reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ania bardzo ladny wozek. Ja tez wciaz poszukuje spacerowki, ale jak dla mnie 9kg to za ciezki, mam spacerowke taka ciezka i duza juz, a szukam czegos lekkiego, co da sie latwo zlozyc, czegos do auta, na zakupy, w podroz samolotem...
Royanna, wozka z duzymi pompowanymi kolami nie znajdziesz lekkiego, lekka mozesz kupic spacerowke mala a duze kola to niestety, wozek bedzie wazyl ok. 10 kg (i lepiej sprawdz, bo oni czesto podaja podobno wage samego stelazu, bez tej czesci materialowej, wiec z tych 9-10 kg zrobi ci sie 12:)

Ja mysle bardziej o czyms takim:
Petite Star - a wide range of fantastic Petite Star products available from PreciousLittleOne w fiolecie albo
Buy your Maclaren Triumph Scarlet reviews from Kiddicare Pushchairs | Online baby shop | Nursery Equipment
Buy your Maclaren Volo Pushchair Majesty (2010 Design) reviews from Kiddicare Pushchairs | Online baby shop | Nursery Equipment
Buy your OBABY Atlas Circles Stroller - Sand reviews from Kiddicare Pushchairs | Online baby shop | Nursery Equipment
Buy your OBaby Atlas Stroller - Vintage Grey Rose reviews from Kiddicare Pushchairs | Online baby shop | Nursery Equipment
ewentualnie:)
Buy your Cosatto Swift Lite - Say Hello Pink reviews from Kiddicare Pushchairs | Online baby shop | Nursery Equipment

Jesli ktoras z was ma ktorys z powyzszych prosze o opinie:)

reklama
Ja mam wózek Teutoni (gondola, spacerówka):
Teutonia - Producent wózków dziecięcych
jesteśmy jeszcze w gondoli ale jak raz włożyłam małego do spacerówki strasznie denerwowało mnie siedzisko, takie pikowane, i twarde. Teutonia to bardzo dobra i droga firma więc mam nadzieję, ze to siedzisko przemyśleli i jest wygodne dla dziecka...Przy zakupie nie patrzyłam na to siedzisko z tej strony, a teraz zastanawiam sie, czy nie lepiej byłoby gdyby było normalne...

ZESTAW ESPIRO VECTOR + FOTELIK + PARASOLKA GRATIS (993437927) - Aukcje internetowe Allegro
mam fotelik z tej serii i zamówiłam sobie od razu adaptery , przydadzą się dla kolejnej dzidzi :)
Bardzo ladnie sie prezentuje ;o)

Ja mam wózek Teutoni (gondola, spacerówka):
Teutonia - Producent wózków dziecięcych
jesteśmy jeszcze w gondoli ale jak raz włożyłam małego do spacerówki strasznie denerwowało mnie siedzisko, takie pikowane, i twarde. Teutonia to bardzo dobra i droga firma więc mam nadzieję, ze to siedzisko przemyśleli i jest wygodne dla dziecka...Przy zakupie nie patrzyłam na to siedzisko z tej strony, a teraz zastanawiam sie, czy nie lepiej byłoby gdyby było normalne...
Ulenka, ja tez o maly wlos nie kupilam teutoni, ale w ostatnim momencie zdecydowalamna Mutsy, (ze wzgledu na pompowane kola) i jestem bardzo zadowolona. Jezdzimy juz w spacerowce i jak na razie mala ma w niej duzo miejsca, oparcie praktycznie rozlozyc mozna na plasko i budka jest duza i malej nie wieje. Wozek latwo sie sklada i jest na tyle lekki ze sama go wkladam do samochodu.

Mutsy ma moja koleżanka i jest bardzo ładny. Przy zakupie jednak sprzedawca i to nie jeden polecał nam Teutonię i jednym z powodów było, że spacerówka Mutsy przy rozłożeniu na płasko w okolicach pleców dziecka ma coś tam co go uwiera. Koleżanka tego nie zauważa bo dziecko zawsze ma podusię pod pleckami. Nasza rozkłada się w 3 poziomach, na płasko całkowicie również. Budę ma bardzo dużą jedyny dla mnie minus ale nie wiem czy nie przesadzam to pikowane obicie na siedzisku i jak go wsadziłam jakoś mało miejsca. Muszę dziś na spokojnie spróbować.

Mutsy ma moja koleżanka i jest bardzo ładny. Przy zakupie jednak sprzedawca i to nie jeden polecał nam Teutonię i jednym z powodów było, że spacerówka Mutsy przy rozłożeniu na płasko w okolicach pleców dziecka ma coś tam co go uwiera. Koleżanka tego nie zauważa bo dziecko zawsze ma podusię pod pleckami. Nasza rozkłada się w 3 poziomach, na płasko całkowicie również. Budę ma bardzo dużą jedyny dla mnie minus ale nie wiem czy nie przesadzam to pikowane obicie na siedzisku i jak go wsadziłam jakoś mało miejsca. Muszę dziś na spokojnie spróbować.
Ja tez nie zauwazylam zeby cos mialo ja tam uwierac. ja mam oryginalny spiworek do mutsy, tak ze mala jest w spiworku na razie, a potem mozna warstwe wierzchnia odpiac, i zostaje sama "wysciolka" ze spiworka.

Dziewczyny wybieram sie w odwiedziny do staruszkow do PL, chcialam kupic lozeczko turystyczne, macie cos sprawdzonego co jest niedrogie a ok.?

jak się cofniesz kilka stron to było o łóżeczkach turystycznych :-)
powiedz mi jakimi liniami latasz?? i co zrobiłaś z wózkiem na lotnisku??
Przedtem latalam wizzair, ale odkad otwarli niedaleko ode mnie lotnisko w Rygge to lece z ryanair. Teraz w sumie pierwszy raz polece z wozkiem z ryanair. Z wizzair wozek zawsze mialam do samego konca, oddawalm go przed samym wejsciem na poklad. Zaraz poszukam o tych lozeczkach ;o)

Ja tez nie zauwazylam zeby cos mialo ja tam uwierac. ja mam oryginalny spiworek do mutsy, tak ze mala jest w spiworku na razie, a potem mozna warstwe wierzchnia odpiac, i zostaje sama "wysciolka" ze spiworka.

Dziewczyny wybieram sie w odwiedziny do staruszkow do PL, chcialam kupic lozeczko turystyczne, macie cos sprawdzonego co jest niedrogie a ok.?

A moze popros rodzicow zeby ci kupili nie bedziesz musiala tego samolotem wozic co?
To sa linki ktore mi dziewczyny dawaaly:
ŁÓŻECZKA / KOJCE ARTI MIŚ 4 KOLORY - PROMOCJA (923595938) - Aukcje internetowe Allegro
MAMTU KOJEC PANDA 2xDNO PRZEW+WIBRA+PŁOZY+EFEKTY (939209532) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry