżeczko, fotelik sam. i wózki.

Co do wózków trzykołowych to mój mąż (jest inżynierem) to mi to nawet kiedyś narysował dlaczego wózki trzykołowe są bardziej wywrotne i niebezpieczne i dlaczego absolutnie takiego nie kupimy :-)
Mi się na szczęście nigdy nie podobały więc ok. Moja szwagierka mówi, że wyglądają jak inwalidzkie :szok:;-)

rzeczywiście w wózkach wygląd to ostatni element na jaki warto patrzeć - waga jest bardzo ważna, bo zazwyczaj to my będziemy je tachać po schodach i innych przeszkodach :tak:
trójkołowce mi się nigdy nie podobały - ale jak wzięłam Quinny do ręki to już nie chciałam innego - co do wywrotności to pewnie zależy, gdzie ma środek ciężkości, mój miał bardzo szeroko rozstawione tylne koła i nigdy się nawet nie zachwiał - w ogóle nie wyobrażam sobie jak można wywrócić wózek z dzieckiem:confused: to chyba jakieś ekstremalne wypadki:baffled: podejrzewam, że z mitem wywrotności trójkołowca jest tak jak z mitem butów z Bartka:-D
trójkołowiec był za to o jedno kółko lżejszy od zwykłego;-):-D
o wózku to ja będę też myśleć w marcu:tak: - teraz mi się nasunęło tylko jak sara wspomniała o wózku

ja też zwracam uwagę na ciężkosc ale i na to czy będę mogła do lasu chodzic - mieskzam na osiedlu gdzie mam piękny park obok z lasem cudo! często widze tam młode mamusie z wózkami jak sobie np. nie radzą albo poginają jak pzrecinaki hihi naprawde dużo zalezy od wózka jak sie zachowa ...

Jeśli o mnie chodzi to ten wózek Chicco którego link wstawiłam uważam że dla mnie będzie idealny, mieszkam za miastem mam polne drogi, piaszczyste a z drugiej strony poruszam się często autkiem i wózek musi być lekki i łatwo się składać i mieć niewielkie gabaryty żeby wszedł mi do bagażnika.

Ale mamy jeszcze czas.Pewnie wyprodukują coś nowego po nowym roku.

reklama
dzis przyszły pasy ciążowe o których pisała Sofik - też je zamówiłam, swietne są! wygodne i dobrze wykonane :)

Sofik jak rodzinka przyjedzie daj znac jak z spodniami :)

Do góry