reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No jak jestem na spacerze to tez nie, ale jak wozek stoi w ogrodzie pod drzewem...to nie dosc ze mnostwo much, pszczol, bakow to do tego platki kwiatow śliwy :D

Co do faktora - jak dziecko ma jasna cere to 50-tka, jak jest sniade to 30-stka gra. Ja przy Julce mimo ze ciemna to jednak 50, chociazby ze wzgledu na pieprzyki ;)

reklama
Ja jako ta co od urodzenia na plaze jezdzi :D
Lirene 50-tke, ale sprawdz czy jest dla takich maluszkow, w kazdym razie faktor 50, biala , przewiewna koszulke (nie body bo w nich sie bardziej zgrzeje), parasol, półnamiot jest tez fajny bo chroni przed wiatrem (i piachem co za tym idzie), duzo picia :) a no i jeszcze czapke zaslaniajaca kark/kapelusik/chustke na glowe - to obowiazkowo!!! Kremem smaruj polgodziny przed wyjsciem. I duzo jedzonka bo morze wzmaga apetyt. Pieluszke tetrowa, cienka, do przykrycia jak bedzie potrzeba. I to wsio!

A ja przedwczoraj zakupilam moskitiere i nie wyobrazam sobie teraz spania Asi w wozku baz niej, tyle robactw, bleee.

Nas sie na razie robaki nie czepiaja:-D klaudzia u nas sprawdza sie nivea30

Dziekuje dziewczyny :) Pojade dzis do tesco to zobacze co tam maja :) Co do parasola to wlasnie kombinuje skad go wziasc i narazie obdzwaniam znajomych bo w ogrodzie to mam jedynie ogromny i ciezko go do jakiegokolwiek busa zabrac a co dopiero do osobowki hehe

Liste rzeczy juz zrobilam :)

Dziewczyny ja tak troszke z innej beczki.

Chcemu jutro z rana pojechac na caly dzien nad morze i wrocic wieczorem.... czy sa jakies rzeczy ktore powinnam zabrac oprocz wiadomo takich podstawowych jak butelki, jedzonko itp itd. ? i jaki kremik polecacie dla dzieci z faktorem? nivea bedzie ok? no i jaki faktor? u nas upaly a weekend ma byc nawet 28 stopni

Ja używam SVR 50+. Dla takich maluszków myśle, że bezpieczniejszy jest wiekszy filtr. A kupiłam ten, bo ma filtry mineralne - podobno lepsze.

Ja jako ta co od urodzenia na plaze jezdzi :D
Lirene 50-tke, ale sprawdz czy jest dla takich maluszkow, w kazdym razie faktor 50, biala , przewiewna koszulke (nie body bo w nich sie bardziej zgrzeje), parasol, półnamiot jest tez fajny bo chroni przed wiatrem (i piachem co za tym idzie), duzo picia :) a no i jeszcze czapke zaslaniajaca kark/kapelusik/chustke na glowe - to obowiazkowo!!! Kremem smaruj polgodziny przed wyjsciem. I duzo jedzonka bo morze wzmaga apetyt. Pieluszke tetrowa, cienka, do przykrycia jak bedzie potrzeba. I to wsio!

A ja przedwczoraj zakupilam moskitiere i nie wyobrazam sobie teraz spania Asi w wozku baz niej, tyle robactw, bleee.

Tez wybieram sie nad morze i ta parasolka wydaje sie niezłym pomysłem. Musze poszukac jakies. Pytanie czy parawan sie nie przyda?
Zastanawiam się tez czy ta 50-tka to nie za duzo. Mam 20 lirene (Marysia ma naturalnie bardzo ciemną karnacje) i myslisz, ze nie wystarczy nad polskie morze?

Kupilam nivea dla bobaskow 50tke bo taka byla jedynie no a poza tym kupilam mini buteleczke. zawsze bede mogla poszukac innej firmy :) a na jutro wystarczy. Parasol przygotowany. Ide sie pakowac :)

A dzis moj syn dostal wczesny prezent od dziadkow na imieniny i pol roczku jak kto chetny zobaczyc co to i jakie z niego korzysci to zerknijcie za chwilke na filmiki :-D ja sama mialam ubaw po pachy kolejny raz :D

Nie wiedzialam kogo obwiniac za mojego pecha ale juz wiem! Dzieki IZA.... myslalam ze jestes fajna ale teraz to przesadzilas! :wściekła/y::-D

Tylko z tych kilku stronek mozecie wybierac? Wydaje mi sie ze ceny sa dosc wygorowane....

Zdaj relacje ;-)

Jak dla mnie to jedno i to samo, tak czy siak bedzie sie trzymac dziecko jak na smuyczy.... dla pieska tez jest obroza + smycz lub szelki + smycz wiec na jedno wychodzi...
A moim zdaniem to przydatna rzecz jezeli dziecko sie nie slucha... pewnie ze to w wielu przypadkach wina rodzicow ze nie nauczyli ale sa i wyjatki jak pewnie Kubus Kilolka hehehe :-) Ja tam zakupie jak bedzie potrzeba najwazniejsze przeciez bezpieczenstwo dziecka a gdybym do tego czasu miala 2ga dzidzie to nie bede latac za Olim z wozkiem :)
taaa i tak nalezy mysleć :D raz jedna babka w sklepie spytała "pewnie babcia tak rozpieścila? hehehe
oczywiście, ze to moja wina, mam nadzieję, ze z kolejnym będę mądrzejsza, tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić...

dziewczYny u mnie w miescie juz praktycznie Lato !!! i mam poroblem z czapka dla synka :/ niby nie gruba ale cały sie poci :| wiem ze dla dziewczynek to mozna powymyslac beretki czy opaski a dla chłopca ??? :| jakie wy macie czapki na taka pogode ??? mi goraco a co dopiero jemu w czapce i w wozku :| yh ....

reklama
Do góry