reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Dziewczyny nop ja z tym piciem na leżąco to po prostu tak mam zakodowane, ze nie wolno i już :)
Próbowałyście same coś pić kiedyś na leżąco ? :)

Ale skoro dzieciaki się nie krztuszą to znaczy że mi się tylko wydaje, ze tak się nie da - z butelką nie mam zupełnie żadnego doświadczenia.

A tak z innej beczki polecam tą aukcję na allegro: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Dziewczyna ma super bodziaki, piżamki i rajstopki z PRIMARKU. Właśnie przyszły, świetna jakość.

Jak noworodki z cyca piją i tez sie nie krztuszą to dlaczego z butli miałby by sie krztusić. Widać potrafią. Jeśli ustawisz język do ssania butli to zauważysz ze przełyk jest zatkany, jak zwalnia język to połykają.....zresztą nikt nie karmi na extra płasko leżąco tylko na skos [poduszka itp]. Zresztą wyglądem picie na lezaco wydaje mi sie b. bezpieczne niz jak widze jak mój na stojaco odchyla sie do tyłu - głowe odchyla najdalej jak się da.........wtedy to dopiero od razu leci i o zakrztuszenie nie prędko..........ale jak widać nie tylko w moim przypadku dziecko potrafi i daje rade ;]

(...)

A tak z innej beczki polecam tą aukcję na allegro: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Dziewczyna ma super bodziaki, piżamki i rajstopki z PRIMARKU. Właśnie przyszły, świetna jakość.

A jak wygladaja po praniu?? Ja bedac w Anglii czesto odwiedzalam ten sklep bo maja zajefajne ceny, jakosc byla dobra do 1-szego prania.

Moja tez pije na lezaco mleko, od zawsze tak pije i nigdy nie mialam sytuacji kryzysowej, teraz od dawna sama trzyma sobie butle ale ja zawsze jestem w tym samym pomieszczeniu co ona, nie zostawiam jej samej. Tak dla pewnosci.
Mama mi opowiadala ze u nas w miescie, ok 2 lata temu byla straszna tragedia. Dziecko , nie wiem ile mialo moze rok albo troche wiecej zostalo z babcia, i zakrztusilo sie wlasnie mlekiem, pijac w łóżeczku, babcia gdzies na sekunde wyszla i nie slyszala. Niestety dziecko zmarlo. STRASZNE

reklama
Do góry