reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Mikołaj juz był wiec dzieci obdarowane po uszy nowymi zabawkami ...
co najbardziej przypadło do gustu waszym dzieciom ?? i wam oczywiscie?? ;)

u nas narazie króluje krzesełko uczydełko no i Paweł pokochal telefon < FISHER PRICE Cyferkowy telefon dwujęzyczny (1382915906) - Aukcje internetowe Allegro >chodzi z nim wszedzie gorzej ze ciaga za słuchawke zamiast sznurka przy czym obija o ziemie mam nadzieje ze żywot telefonu bedzie długi ;P
z innych dzieci spodobała sie bardzo lodziarnia play-doh ale wg mnie ma mało funkcji ;P szybko mi sie znudzila :D
a dla młodszej pszczółka ktora kupilam to byl strzał w 10 !! nosek swiecacy bardzo sie podobał :) PSZCZÓŁKA TOSIA e EDU reklama TV NOWOŚĆ (1366908773) - Aukcje internetowe Allegro

a jak u was?

reklama
Zgodnie z moim zyczeniem Antek dostal w wiekszosci ciuchy i kosmetyki emolium. Od nas dostał klocki lego duplo, pod babci kolejke , od cioci sanki. Kolejka za dorosla dla niego wiec schowałam. Klocki cieszą się powodzeniem:)
ale i tak nic nie wygra z patelnią:)

tak prawdziwa, do tego łopatka drewniana i dziecka nie ma na poł dnia. Ewentualnie jeszcze durszlak metalowy może być ciekawy.
Zauważyłam , że dla wielu dzieci im prostsze zabawki tym cieszą się większym powodzeniem.

Ja m.in. od męża dostałam książkę "Tantra-sztuka świadomego kochania". Nie wiem jak to odebrać :) łobuz jeden :)

Gośka dostała gadającą myszkę miki INTERAKTYWNA MYSZKA MIKI_NOWA WERSJA_PO POLSKU GDY (1374641514) - Aukcje internetowe Allegro obie się nią bawią, a żre to to baterie, aż szok...
poza tym dostała lalkę do wózka, która ma nocniczek, butelkę do karmienia.. , dostała dwie książki, psa , wspólnie z Hanką dostały domek dla lalek , więc roznosi lampę, pieska i inne rzeczy z wyposażenia. Hanka dostała mini supermarket : kosz na zakupy, mały koszyk, kasę fiskalną, plastikową marchewę, ziemniaki, paprykę, kapustę... , żelazko i mikrofalę.
Ja sobie prezent kupię w lutym, jakąś super kieckę ;-)

Edit : martolinka czyżby chciał potrenować ?? ;-)

Ostatnia edycja:
tak prawdziwa, do tego łopatka drewniana i dziecka nie ma na poł dnia. Ewentualnie jeszcze durszlak metalowy może być ciekawy.
Zauważyłam , że dla wielu dzieci im prostsze zabawki tym cieszą się większym powodzeniem.

Ja m.in. od męża dostałam książkę "Tantra-sztuka świadomego kochania". Nie wiem jak to odebrać :) łobuz jeden :)

zgadza się u Nas garnki nr 1 na liście ulubionych zabawek.
u teściów odkrył szafkę i miał zabawę cały dzzzziiiiieeeeń :-)

U Nas skromnie z prezentami.Ja małemu kupiłam żółwika na sznurku z klockami za 12 zeta hehe ale się ładnie bawi.
D kupiłam przenosną pamięć "flashdrive" jakoś tak:-Da on mi tusz do rzęś hehe za 45 zeta:szok:
od tesciów dostalismy grruuuby koc tygryskowy.

Igorek dostał taką zabawkę ze sie na patyku prowadzi nie wiem jak to nazwać,taki miś no:-D,samochodzik i ubranka :-Di słodkości:-)

martolinka u mnie do drewnianej łyżki najlepsze są tornownica i keksówka :) , a z zabawek to kostka jest fajna i laptop ,krzesełko uczydełko kupiliśmy ale nie rozkładamy bo potem będzie problem żeby je złożyć i zapakować żeby zabrać do NO ,od chrzesntego dostał misia MIŚ EDUŚ UCZNIACZEK mowi PL/ANG +GRATIS uczy TV (1370638705) - Aukcje internetowe Allegro ale nie zrobił na nim wrażenia za to spodobał mu się garnuszek na klocuszek ale dostał ślimaka z klockami i też jest ok

Nasz dostał samochody z wadera jakieś słodkośći, świnke skarbonke od nas z FP, zestaw talerzyk plus miskeczka z KUbusiemPUchatkiem i pluszaka.Do tego pizamkę i nocnik.

Ale tych prezentow nooooononono, aż milo poczytać
U nas tez bylo krzesełko uczydełko, puzzle 2+ (bardzo fajne- od nas), flipsy - najbardziej mu sie podobaly :p, pare słoiczkow, ciuszki, kosz na zabawki, dłłłługa maskotka chyba z Ikea, samochod taki do siedzenia, piłkę itp

Cleo takie zabawki za pareze zeta też sa fajne, ja kupilam małemu przed swietami w biedronce za 14 zl grajacego zołwika i mały uwielbia go wlanczac, wszedzie go szuka

reklama
Maja też dostała dużo zabawek: lalke, misia, telefon samochodzik, kubeczki i wiele innych. Od nas miała dostac laptopa ale stwierdzilam ze jeszcze za mala. W zamian dostała taka tablice z dlugopisem i to byl strzał w 10. Od swiat stale z nia chodzi i rysuje ;-)

Do góry