reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Ja też kupowałam i tetrowe po 10 sztuk z rozmiarów 80x80 i 70x80, i flanelowe 5 sztuk, będę stosowała jednorazówki, ale tak się wolałam zabezpieczyć :-);-), wydaje mi się że są bardzo dobrej jakości. A paczka od niego również z innymi rzeczami szybko do mnie trafiła.

reklama
hejka
ja tez kupowałam u tego sprzedawcy rp_77 i pieluszki tetrowe i flanelowe i są dobrej jakości:tak: wszystko było u niego ok paczka szybko przyszła a i kontakt mailowy był ok:tak:

Dzisiaj kurier przywióz wózek:-) Kupiłam też krem do buzi Nivea na każdą pogodę - Gabi o nim pisała, paczkę chusteczek Pampers sensitive i paczkę wkładek laktacyjnych z Gohnson`s baby. Jest teraz w promocji 6-pak chusteczek Pampers sensitive i miałam go wziąść, ale jak okaże się że mały jest uczulony:confused:
A i mam pytanie do doświadczonych mam, czy sprawdzają się te plastikowe pojemniki na chusteczki?

jakie kosmetki mam kupić,

- Płyn do kapieli 2 w 1 (szamponu na razie nie warto kupować osobno, bo noworodki mają zazwyczaj mało włosków)
- Krem do pupy przeciw odparzeniom
mleczko lub oliwkę do ciała
- Na wyjście Krem na każdą pogodę z Nivea - super, a później na lato z filtrami, ale tym razem nie polecam tego z Nivei - do bani.
- Dla dziewczynek nie polecam zasypek do pupy.

nio a ja mam pytanie do was, tylko jest ono troche glupie... o jaka karte chipowa chodzi:confused: bo ja nic takiego nie mam:dry: a w waszych listach do szpitala jest ona wypisana..

Karty chipowe z NFZ są chyba tylko w województwie śląskim. Trzeba mieć ją na każdej wizycie u lekarza. Zastępują wycofane u nas parę lat temu Legitymacje Ubezpieczeniowe. Niemowlęta mają nawet swoje karty - trzeba wyrobić do 6 tyg. po urodzeniu, ale dopiero jak się ma PESEL dziecka, bo jest wypisany na karcie.
Karta jest plastikowa - wielkości karty kredytowej. W przychodniach maja specjalne czytniki do tych kart.

czytałam na wątku u lutówek, że prały to wszystko nawet z wirowaniem i nic się nie odkształcało, a co do temperatury - na metkach powinno być oznaczenie

Ja nastawiam ciuszki na specjalny program do tkanin delikatnych - na 40 stopni.

A i mam pytanie do doświadczonych mam, czy sprawdzają się te plastikowe pojemniki na chusteczki?

Oczywiście, że się sprawdzają. Muszę sobie kupic nowy, bo ten po Ani niedawno wyrzuciłam. Chusteczki w nich nie wysychają - w tych foliowych opakowaniach jak sie czasem za dużo oderwie to wysychają. I można pudełko otworzyć jedna ręką, a paczkę już nie.

Ja też miałam pudełko.I mam nadal,bo używamy takich chusteczek,co można do kibelka wyrzucić;-)

Nawilżacz powietrza jest świetną sprawą sama się nad nim zastanawiam... tylko nam położna radziła, żeby go codziennie czyścić żeby nie było stojącej wody i nie wiem czy będę się potrafiła zmobilizować.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No i zrobiłam wczoraj porządniejsze zakupy na allegro... co prawda głównie pieluszki i akcesoria kosmetyczne wszystko u http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4222926
nie wiem czy to jednoosobowa firma czy pracuje tam więcej osób ale pod względem kontaktu są rewelacyjni.

Udało mi się też wylicytować paczkę ubranek 26szt za 56zł... tylko jest mały problemik w opisie było BCM czyli bez ceny minimalnej a sprzedający taką ustawił i jej nie osiągnęłam... no i teraz nie wiem co zrobić jeśli mi odmówi sprzedaży a ma takie prawo to chyba zgłoszę na Allegro bo przecież nie po to o 1 w nocy specjalnie wstawałam...

Ostatnia edycja:
reklama
bedziesz potrafila:tak: ja codziennie na noc wlanczam w ciagu dnia nie, wieczorem zanim Julke poloze spac ide przemywam odsrodka nawilzacz i nalewam swiezel wody taka juz rutyna przed wlaczeniem, wchodzi w krew:-), a naprawde przydatny jest zwlaszcza zima, jak w mieszkaniu sie grzeje.

Do góry