reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ilona wkleilam artykul wyżej o fotelikach. Duzo mozna sie dowiedziec:)
kupiłabym fotelik mocowany do bagażnika . Na ramie nie ma amortyzacji

reklama
Ale majac dziecko z przodu możesz bardziej kontrolować sytuacje-tak mi sie wydaje. Ładnych pare lat temu woziłam na rowerze moja siostrzenice wlasnie z tyłu. Jejuuu ale mnie zarzucało na boki jak ona sie wychylala zeby cos widziec. Za miesiac bedzie trzeba podjac decyzje i chyba pójdziemy do sklepu z rowerem zeby sprawdzic na żywo jak to jest. Już sie doczekac nie moge ;-)

Ale jak dobrze przypniesz dziecko, fotelik bedzie naprawde z dobrymi opiniami to nie ma sie o co bac. I mozna rozłozyc oparcie zeby dzidzia sobie pospała :)
doswiadczone mamy co Wy na to?

Jak juz cos upolujesz to daj znac ;-)

ps. Ja już jakiś czas temu pytałam na forum o foteliki i nikt nic nie polecił ;-(

Kikolek - w sumie łaziłam dość krótko, bo jednego dnia prawie 1,5 godziny za sukienką, drugiego za butami i biustonoszem... też z 1,5 godziny. Ceny różne; w hali A mało chińszczyzny, w B więcej. Ogólnie niby wszystkiego dużo, ale by coś wybrać z tym ciężej.

Dziewczyny a przyczepki do rowera? Widziałam takie, kiedyś w programie na tvn , ale mnie jeszcze to nie interesowało...;-)

Kikolek -...Dziewczyny a przyczepki do rowera? Widziałam takie, kiedyś w programie na tvn , ale mnie jeszcze to nie interesowało...;-)
Z tego co się orientuje, to rowerowe przyczepki z dziećmi w środku, w Polsce są zabronione. Na typowych, nieutwardzonych szlakach rowerowych nikt raczej się nie przyczepi, ale na zwyklych drogach (gdzie obowiązuje kodeks drogowy) można mieć problemy.

Z tego co się orientuje, to rowerowe przyczepki z dziećmi w środku, w Polsce są zabronione. Na typowych, nieutwardzonych szlakach rowerowych nikt raczej się nie przyczepi, ale na zwyklych drogach (gdzie obowiązuje kodeks drogowy) można mieć problemy.

Dokładnie tak jest .

Dzięki za info...ja pomyślałam ze względu na moją dwójkę, ale ... znając moje zapewne nie posiedzą zgodnie razem - tak po chwili zastanowienia doszło do mnie...;-)

reklama
Ale jak dobrze przypniesz dziecko, fotelik bedzie naprawde z dobrymi opiniami to nie ma sie o co bac. I mozna rozłozyc oparcie zeby dzidzia sobie pospała :)
doswiadczone mamy co Wy na to?
ale jak to pospało? na rowerze? w tym montowanym z tyłu czy z przodu?
Moj umysł tego nie ogrania hhahaha

moi w przyczepce by się zatłukli.

Do góry