oliwka1976
Fanka BB :)
mary mary jak wejdziesz na NOWOSCI zakupy ionline tylko w tchibo to po lewej stronie bedzie okienko NOWOSC juz za tydzien
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No u mnie fakt, ze pierwszy wózior wielofunkcyjny sie nie sprawdził. Gondola była super, ale spacerówka bardzo ciężko się prowadziła. ALe ja miałam taki tani - safari travel firmy anmar. Wydaje mi się, ze wózki wielofunkcyjne, które mają zdejmowaną gondolę i zakłądaną spacerówkę są dużo lepsze i w nich nie powinno byc tego problemu. Z resztą zawsze możesz zobaczyć w slepie i z gondolą i ze spacerówką, pojeździć i sama sie przekonasz. Ja miałam taki rozkładany - krzekąlda się kilka szczegółów, podnosi się oparcie i jest spacerówka. No i niestety nie widziałamm go na żywo, bo kupiłam przez internet i nie wiem jak teraz ale wtedy te wózki były robione tylko na export i nie było ich w sklepach. Także z pierwszym wózkiem dałam ciała, a spacerówkę kupowałam już w sklepie. Nawet dziecko zapakowałam do niej w sklepie żeby zobaczyć jak się będzie jeździć :-)A czy ktoras z was kupuje wozek nie wielofunkcyjny, tylko poki co sama gondole a potem spacerowke? Zastanawiam sie wlasnie nad takim rozwiazaniem, bo czytam dosc sporo opinii zeby nie kupowac wielofunkcyjnego. Co o tym sadzicie?
oliwka licz się z tym, ze wózek moze nie przetrwac próby czasu. U mnie różnica w dzieciach rózno 2 lata i nie wydaje mi się, by moja spacerówka przetwała jeszcze jedno dziecko. A mam chicco, więc raczej dobbrej jakości. No i za rok moze podobac ci się coś zupełnie innego, ale jesli mozesz sobie na to pozwolić to kupuj!a co do maa821 to ten wozek w calym zestawie wlasnie mniej wiecej tyle kosztuje,wiem ze to jest bardzo duzo ale my go kupujemy z mysla o drugim dzieckuchcemy dlugo z drugim nie czekac bo oboje skonczylismy juz 33 lata;-)
Mary, nie zgadzam się z Tobą - wózek musi być dobrze wyważony i stabilny ale to nie ma nic wspólnego z jego wagą. Pamietaj, że jeździsz z wózkiem kilka lat (przynajmniej 2) i dziecko rosnie więc do wagi wózka trzeba dodać wagę dziecka.Hmmmm, może i w tym racji trochę ale po rozmowie z moją mamą tylko utwierdziłam się w przekonaniu że nie powinnam decydować się na wózek zbyt lekki bo jest to równoznaczne z jego mniejszą stabilnością...
No nie mówię żeby pchać przed sobą 25kg rzecz jasna ;-)
Wózek fajny a cena to sprawa indywidualna - jak niektóre dziewczyny potrafią wydac ponad 3.000 zł na suknię słubną na jedną noc, to taki wydatek wydaje mi sie bardziej uzasadniony.maa821 i marymary co do wozkow to tez jestem za wielofunkcyjnych i bylismy juz z mezem 2 razy w sklepie i nie jest prawda ze sa one ciezkie.powiem tak im drozsze tym lzejsze to zalezy ile sie na wozek przeznacza,bo sa owszem wielofunkcyjne bardzo ciezkie i sa bardzo lekkie,ktore prowadza sie jednym palcem no ale za taki komplet trzeba dacc przynajmniej 2700zl
ja zdecydowalam sie na wozek casulalplay mozna go obejrzec na www.casualplay.pl chcielibysmy ten s4 ale jeszcze nnie wiem w jakim kolorze moze czerwony:-)
Mary, w kwestii ubranek zgadzam się w 100% - jakość materiałów to jedna sprawa ale też ważne jest sprawdzenie np. rozczągliwości. Póki kupujemy bodziaki to jeszcze luz, ale jak już cos z rękawkiem to często okazuje się, że materiał jest tak sztywny, że rączka dziecka ledwo przechodzi i ubranie dzieciaczka graniczy z cudem.Ale szczerze mówiąc nie urzekła mnie oferta... mam tu mniej więcej to samo w sklepach a mogę sobie podotykać, powybierać itd...;-)