reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

a wiesz co Dziunka mi jakos cybexy znajnowszej kolekcji bardziej sie podobają i sama staram sie przekonac ze bardzo jestem zadowolona z tego wozka, a .... ech

wiesz jednak moja Teutonia to teutonia. Trochę po prostu mzoe nie jestem przyzwyczajona do spacerowek parasolek bo są jakies niższe. A kupilam cos bo jak malego wsadzilam w spiworek, ktory troszkę nad glową wystawał to budę cięzko było mi postawic, zahaczała o głowę malego. Ten po prostu ma wyzsze siedzisko a i do daszku od siedziska jest daleko. Moja teutonia miala kola takie ze nie turkotalo na bruku nie wiem czy piankowe czy pompowane ale male z przodu a tutaj terkocze no ale jak to w takich wozkach. Jakos tak nisko OLi siedzi...chyba musze sie przyzyczaic i troszkę zaluję ze nie mogę sobie pozwolic na nowego topaza turkusowego z brązem.

reklama
I tak nam zaraz będą z wózka uciekać, już się nie opłaca kupować nie wiadomo czego za duże pieniądze. No, ale jak pisałam - mojego chyba zostawię sobie na pamiątkę, tak mi się podoba:-D. A Asia nie narzeka;-)

mama, my mamy little people farme juz dawno (rok,albo wiecej) a teraz tato dokupil safarii i mloda bardzo lubi sie tym bawic. poza tym u niej hitem jest tablica w ksztalcie litery A, z jednej strony czarna do malowania kreda,a z drugiej magnetyczna, na literki plus zmywalne mazaki. non stop w uzyciu
taka, na zywo wyglada lepiej
Chad Valley Easel/whiteboard | eBay

zelazko tez jest super, bo do tej pory probowala sie bawic moim, zwlaszcza jak skonczylam prasowac,albo w trakcie :confused2:

Agrafko a wrzuć jeszcze raz ten link z zabawką od chrzestnego? Bo na listopadzie nie wszedł.

Słuchaj, może jakiegoś pieska interaktywnego? Np. Bobbiego? Albo Kubusia Puchatka który opowiada bajki? Coś w tym stylu? Ooo, a konika Pony? Tego typu: MY LITTLE PONY KUCYK INTERAKTYWNY PINKIE PIE KURIE (1942718949) - Aukcje internetowe Allegro

Z prezentów urodzinowych to u nas hitem okazała się deska do prasowania z żelazkiem i innymi akcesoriami. Prasuje kilka razy dziennie, wczoraj np tacie skarpety i majtki do pracy:-D A tak wszystkim bawi się po troszku.

kurcze naprodukowałam posta i przez ten link się zpesuł znowu:
to jest na stronie http://www.marko-zabawki.pl/ w dziale Malowanki.

A co do wózka, to ja bardzo lubiłam ten okres wiosną i latem kiedy nie używałam wózka tylko nosiłam Alę w kółkowej albo w Tuli. Teraz już nie noszę, ale nie wykluczam, że po narodzinach malucha maluch będzie czasem jeździł w wózku a Ala w razie potrzeby w Tuli na moich plecach. Albo odwrotnie :), na pewno zapisze się na warsztaty chustowe do Izy BK :)

Ostatnia edycja:
U nas pomogło tylko pochowanie kredek i pisaków i wymalowanie pokoju oraz poważna rozmowa z panną. Teraz już pozwalam rysować bez mojego nadzoru i Asia chyba już wie że nie wolno, bo póki co nowych arcydzieł nie ma.

Widziałyście to?
bumbo_fotelik.jpg

Widzę że bardzo popularne na yt.

A tu strona Bumbo. Najpopularniejszy na świecie, pierwszy fotelik dla twojego dziecka.

widziałam. dla mnie to głupota. po co sadzac dziecko szybciej niz ono same to bedzie potrafiło. Chodzi mi tu o trzymanie plecow w pionie i nie przewracanie sie.

chociaz z drugiej strony jak rodzic chce sadzac to nic go nie powstrzyma. z dwojga złego lepsze juz to gdzie dziecko siedzi w miare prosto niz sadzanie dziecka obłozonego poduchami a dziecko siedzi skrzywione ;/

Ostatnia edycja:
reklama
no dla takiego tak. Marcel akurat zaczał siadac w 8 m-cu zycia. Ale dla siedzacych wczesniej moze to byc tez jakas alternatywa na turystyczny fotelik do karmienia? hmm. ale tez nie na długo. wyobraźnia jest bujna ;p bo jakos jako do samego siedzenia to u mnie by sie nie sprawdziło. Bo Marcel jak poczuł sie pewniejszy to w 8 m-cu zaczął raczkowac, potem w ciagu tygodnia siadac a za 2 tyg wstawac i chodzic dookoła łóżeczka a za m-c chodzic za rączki wiec on na tym by akurat nie posiedział :D

Do góry