reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

a ja obojętnie dla kogo co kupuję zawsze piorę (w temperaturze, którą zaleca producent), a prasuję prawie wszystko (skarpetek i majtek nie) wszystkim...nie lubię niewprasowanych

reklama
Ja piorę wszystko i to co nowe i to co dostanę po dzieciach w rodzinie pomimo że wyprane i pachnące. Dodatkowo do proszku dodaje dodatek antybakteryjny Nappy Fresh ale proszku daje tylko połowę dawki która jest zalecana na opakowaniu. Ubranka są zawsze czyściutkie a środowisko trochę mniej zanieczyszczone detergentami.
Na 90 stopni piorę pieluszki juniorka, tetrę, ręczniczki jasne i białe ubranka (body, śpioszki) reszta na 60 stopni.

ja piore na 40, bo jak widze jak Gaja zawziecie lize podłogę, oraz wysysa dywan, to jakos mi przechodzi chec ostatecznego rozprawiania sie z bakteriami na ciuchach ;)

Ja tez piore wiekszosc ubranek na 40. Uwazam, ze nie nalezy przesadzac ze sterylnoscia, czystosc tak, ale jakis kontakt z bakteriami tez musi byc.

ja piore na 40, bo jak widze jak Gaja zawziecie lize podłogę, oraz wysysa dywan, to jakos mi przechodzi chec ostatecznego rozprawiania sie z bakteriami na ciuchach ;)
Ciekawe co na ten temat powie passi ... ;]

ja piore w 40 stopniach i nowe zawsze ... prasowac juz przestałam jakis czas temu tylko pieluchy prasuje no i jak naprawde cos pogniecione to i owszem...

Ja tez piore wiekszosc ubranek na 40. Uwazam, ze nie nalezy przesadzac ze sterylnoscia, czystosc tak, ale jakis kontakt z bakteriami tez musi byc.

Ciekawe co na ten temat powie passi ... ;]

ja piore w 40 stopniach i nowe zawsze ... prasowac juz przestałam jakis czas temu tylko pieluchy prasuje no i jak naprawde cos pogniecione to i owszem...

U nas tak samo 40 stopni od urodzenia Pawełka, a prasuje cały czas chociaz tego nie lubie, ale bardzo lubie wyprasowane ciuchy :( i musze prasowac, ale jak mi rzeczy meza jeszcze dojda to nie wiem jak to sie skonczy
Odpuscilam tylko po 3 miesiacu prasowanie skarpetek i rajstop no i pieluchy flanelowe prasuje tylko po stronie obrazkow, pochwalcie mnie chociaz troche ze robie postepy

kasiula ogromne szczere choc spoznone zyczenia dla Pawełka od Pawełka z okazji wczorajszych 5 miesiecy :) my jutro kończymy :)

Heh, ja tez piore w 40 :-) nie prasuje :-) i nawet kupionych nowych skarpetek nie piore :-) ... ale ja naleze do tych bardziej "beztroskich" mamuś, wiec mnie nie słuchajcie.

PASS - no jednak musze wytknąć - 'cudze zarazki' :-D:-D:-D

Zgadzam sie z IzaBK, i jestem świadoma faktu, że niedługo to nasze dzidzie będa wyjadać piasek z kuwetki kotów, lizać podeszwy butów i zjadać smarki innych dzieci.

Wiec wychowuje moją małą w myśl zasady co nas nie zabije, to nas wzmocni!!!!

reklama
Do góry