reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

royanna ja tam sie na dekoracji wnętrz zbytnio nie znam, ale to co piszesz mi pasuje:tak: Kojarzy mi się od razu z wafelkiem śmietankowo-kakaowym heh:-D Wydaje mi się, że będzie to wszystko ładnie wyglądało. Ale zobaczmy co powiedzą dziewczyny które się znają ;-) Ja np. też się zastanawiam nad kolorem ścian w pokoju i chciałabym znaleźć farbę w kolorze jagodowy róż...Tak to nazwałam, ale jeszcze takiej nie widziałam :cool2:

Druga sprawa - czy któraś z was wie cokolwiek na temat wózków BEXA ? W internecie nie ma za dużo opinii na ich temat. A że zostałam zrobiona w bambuko, to muszę szukać wózka. I tak upatrzyłam sobie BEXA B3 wózki 3w1 + fotelik samoch KOłA pompowan (665870961) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie ??

reklama
Marta, ten wozek wyglada fajnie:) i funkcjie tez ma fajne. Mysle, ze jest niezly :)
Co do mojego pokoju-musze zawsze isc na kompromis z mezem, bo tak to pewnie wygladalyb calkiem inaczej...;) ale sypialnie mamy w rozu :) i sie nie sprzeciwial :)
A stolowy-ladnie to ujelas- wafelek smietankow-kakaowy-jakbym przemalowala sciany na bez lub braz to byloby tak w 100% :)

Ja na twoim miejscu bym przemalowała :-) Lubie takie ciepłe kolory. Są takie przytulne...właśnie szczególnie beże + ciepłe brązy kojarzą mi się tak miło...
Tylko problem w tym, że ja nie wiedziałabym kiedy już wystarczy, tzn. czy nie jest tego za dużo. Może na forum jest jakaś dekoratorka wnętrz?? ;-)

Royana, myślę, że ecru może rozjaśnić pokój (szczególnie troche stonowac te pomarańczowe ściany) ale mi osobiscie chyba by sam materiał przeszkadzał bo wydaje sie szorstki (ale może się mylę). Ja zresztą mam negatywny stosunek do narzut bo to jest zawsze niewygonde - ściągają się i wiecznie trzeba poprawiać. Jak bedziesz miała zamiar zmienić meble to popytaj się w sklepach bo teraz sa takie materiały obiciowe spieralne - koleżanka ma prawie biały narożnik, na który wylała czerwone wino i nie ma śladu (a w dotyku jest jak zamsz).

Ja na twoim miejscu bym przemalowała :-) Lubie takie ciepłe kolory. Są takie przytulne...właśnie szczególnie beże + ciepłe brązy kojarzą mi się tak miło...
Tylko problem w tym, że ja nie wiedziałabym kiedy już wystarczy, tzn. czy nie jest tego za dużo. Może na forum jest jakaś dekoratorka wnętrz?? ;-)
Ja tez nie chcialabym przesadzic i dlatego sciany narazie zostana. Moj maz martwi sie ze bedzie za nudno w dwukolorowej tonacji. Ten kolor jest cieply i przytulny i pasuje do mebli a dodatki bezowo-kremowe dodadza przytulnego koncowego efektu-tak mysle...

riolcia-ja tez nie przepadam za narzutami i chcialam ich uniknac, ale majac male dziecko wole je poprawiac i prac niz ciagle czyscic tapicerke. Na poczatku nie mialam niczego i wciaz synek cos pobrudzil, a to soczkiem, a to wafelkiem itd, i ciagle pralam vaniszem do tapicerek, az w koncu zalozylam pierwszy lepszy koc, bo przy dzieciach meble szybciej sie zniszcza, a szkoda. Nawet te supier spieralne. Wole prac narzutki i co jakis czas je ewentualnie wymienic, niz meble, ktore jeszcze rok czasu nie maja :tak::-D

jesli chodzi o 3 koła dziewczynki to oglądałm program prowadzony przez jakieś speca od dzieciecych rzeczy i on bardzo odradzał te wózki. są wawrotne, niestabilne, i coś tam jeszcze.

ale wybierzecie jak będziecie chciały :) udanych zakupów :)
skoro 3 kolowce sa wywrotne to czemu ciagle sa w sprzedazy i tyle ludzi je kupuja??przeciez skoro sie wywracaja to krzywde dziecia robia!!
ja mam tyle znajomych z 3kolowymi wozkami i zadnej sie ani razu nie wywrocil!!:angry:
sliczna ta kolyska:-)ile za nia dalas i jak zamowilas??
ajjj jak ja kocham buzzy :-):-):-)
ja tezzzzzzzzzzzzzzzzzz:-)
Acha do tego wózka, który wybrałam Search mozna wpiąć fotelik

chcesz tego graco z usa sciagnac??

A images[6].jpg ja mam wózek Ballerina, miałam już kiedyś wstawić zdjęcie, troche mi zeszło:zawstydzona/y:

chcesz tego graco z usa sciagnac??
sama już nie wiem. Na początku chciałam, bo u nas same bure kkolory ale teraz myślę, ze to głupie ściągać wózek przez pół świata tylko dla koloru.
Chociiaż ja sporo rzeczy kupuje na ebayu w usa, głownie ubranek. Ale raz nakupowąłam super ubrranka, między innymi kostiumy na hhalloween, a pacza utknęła na 3 miesiące na cle!! i halloweenowe kostiumy przyszly już po nowym roku ;-) a pozostale ubranka już były za małejjak dosżły.W sumie 5 miesięcy na paczkę czekałam. Nie wiem co oni jej robili na tym cle, byla dobrze opisana, a oni jej nawet nie otworzyli :dry:

A teraz zobaczcie jaką szaloną wanienkę znalazłam na allegro
TUMMY TUB WIADERKO DO KĄPIELI NIEMOWLĄT Warszawa (671738144) - Aukcje internetowe Allegro
zastanawiam się ja z tego dziecko wyciągnąć po kąpieli :confused:

sama już nie wiem. Na początku chciałam, bo u nas same bure kkolory ale teraz myślę, ze to głupie ściągać wózek przez pół świata tylko dla koloru.
Chociiaż ja sporo rzeczy kupuje na ebayu w usa, głownie ubranek. Ale raz nakupowąłam super ubrranka, między innymi kostiumy na hhalloween, a pacza utknęła na 3 miesiące na cle!! i halloweenowe kostiumy przyszly już po nowym roku ;-) a pozostale ubranka już były za małejjak dosżły.W sumie 5 miesięcy na paczkę czekałam. Nie wiem co oni jej robili na tym cle, byla dobrze opisana, a oni jej nawet nie otworzyli :dry:

A teraz zobaczcie jaką szaloną wanienkę znalazłam na allegro
TUMMY TUB WIADERKO DO KĄPIELI NIEMOWLĄT Warszawa (671738144) - Aukcje internetowe Allegro
zastanawiam się ja z tego dziecko wyciągnąć po kąpieli :confused:

no to faktycznie mialas pecha z tymi paczkami z usa...ja jak mieszkalam w stanach i wysylalam cos do polski to szlo to max 5tyg i nigdy cla nie bylo a sporo tych paczek bylo!!ja bym zaryzykowala ten wozio z usa bo chyba taniej wyjdzie niz na necie a poza tym wiekszosc tych wozkow z allegro jest wysylanych ze stanow:-)
co do tej wanienki to nigdy bym czegos takiego nie kupila!!

reklama
Jeszcze pomyślę i muszę zobaczyć na żywo.
Myślalam tez o przesyłce lotniczej. Nawet zapytał sprzedawcę ile będzie kosztować ale nie odpowiiedział. Tzn zadałam kilka pytań, więc może po prostu przeoczył.
Sprawdzałam na necie to powinno wyjśc około 300zł. nie jest tak duzo. Można by się skusić.

A teraz mam pytanie z innej beczki. Czy któraś z was wybiera się moze do mothercare w najbliższym czasie?
Gdybyście przypadkiem było, moze któraś mogłaby sprawdzić ile kostzuje "składany nocnik turystyczny"? Ja mam 40 km więc rochę daleko. Gdyby nie był drogi to bym sie jednak po niego wybrała.

Do góry