reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

My tez kupilismy maxi cosi priori xp uzywany tylko kilka razy bo byl zakupiony do drugiego zadko uzywanego auta.... niestety nie stac mnie bylo na nowy ale ten wydaje sie nie tkniety :tak:

jak na razie jeszcze go nie uzywamy bo Oli za maly ale sprawdzilismy "na sucho" w samochodzie i w domu, tzn Oli sobie usiadl na kilka min zapiety i podobalo mu sie. Zobaczymy jak bedzie w praktyce ;-)

reklama
Testy zderzeniowe robi sie wciaz (od okolo 50 lat) przy predkosci 50 km. Ale jak duzo przeciez sie zmieniło? samochody , drogi, silniki itp. Srednia predkosc jest teraz wieksza. I tylko firmy naprawde bogate robia swoje własne testy , ktore daja im gwarancje.

aza i co zadowoleni jesteście??
bo ja dalej nie zdecydowana
Jestem zadowolona bo chciałam fotelik co przeszedł testy ADAC i nie kosztował 1000 zł. Trafiła sie okazja bo nowy kupiłam z a549 zł a na allegro najtansze 650
Testy zderzeniowe robi sie wciaz (od okolo 50 lat) przy predkosci 50 km. Ale jak duzo przeciez sie zmieniło? samochody , drogi, silniki itp. Srednia predkosc jest teraz wieksza. I tylko firmy naprawde bogate robia swoje własne testy , ktore daja im gwarancje.
Europejskie testy robi sie przy 50 a testy niemieckie ADAC przy 64...
Mary, super kiecka :)
AZZA, fajnie, że masz już fotelik, my też poszukujemy powoli. Ostatnio trafiłam na taki: FOTELIK 0-25 kg BABY DESIGN OPTIMA foteliki ESPIRO - ESPIRO | babymax i jakoś tak przypadł mi do gustu, a wczoraj zauważyłam, ze sąsiedzi z 1wszego piętra mają właśnie taki dla swojego Antoniusza lat 1 za 3 dni hehe. Musze podpytac jaki jest w exploatacji.
Co do fotelika ja tez się na niego patrzyłam. Jest do kupienia w Bajce. Zrezygnowałam bo mały miła w nim ciasno i po drugie nie ma testów. Poza tym ma sztuczny materiał więc go nie kupiłam. Wolałam dodać 150 zł i mieć fotelik z atestem...

Mary suknia cudna...

A ja musze sie Wam pochwalić, że wreszcie kupilismy fotelik. Wybór padł na Maxi cosi Priori XP. Nawet nie wiecie jaka ulga, że już nie mam tego na głowie. Dołączam fotki:

super..gratuluje zakupu:-)a co to za autko bo ja intensywnie szukam auta nowego:-)Ladny kolorek fotelika i maxi-cosi sa bezpieczne:-)gdzie kupilas??
SUPER !! :) tez mi ulzylo jak kupilam fotelik hehehe a powiedz czemu zapinasz małego z tej strony a nie za kierowca ?

ja tez Majke sadzalam za siedzeniem pasazera nie wiem czemu chyba po to zebym lepiej ja moga widziec...

tego skoczka twojego -to chyba zebra jednak jest :)
FISHER PRICE SKOCZEK HIP HOP ZEBRA dwa kolory (1099712448) - Aukcje internetowe Allegro
Mary suknia cudna...

A ja musze sie Wam pochwalić, że wreszcie kupilismy fotelik. Wybór padł na Maxi cosi Priori XP. Nawet nie wiecie jaka ulga, że już nie mam tego na głowie. Dołączam fotki:

SUPER !! :) tez mi ulzylo jak kupilam fotelik hehehe a powiedz czemu zapinasz małego z tej strony a nie za kierowca ?
śluczny :-) mi też ulżyło jak mój kupiłam.. szkoda tylko że nie miałam wyboru w kolorystyce:sorry2:

AZA
i dlaczego przodem a nie tyłem do kierunku jazdy?
Nie żebym sie czepiała - ciekawa jestem
ja też mam przodem do kierynku jazdy:tak: po 1 lepszy kontakt z dzieckiem, jak zaczyna marudzić a jadę sama, a po 2 to tyłem mojego się nie da ustawić

aha ja to jak jezdze sama i chce zobaczyc co mały robi biorę lusterko środkowe i kieruje i widze wszystko ;]
też tak czasem robię jak jest za spokojna, lub jak nie mam gdzie stanąć a jest marudna..
a mała patrzy mi w lusterko i się uśmiecha do mnie:-p
a ja sobie do niej gadam żeby ją czzymś zająć;-)

co do pozostałych opini na temat jazdy...
w środku też bym nie posadziął bo ta szyba też mnie przeraża, chociaż pomyśleć że coś wyjedzie nam od boku to:shocked2: masakra, byle nie w stronę z dzieckiem a od boku może wjechać w nas coś zarówno z jednej jak i z drugiej strony (z innej ulicy)
moja siedzi za kierowcą(ze względu na popsute zamykanie w drzwiach), ale w małym foteliku jak ją miałam jak jeździłam sama kładłam ją z drugiej strony żebym ją widziała
chociaż też uważam że jak czołówka się zbliża to się do rowu czy na pobocze ucieka , więc kierowca moze być bardziej poszkodowany niż pasażer po 2 stronie...

jeszcze miałąm o czymś napisać .. ale tyle popisałyście ze zapom,niałam:-p

super..gratuluje zakupu:-)a co to za autko bo ja intensywnie szukam auta nowego:-)Ladny kolorek fotelika i maxi-cosi sa bezpieczne:-)gdzie kupilas??
A więc co do auta to my mamy Mitsubishi Galant i jestesmy baaaardzo zadowoleni. Poza tym to już nasz drugi Galant. Jeśli potrzebowałabyś rady co do auta to mój mąż w tych rzeczach jest specjalista. Wymieni Ci z czym w jakim aucie bedziesz miala problem :))) A fotelik kupiłam w Askocie...

A więc co do auta to my mamy Mitsubishi Galant i jestesmy baaaardzo zadowoleni. Poza tym to już nasz drugi Galant. Jeśli potrzebowałabyś rady co do auta to mój mąż w tych rzeczach jest specjalista. Wymieni Ci z czym w jakim aucie bedziesz miala problem :))) A fotelik kupiłam w Askocie...

a jaki silnik ma galant??mi sie one strasznie podobaja...i to automat??jaki rocznik??czesci drogie??co sie psuje??a co nie:p:p:ptez bylam w sobote w Askocie ale na sw jerzego i tam byl ten graco co Ty chcialas przecniony ponizej 500zl...

Dziewczyny mam pytanko znacie lub macie moze zabawki firmy TOLO?? o takie http://www.allegro.pl/listing.php/search?category=11818&from_showcat=1&p=2&string=tolo&change_view=1 widzialam w sklpeie kolejke z wagonikami i bardzo mi sie spodobalo chcialabym tto na chrzest albo roczek dla K...co myslicie warto??

Ostatnia edycja:
a jaki silnik ma galant??mi sie one strasznie podobaja...i to automat??jaki rocznik??czesci drogie??co sie psuje??a co nie:p:p:ptez bylam w sobote w Askocie ale na sw jerzego i tam byl ten graco co Ty chcialas przecniony ponizej 500zl...

Dziewczyny mam pytanko znacie lub macie moze zabawki firmy TOLO?? o takie Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy widzialam w sklpeie kolejke z wagonikami i bardzo mi sie spodobalo chcialabym tto na chrzest albo roczek dla K...co myslicie warto??

A więc autko ma silnik 2,5 rok 2000 i skrzynia manual. Co do psucia to nam sie nic nie psuje. Pewnie kiedyś trza bedzie jakieś wahacze wymienić ale na naszych drogach to w każdym aucie tak jest. Póki co jest super...
Co do zabawek to nie pomogę bo nie znam...

reklama
Do góry