reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

reklama
Uff,ale napisałyście od wczoraj.
Ja sie jeszcze nie pakuję.Ale toreb to na pewno miałam więcej niż trzy:sorry:
Raz,że leżałam wcześniej na tym oddziale 2 miesiące i wyszłam tylko na kilka dni.A po porodzie prawie 2 tyg.,więc mi tak dowozili i dowozili.Trzeba było na raty wynosić:-p Miałam swój czajnik nawet.I wszystko swoje,nie liczyłam na łaskę szpitala.al salę miałam jednoosobową,to mogłam cała swoimi rzeczami zagracić;-)
A w szpitalu to w ogóle byłam tysiąc razy,nawet w zeszłym roku na operacji i nigdy szlafroka nie używałam:sorry:
Kamile,no na pewno dłużej niż tydzień czekałam na paczkę.Przyszła niekompletna.skargi z allegro nie pomagają:angry:
Ktoś się jeszcze o coś pytał,hmm.
Acha z kosmetyków uważam,że potrzebne tylko(a też miałam nadmiar):
-płyn do kąpieli,razem z głową tym samym myłam (najlepiej oilatum,lub np. nivea z oliwką,wtedy juz niczym dziecka nie smarowałam)
-krem do pupy (ja sudocrem polecam)
I właściwie tyle.Ja tam buzi nie kremowałam jak nic sie nie działo.
No najwyżej krem z filtrem,ale to potem,bo maluszka na bezpośrednie słońce i tak sie nie wystawia (np. nivea na każdą pogodę).
Więcej nie pamiętam.
Ale rozbawiły mnie na którejś liście te 3 szt. majtek i podkładów (podkładów to chyba na godzinę:-p).

Ostatnia edycja:
Aniołek - ja wiem, że Gabi pisała o tym sprzedawcy, ale ja zamówiłam zanim to zobaczyłam.

Malutka, Nadii - karta chipowa, to jest karta plastikowa z NFZ, która obowiązuje w naszym województwie. Macie prawo nie wiedzieć, u was pewnie tego nie ma :-)

Przyszła mi paczka od Myszka-Sklep. Wszystko się zgadza, zapakowane profesjonalnie, właściwie nie mam zastrzeżeń. Fakt, że czekałam tydzień, no ale jeszcze nie rodzę ;-)

No właśnie ja też nie wiem o co chodzi :confused:

Kart chipowych w lubuskim nie ma mamy za to książeczki RUM... ech po przeprowadzce to mąż jeszcze nie wyrobił przez 3 lata. Ja już mam nówkę bo mnie lekarz prosił, żebym na nowy rok i do porodu miała nowe druki bo te pierwsze książeczki miały inny wzór a chciał uniknąć problemów rozliczania się z naszym ukochanym funduszem - tzn. on problemu nie widział ale stwierdził, że w szpitalu mogą różnie mi tą starą książeczkę potraktować. Dobrze, że wyrobienie bezpłatne i w 5 minut.

Prawie wszystkie zakupki zrobione, teraz kolej na wielkie pranie... I tu moje pytanie. Czy wy pierzecie absolutnie wszystko? Chodzi mi głównie o dodatki do poscieli z wypełnieniem typu: ochraniacz na szczebelki, rożek, boje sie, ze to straci swój kształt nawet jak wypiorę w rękach.
W jakiej temp. pierzecie ciuszki dzidzi? No bo przecież nie wszystkie da sie wyprac w wysokiej....:dry:

Hej,ja nie piorę osobiście,ale zlecam:-D
Oczywiście wszystko i rożki i wypełnienia,jakże by inaczej?
Przecież nie wiadomo gdzie leżały,w magazynach jakiś,po za tym często nasączone środkami chemicznymi,żeby się w sklepach nie kurzyły i ładnie prezentowały.
A jeśli chodzi o kształt,przecież jak zaczniesz używać to też będziesz prała :sorry2:
Wypełnienia kołderek,rożków itp. to w 40 stopniach.a resztę w 60.Ja ubranka tylko i wyłącznie bawełniane,nic im nie będzie.
A właśnie przeglądam ubranka po synku.Ach,nic tak nie wzrusza chyba.Pamiętam co i kiedy miał na sobie.Tylko nie wierzę,że on był naprawdę taki mały:szok:

czytałam na wątku u lutówek, że prały to wszystko nawet z wirowaniem i nic się nie odkształcało, a co do temperatury - na metkach powinno być oznaczenie

ja pralam wszystko, ubranka i posciel w 40 lub 60 stopniach zgodnie z przepisem prania z metek a pieluszki tetrowe w 90 no a pozniej prasowanie wszystkiego:szok:
nic sie nie stalo z ubrankami, ale ja tak jak gabi wszystkie mialam bawelniane i olek do tej pory w wiekszosci chodzi wlasnie w takich

reklama
A ja postanowiłam pomęczyć sprzedawcę z allegro Moja strona - Aukcje internetowe Allegro
Ponieważ go polecałyście i posiada dużo brakujących mi przedmiotów w atrakcyjnych cenach to mu dziurę w brzuchu powiercę.
Czy któraś z was kupowała u niego pieluszki? bo się nad jakością zastanawiam a przecież nie pomacam na odległość.
Kupowalam u niego fanelowe, bardzo fajne jakosciowo, mieciutkie i przyjemne w dotyku;-)

Do góry