reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
ja za to zabralam sie za sprzedarz rzeczy po Oliverku. Dla 2 dziecka znowu bede kupowac uzywane wiec nie mam co trzymac, a tak przynajmniej bedzie jakis grosz na ubranka czy nowe zabawki.

Aktualnie posprzedawalam adidaski po Oliverze, ale samo wystawienie tych rzeczy na ebayu zajmuje strasznie duzo czasu i jakos trace wene....
Wozka dalej nie wystawilam :/ codziennie "robie mu zdjecia" i rozmyslam co moglabym kupic za to hehe.

hahahha :d no chyba ten sam :D:D:D:D a pozatym widzialam cudna bluzke i tez mi sie podoba tylko jak nałoze biustonosz brzydko bedzie i sama juz nie wiem :D a bez nie idzie ;-)
HOT_GLAMOUR czarna tunika sukienka r. 36/38 (1268240690) - Aukcje internetowe Allegro

Matko swieta, dziecko drogie, mąż Ci pozwoli? :D :D :D

ja za to zabralam sie za sprzedarz rzeczy po Oliverku. Dla 2 dziecka znowu bede kupowac uzywane wiec nie mam co trzymac, a tak przynajmniej bedzie jakis grosz na ubranka czy nowe zabawki.

Aktualnie posprzedawalam adidaski po Oliverze, ale samo wystawienie tych rzeczy na ebayu zajmuje strasznie duzo czasu i jakos trace wene....
Wozka dalej nie wystawilam :/ codziennie "robie mu zdjecia" i rozmyslam co moglabym kupic za to hehe.

Ja też chciałam sprzedawać, przydałaby się kasa, ale w końcu olałam, robienie zdjęc, latanie na pocztę itd mnie przerosło. Ciuszki wydałam. Sprzedałam tylko pościel.

Ja ubranka trzymam dla następnej dzidzi i jakoś nie wyobrażam sobie sprzedać swoje jako używane i stracic na nich bo kupiłam nowe i dla drugiej dzidzi kupić używane znowu. Klaudzia opłaca Ci się to? No chyba ze potrzebujesz jakiegoś grosza to inna kwestia.
Tak naprawdę to dużo ubranek uprałam parę razy i już są brzydkie, wykluczam tutaj body fixoni ktore sa jak nowe mimo wielokrotnego prania. Dla drugiej dzidzi bede kupowała też nowe rzeczy a te po Oliwierku poddam ostrej selekcji. Niby parę razy założone a nie wyglądają po praniu za dobrze ;/ Nie ma to jak nówki sztuki.

Ja dziś zakupiłam w koncu Lwa FP chodzik, myślalam jeszcze nad innymi typami lub playskoolem ale ten posłuzy na dłużej bo bedzie Oli miał na czym jeździć ;D
FISHER PRICE Chodzik Jezdzik Pchacz 2w1 LEW +BONUS (1266866757) - Aukcje internetowe Allegro

Klaudzia i co idzie Ci ta sprzedaz??na ebayu kosztuje cos wystawienie przedmiotu??
Myslalam ze buzza juz dawno nie masz a moze nie chcesz go sprzedac i trzymasz na drugie dziecko hehe:-)

Ja też chciałam sprzedawać, przydałaby się kasa, ale w końcu olałam, robienie zdjęc, latanie na pocztę itd mnie przerosło. Ciuszki wydałam. Sprzedałam tylko pościel.

ja tez chcialam sprzedawac zeby jakis grosz byl ale doszlam do wniosku ze przeciez wystawienie kosztuje potem prowizja od sprzedazy i wyjdzie ze moze na czysto 2-3zl bedzie dlatego wszystko oddam znajomym ktorzy w grudniu beda miec synka

Ja dziś zakupiłam w koncu Lwa FP chodzik, myślalam jeszcze nad innymi typami lub playskoolem ale ten posłuzy na dłużej bo bedzie Oli miał na czym jeździć ;D
FISHER PRICE Chodzik Jezdzik Pchacz 2w1 LEW +BONUS (1266866757) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny ten lew, ale posłuży tyle samo co playskool bo na tym tez można jeździć ;) ale wizualnie lepszy, no nawet cenowo mocno się nie różnią.

Co do ciuszków - moja kumpela sprzedaje wszystko po córkach, na mnie zarobiła już 3 razy po ok. 100 zł, a ciuchów ma tyle że głowa boli, bo znajomi jej z Anglii przysyłają. Same nexty, h&m itp w super stanie. Ale ona potrafi też pomechacone sprzedać a nawet z plamami i to tak ze kupujący zadowolony :D Na moje oko co miesiąc zarabia na sprzedawanych ciuchach łatwą ręką z 1000 zł.

Etna lub inne zainteresowane: PLAYSKOOL JEŻDŻIK - PCHACZ 2 W 1 (1266559628) - Aukcje internetowe Allegro

Ja sprzedałam na allegro wszystkie kombinezony po małej. Miałam 4 szt a używałam 1-kupionej w biedronce. Kombinezony kupiłam bedac w ciazy za uwaga 1zł /szt wiec oplacało mi sie.

Ula jeżdzik playskool jest bardzo podobny do tego co kupiłaś, też robi sie z niego samochodzi i pchacz.

Ostatnia edycja:
Ja ubranka trzymam dla następnej dzidzi i jakoś nie wyobrażam sobie sprzedać swoje jako używane i stracic na nich bo kupiłam nowe i dla drugiej dzidzi kupić używane znowu. Klaudzia opłaca Ci się to? No chyba ze potrzebujesz jakiegoś grosza to inna kwestia.

Ulenka ja kupowalam Oliwierkowi praktycznie tylko uzywane ubranka, nie wyobrazalam sobie kupowac wszystkiego nowego, bo takie dzieci nie niszcza ubranek a po wypraniu i wyprasowaniu wygladaly jak nowki, po za tym wiekszosc ubranek kupilam za grosze na gieldach a sprzedaja sie niektore o wiele drozej na ebayu. Oplaca mi sie na pewno, bo z trzymania ich w domu zysku zadnego a tylko miejsce trace. Z 4 par firmowych bucikow ktore dostalam czy kupilam na gieldzie za grosze zarobilam 30funtow odliczajac juz koszta wysylki itp. Za to moglam kupic buty na zime Oliwerkowi, kurtke, pizamki, i jeszcze mi zostalo na kolejne ubranka.

Klaudzia i co idzie Ci ta sprzedaz??na ebayu kosztuje cos wystawienie przedmiotu??
Myslalam ze buzza juz dawno nie masz a moze nie chcesz go sprzedac i trzymasz na drugie dziecko hehe:-)

ja tez chcialam sprzedawac zeby jakis grosz byl ale doszlam do wniosku ze przeciez wystawienie kosztuje potem prowizja od sprzedazy i wyjdzie ze moze na czysto 2-3zl bedzie dlatego wszystko oddam znajomym ktorzy w grudniu beda miec synka

Wystawienie za 99pensow nic nie kosztuje, wiadomo pozniej placi sie tylko od koncowej kwoty sprzedarzy ale to sa naprawde niewielkie ceny, poza tym zawsze mozna zarobic troszke na wysylce. Ja tez nie zarabiam wiele na tym bo nie ktore rzeczy sprzedaja sie po funcie ale za tego funta moge kupic mu jakas uzywana bluzeczke ;-)
Wszystko co zarobie zostawiam sobie na koncie na paypalu i przeznaczam to na zakupy dla Oliverka ;-)

Co do buzza to Gosiu jakos mi caly czas zal. Do PL nie ma co go wysylac bo za duzo czasu by mi to wszystko zajelo poza tym tescie nie maja miejsca na trzymanie tego wozka no i nie chce im zawracac glowy. Wozek stoi u mojej mamy w naszej bylej sypialni i zeby zrobic ladne zdjecia czekam na sloneczko, no i auto dopiero teraz naprawilsmy wiec w koncu bede mogla zajechac do mamy heh.
Oj chyba sie poplacze przy sprzedarzy hehehe. ostatnio ogladalam aukcje na zielonego buzza takiego jak ja mam i poszedl za 200 funtow wiec bylam w wielkim szoku bo ostatnim razem gdy sprzedawalam swojego nie sprzedal sie za nawet 120 funtow wiec ceny chyba poszly znowu do gory ;-)
no nic jak sie w koncu zmobilizuje do sprzedarzy to dam znac haha

reklama
a ja go nie pytam bo mu bez róznicy ;d obym nie nałozyla bluzki ze cycki widac<sutki znaczy sie hahaha> i zeby dupa byla zakryta :D nigdy nie zwracał uwagi ... ostatnio nalozylam butki na obcasie czarne rajstopy czarna szmizerke i czerwony pasek spytał tylko gdzie sie wystroiłam to ja na to ze moze na dyskoteke pojde ;] a on nic popatrzył tylko na mnie :D i poszedl ;d nei ruszyło go :) oczywiscie sa tego + i - :)

co do ubran nie sprzedaje nic :D:D ani ja ani siostra hahaha ona trzyma dla mnie a ja dla niej :) :D jeszcze po 2 dzieci i bedziemy myslec o tym ;)

Do góry